Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika nujno potrebujem vašo pomoč

nujno potrebujem vašo pomoč

Drage kuharice,

sem redna obiskovalka tega foruma in prav zato, ker vedno priskočite vsaki na pomoč, sem se tudi jaz obrnila na vas. Namreč za konec tedna imam povabljene na kosilo moja starša ter taščo in tasta, ker hčerka poraznuje rojstni dan. Prosim za vaše predloge, kaj pripraviti za kosilo. Ne bi kuhala ne vem kaj, želela pa bi, da ne bi bilo nekaj vsakdanjega oz. tisto česar smo itak že vajeni.

Iskrena hvala za pomoč!!

Pozdravljena,

vedno sem v dilemi ali naj skuham nekaj čisto posebnega in novega ali kaj preizkušenega. Na koncu se vedno odločim za slednje, že zato, ker sem potem čisto sproščena že pred kosilom in ne šele po kosilu. Največkrat naredim kaj v pečici: pečenko (nazadnje iz svinjske vratovine s kostjo, podloženo z jušno zelenjavo, vse skupaj sem pekla na 140 stopinjah štiri ure, prej pa sem vse v ponvi na hitro zapekla), musako, lasagno, še vedno pa sem se dobro odrezala tudi s telečjimi zrezki v omaki (tanke telečje zrezke posoliš in popopraš in po eni strani poprašiš z moko. Na malo olja jih zelo zelo na hitro popečeš, ta pečene daš ta čas v ogreto pečico na 80 stopinj, tam te tudi vsi počakajo, da narediš še omako) V ponev torej, kjer si pekla zrezke, dodaj kakšen deci belega vina in pokuhaj, na koncu pa v omako dodaj še kosme hladnega masla, da omako obogatiš (omaka ne sme vreti, ker se bo drugače maščoba ločila od soka), zraven ponudi pire krompir (lahko tudi sladki krompir – ta oranžen), rezance ali pa pečen krompir, na sopari kuhano zelenjavo in zeleno solato.
Še vedno je zima, morda lahko narediš tudi matevž, pa kakšno luštno pečenko in kislo zelje, lahko kaj bolj lahkega – na žaru pečene fileje lista z rižem in zelenim pestom, pljučno pečenko, roastbeef pečen v kosu s pečenim krompirjem in grahom z meto…

lp Neja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close