NUJNO-rabim nasvet glede potovanja
Hej
Drugi teden z fantom potujeva na Mallorco in me zanima ali more imeti fant potrdilo da ima v roki umetno kost,narejeno iz železa(ploščice).???? Vsi so nama do zdaj rekli da se na rabi in lahko pokaže samo brazgotino… Ampak ne verjamen temu glih….
Ima kdo podobne izkušnje??
Letiva pa iz Gradca…
Lep dan in hvala za odgovor!!
s.
Nimam izkušenj s takimi zadevami, ampak v izogib kakršnimkoli nevšečnostim je po moje pametno tako potrdilo imeti. Saj najbrž ga ni tak problem dobiti? Verjetno obstajajo kakšni predpisi na to temo, mogoče bi bila brazgotina za enega policaja dovolj, kakšen drug bi pa zadeve lahko bolj zakompliciral.
Skratka, jaz bi v takšni situaciji potrdilo vsekakor imela in bi šla na avion brez skrbi, da se kaj zaplete.
(Se spomnim, da sem pred leti brala o nekem slovenskem športniku, ki je tudi imel nekje “vdelano” kovinsko ploščico, da je “zvonil” na vseh letaliških kontrolah in imel s tem kup problemov).
Absolutno ni potrebno. Ko bo na vratih zapiskalo, ga bodo poslai še enkrta skozi, povprašali za kovinske predmete ter potem pregledali še z ročnim detektorjem kovin, ki bo ob roki zapiskal – in to bo to. Tvoj fant ni edini na tem svetu s kovinsko ploščico, varnostniki pa niso izvedenci za zdravniška poročila in niti ni nujno, da razumejo jezik, tudi če je angleščina.
Forum je zaprt za komentiranje.