Nujno prosim
Daš osoljeno vodo zavret, ko zavre zakuhaš željeno količino rezancev, med tem, nareži malo čebulo (če je to za več oseb npr. 4 in več, polj daj malo več čebule, a ne pretiravaj) na olje praži, potem ko se prepraži dodaj še narezane gobe, ni nujno blanširane, malo jih tenstaj, premešaj, dodaj malo česna, peteršilj, malo moke in popraj, nato zalij s malo mleka in veliko sladke smetane, pokuhaj in tik pred serviranjem soli po želji…omaka je narejena cca. 10 minut od čebule do serviranja…soli na koncu ker drugače gobe spustijo vodo…….nato zmešaj s rezanci…..ali pa daj omako posebaj…..
Imeli smo danes za kosilo – siroke domace rezance z jurcki:)
Primorka, ki nekako ne zna uporabljati smetane, ne moke:)
Narezane jurcke dam na segreto olivno olje in pikico masla, dodam petersilj in cesen, malo muskatnega orescka, malo mesam in na koncu solim.
Ni veliko omake ( zgleda bolj kot priloga k mesu), ampak vse skupaj je dovolj za testenine in zelooo polnega okusa. Ce das na vroce rezance se malo masla, je harmonija popolna. Seveda lahko dodamo se smetano:)
Nekateri imajo radi kot zacimbo tudi pikico cimeta. Ni slabo:)
Na testenine naribam se parmezan.
Lp
Spoštovana Babi,
sporočam Vam, da odkar sem prebrala Vaš nasvet, ki omenja naj se tako čebula kot česen in tudi nekatera ostala živila, odloži kar na nesegreto olje v nesegreto ponev in potem skupaj segreva, to tudi prakticiram. Prav tako sesekljane čebule po Vašem nasvetu več ne pražim na olju.
Hvala za podajanje dragocenih izkušenj in prijazen pozdrav.
Hej!
Po nasvetu znanega francoskega kuharja, ki kuha tudi na TV, delam samo tako, ker je okus po gobah zelo poln.
2. Kot sem zgoraj napisala za testenine, naredim jurcke ali lisicke ( najraje pa se dodam dve, tri rezine posusenih – so se bolj aromaticne – kot zacimbo.
Cakajo na tolem v pokriti posodi.
1. Posebej kuham krompir v kosckih, kaksne tri rezine suhih jurckov, petersilj, cebulco, malo korencka, por, (kar imam doma) z malo olivnega olja, sol, poper, muskatni orescek. Po kaksnih dvajsetih minutah, ko je vse zmehcano, odstavim in pretlacim v kremno juho. Pokusim in dodam, ce se kaj manjka. Ce katera uporablja se kaksno vegeto, zelenjavno kocko ali kaj podobnega, lahko doda. Jaz ne.
3.To lahko naredimo, ali pa spustimo. Na istem olju, kot so se delale gobice, popecemo na majhne – res majhne kockice narezan krompir, da dobi skorjico in je notri ze mehak ( kot pomfri). Ker so kocke res majhne, je to hitro.
V pretlaceno juho lahko dodamo malo kisle smetane.Tik pred serviranjem damo v juho se gobice in krompircek, ce smo ga pekle ter narezan petersilj.
Raje pa serviram takole: Na kroznik dam samo pretlaceno juho in vsakemu dodam gobe s krompirckom. ( Tako enakomerneje razdelim).
Ce ni krompircka, prijajo tudi na maslu popecene kockice starega kruha.
Parmezan jed se zboljsa.
Zgleda komlicirano, a ni. Ko enkrat naredis, se naucis napamet in postopek gre hitro od rok:)
Kuhar je razlozil, da tako narejene gobice ne zvodenijo in ohranijo svoj poln okus. In imel je prav:)
S stevilkami sem oznacila casovni postopek po vrsti:) Med kuhanjem krompirja pripravim se gobice in krompircek.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.