Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev nujno potrebujem odgovor!!

nujno potrebujem odgovor!!

Prosim, ali kdo ve, ali je res potrebno, če zaprosiš za dopust zaradi selitve priložiti nekakšno potrdilo? Kaj storiti v primeru, če nisi imel prijavljenega začasnega prebivališča, pa se seliš nazaj na naslov stalnega bivališča v drugo občino?

Če prosiš za izredni dopust moraš delodajalcu predložiti potrdilo o spremembi prebivališča. Oz. za kakršen koli izredni dopust, ki ti po zakonu pripada potrebuješ “opravičilo” za kaj si ga porabil (jaz sem morala predložiti mrliški list očeta, ko sem koristila ID zaradi njegove smrti)

Mislim, da v vašem primeru ne boste mogli uveljavljati izrednega dopusta. Glede na to, da ste do sedaj živeli na naslovu, ki delodajalcu ni bil znan kot vaš naslov (predvidevam, ker navajate, da niste imeli začasnega naslova). Če bi bila na vašem mestu, bi bila raje tiho in bi se selila takrat ko bi imela čas, oz. bi poskusila porabiti svoj redni dopust za ta namen. Ker v bistvu je prikrivanje teh podatkov delodajalcu lahko razlog za odpoved delovnega razmerja (navajanje lažnih podatkov).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close