Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nujno rabim nasvet

Nujno rabim nasvet

joj, kako težka beseda: sovraštvo! A ga občutim. Pa si nikoli v življenju nisem mislila, da bom nekoga mrzila, sovražila?
A se mi je zgodilo tudi to.
Naj na kratko opišem situacijo:
Dve leti živim pri partnerju v hiši, v kateri živi njegov oče, ki ima izvenzakonsko partnerico, ki sicer tukaj nima stalnega prebivališča,a je veliko časa kar tu.
in ta ženska je moja nočna mora. Že mesec dni po smrti fantove matere je prišla in želela urejati stvari po svoje, poleg tega pa je nekako želela komandirati tudi naju. V bistvu je označila svoj teritorij in ker ženska dela samo 4 ure, ima seveda ogromno časa, da ureja stvari okoli hiše in se seveda veselo pritožuje predvsem čez mene, ker vsega pač ne morem postoriti. Sama sem zaposlena in delam v šoli, kar mit tudi doma vzame precej časa za priprave. Trudim se po najboljših močeh, a biti popolnoma brezhibna gospodinja pa mi vedno ne uspe.
Fant tega niti ne občuti toliko, ker je zaradi dela pogosto odsoten. Le lani ga je na neki zabavi pred vsemi nadrla, izzvala, češ, da midva doma nič ne delava in da mora vse postoriti ona. Kar seveda ni res. Fant je izjemno miroljuben in pomirljiv, a takrat mi ju prekipelo in je naslednji dan šel na pogovor z očetom in njo. Zaradi slabe vesti se mu je opravičevala, a še vedno ostaja taka.
In jaz je od takrat ne prenesem! KO pridem domov in vidim njen avto pred hišo, bi najraje skočila iz kože. Ne prenesem njene prisotnosti, roprtanja, glasu…
In zaradi tega sovraštva sama sebi škodujem. Sama prihajam iz zelo urejene in ljubeče družine in tega nisem prej poznala. Naj še povem, da je zaradi te ženske zelo trpela tudi partnerjeva mama, saj sta bila z očetom že takrat skupaj in sta, pomislite, čisto blizu družinske hiše, imela počitniško prikolico, kamor sta se dobesedno hodila nastavljati. Amapk to mene niti ne briga.
Rada bi samo premagala to sovraštvo, ker vem, da bom tukaj živela vse življenje in če se bo to nadaljevalo, se bom sama psihično uničila.
Kaj naj storim? Imate kakšen nasvet zame?
Hvala.

Joj prejoj
verjamem da ti ni lahko – pravzaprav je zelo težko shajati s človekom ki ga dobesedno ne preneseš. Jaz sem takšna oseba, ki vsakemu pove direkt kar mu gre – eni zamerijo,drugi spet ne. Na tvojem mestu bi sklicala družinski sestanek na katerem boste vsi – vidva s fantom in onadva in bi ji direkt povedala kar ji gre – da ne maraš da te kdo komandira in se ti vtikuje v življenje (tvoje življenje), sploh pa da te obtožuje, da ničesar ne delaš ( res je da ima ona trikrat več časa kot ti – sploh če dela samo 4ure – v tem času pa se da marsikaj postoriti, kot če prideš domov ob treh, pol štirih popoldan). Upam da bo to zaleglo. Lahko si tudi razdelita delo – če ji bo to lažje.Če pa ne bo – pa je najbolje da začneta razmišljati o lastnem stanovanju – stran od nje.
Želim ti veliko sreče, predvsem pa dobrih živcev.
Lp

odkepaj se vstran, na svoje!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close