NY-Miami
Zanima me predvsem kje spati za zmerno ceno. Kot sem gledala je namreč NY kr precej drag.
Na Floridi pa baje en slovenc oddaja apartmaje al sobce, sam na žalost ne vem kdo to je.
V bistvu bi mi vsaka informacija ki jo imaš prišla prav. Zanima me tudi kaj priporočaš, da si na Floridi ogledam. Si mogoče uspel dobit karto, za plavanje z delfini???
Hvala za odgovor.
Tina
Jah, kar se tiče spanja v NY, ni poceni ne. Izberi si YHA hostel ali kakšen low budget hotel, čeprav je julija vrhunec in so cene nabite povsod, ampak lahko dobiš sobo že za ene 60-70$. Drugač pa, če bo dolar še tolk ugoden kot zdej niti ni predrago v končni fazi. Kar se tiče Floride in Slovenca, ki oddaja sobe nimam pojma, niti ne o delfinih. Miami je absolutno must see, najboljše mesto v ZDA, takoj za NY. Jst ti predlagam Cape Canaveral (čeprav te najbrž ta tematika ne zanima ampak vseen, it’s nice to try).Če ti je do družinske zabave potem je tud Orlando kul. Čeprav za sam funpark je Conney Island v NY meni ljubši.
Živ,
jaz mam v planu ravno tak podvig, ampak jaz grem že v začetku junija, 5 dni NY, na izlet v Washington, pa čez Virginio in Carolino do Floride; dva tedna sta kar malo malo za vse tole. Potuješ sama?
Na Turistu je zdele karta za NY 83.000 iz Lj, iz Dunaja al pa Benetk pa 72.000, moraš pa prištet še malo pod 30.000, kolikor je letališka pristojbina.
LP,
Ula
Lani jeseni sem potoval ravno v obratni smeri, pa moram reči, da me Florida ni nič kaj navdušila. Bolj ali manj je vse skupaj prilagojeno komercialnemu turizmu in za popotnika nezanimivo, kar pa ne pomeni, da ti obisk odsvetujem. Verjetno si tudi datuma obiska nisi izbrala najbolj posrečeno – pripravi se na peklensko vročino in 100% vlago. Hotel v NY in Renta car si rezerviraj že doma. Na Floridi izven sezone ni problem s prenočišči, saj so noro poceni, poceni pa je tudi fotografska oprema (v obeh krajih), tako da si lahko z malo iznajdljivosti del potovanja pokriješ z nakupom tam in prodajo tu. Pripravi se tudi na kompliciranje policije pri prihodu.
Forum je zaprt za komentiranje.