Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika NUJNO – orehova krema

NUJNO – orehova krema

Zadnjič smo v eni restavraciji za sladico dobili neko orehovo pecivo. Spodaj je bil biskvit (mama je sicer trdila, da je umešano testo, a je bilo za moje pojme preveč rahlo). Na vrhu je bila krema, bele barve, v kateri so bili zmleti orehi. Nisem in nisem mogla pogruntat, ali je samo smetana, v katero so umešani orehi ali je morda krema iz beljakov ali pa celo mešanica obojega (še najbolj se mi je zdelo tako, ker okus ni bil pretirano “smetanast”, ni pa mogel biti samo beljak, ker pa vseeno imelo okus po smetani). A pozna katera to pecivo in ima recept ali pa pona kaj podobnega? Prosila bi za ideje za to kremo – pečen biskvit me že čaka, pecivo pa bi rada jutri podarila… Hvala.

Mogoče pa misliš na londonske rezine. Tam je spodaj biskvit, na biskvitu pa stepeni beljaki pomešani z sladkorjem in mletimi orehi. Samo tu se peče biskvit in krema skupaj in ne posebej.
Lahko pa pogledam za kakšno dobro orehovo kremo, ker imam ogromno receptov za torte in peciva, kjer so orehi zraven.

Joj, ne… :))) Londonske rezine poznam… Res je šlo za beli biskvit in zgoraj neko belo kremo z narezanimi (mletimi) orehi… Se pa priporočam za recept kakšne dobre orehove kreme (če bo podobna zgoraj opisani še toliko bolj).

Hay,

napisala ti bom cel recept za torto, po želji pa lahko uporabiš samo orehovo kremo. Zame je to “torta”, saj mi jo je mami vedno pekla za rojstni dan in še danes mi je “maksimalno” dobra in jo pečem svoji hčeri. Ostalo mi je v spominu, da “v tistih časih” poleti nisi nikjer dobil pomaranč, zato je mami vedno naredila zalogo v skrinji, samo za to torto.
Upam, da bo tudi tebi všeč:

Anina orehova torta
SESTAVINE
10 jajc
10 žlic sladkorja
5 žlic drobtin
10 žlic mletih orehov
2 reberci čokolade
pomarančni sok za navlaženje
Krema:
5 rumenjakov
15 dag sladkorja
1 pomaranča (sok in lupina) – jaz dam dve, da ima res pomarančast okus
3 reberca čokolade
25 dag mletih orehov
1 dcl mleka
25 dag masla
POSTOPEK Zamešaš trd sneg, posebej zmešaš rumenjake, sladkor, drobtine, orehe in stopljeno čokolado. Na koncu dodaš sneg. Poleg tega biskvita spečeš še navaden “bel” biskvit.
Sladkor zmešaj z rumenjaki, dodaj sok in lupino pomaranče ter naribano čokolado. Vse skupaj mešaj nad paro, dokler se ne zgosti. Medtem orehe popari z mlekom in ko se malo ohladijo vmešaj maslo ter skuhano kremo. Orehov biskvit prerežeš in sestaviš torto: orehov biskvit, krema, “bel” biskvit, krema, orehov biskvit. Biskvite navlažiš s sokom pomaranč. Kreme je dovolj, da premažeš tudi torto.

Veliko sladkanja ti želim.

bridget..ce lahko dodam. nekje sem nasla ta recept-dodan je bil se moscaropne /v kremo/ ali pa-ce ni kaksna druga smetana! tocnih kolicin ne vem. bilo ga je malo manj kot masla. pravzaprav 60-40 maslo + moscarpone… tako nekako lp petra

Hej,Bridget! Ta recept je krasen.Tudi sama delam biskvit z orehi in drobtinicami.Nisem pa se kombinirala z belim biskvitom.Bo prislo na vrsto jeseni!

Zame pa so bile pojem rojstnega dneva palacinke,oziroma omlete,kot smo doma rekli.Bili so vojni casi. Mama me je kasneje vedno hecala,kdaj bom imela omlete.V goste sem vabila tako:Imam omlete,boste prisle!?
Seveda so bile iz domacih sestavin do moke in z dobro domaco marmelado.

Bos tudi ti prisla na srecanje?Lahko ti prinesem b.kis,vsaj malo za poskusiti. Lep pozdrav Babi

Pozdravljena Babi.
Ta torta je res dobra zaradi mešanice orehov in pomaranč, s katerimi ni treba varčevati. Res jo priporočam.
Na srečanje žal ne bom mogla priti a živim v upanju, da to srečanje ni prvo in zadnje in da pridem na račun še sama. Mogoče že spomladi???
Uživajte kar se da v druženju in dobri hrani.

lp
B.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close