Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nujno rabim pomoč!!

Nujno rabim pomoč!!

Pozdravljeni.
Zanima me na katero inšpekcijo se lahko obrnem glede preverbe kupljenega izdelka.No stvar je sledeča.V trgovini Merkur smo kupili kosilnico v vrednosti 450 evrov in ob prvi košnji je kosilnica crknila.Peljala sem jo na pooblaščeni servis in od tam jo je ta servis moral polsat v ljubljano da so jo še sami pregledali in so njihovi strokovnjaki(kot se sami imenujejo) zatrdili da ni tovarniška napaka kakor tudi niso utemeljili da je napaka nastala zaradi nas.Kosilnico so vrnili seveda nepopravljeno.Naj omenim še da je pooblaščeni serviser v našem kraju zapisal v zapisnik da je napaka na ohišju,vendar so v Ljubljani to gladko zavrnili.
Jezna sem kot ris in sem rekla da grem čisto do konca in prijavim to zadevo na ustrezne organe,vendar ne vem na koga se naj obrnem zato sprašujem za vaše informacije.

Ps:Človek si pač vsak dan ne mora kupit kosilnico za takšen denar in potem še ta po 15 minutnem košenju crkne.

Hvaležna bom za vsakršno pomoč.Hvala in lep dan

To ureja Zakon o delovnih razmerjih in panožna kolektivna pogodba kosilnic. Če je ta bencinska je to Kolektivna pogodba bencinskih samohodnih kosilnic Uradni list št. 278/13.

Huda nitka, a si ti na drogi? 🙂

Kosilnica je nova, verjetno še vedno v garancijski dobi in ti jo morajo popraviti ali pa zamenjati. Povej jim, da te varuje Zakon o varstvu potrošnikov in če ti kosilnice ne zrihtajo ali pa dajo nove, da sledi prijava na tržni inšpektorat! Poguglaj.

Igi69si!
Hvala za tvoj odgovor.Ja kosilnica je čisto nova.Kupili smo jo meseca aprila in prva košnja je bila meseca maja.Ne ne želijo mi je popravit pod garancijo in so mi takšno kot sem jo dala na servis vrnili.Kljub opozorilom da jih bom prijavila se mi dobesedno posmehujejo v obraz.In ja jutri jih grem zagotovo prijavit,ker tega pa enostavno ne morejo delat in ljudje si v današnjih časih težko privoščimo takšne nakupe in da kasneje še dobimo takšen klump.Res sem razočarana do konca in nazaj ampak zagotovo nebo ostalo pri tem.
Še enkrat hvala in lep dan želim.

Javi kako si uredila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close