Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika NUJNO-modelčki iz česa??

NUJNO-modelčki iz česa??

pozdravljeni,

zanima me če mi lahko svetujete, iz česa bi lahko naredila modelčke za razne biskvitke itd. rada bi naredila neko svojo obliko, ki bi potem seveda morala prenesti malo temperature, trenutno ne rabim za v pečico ampak samo toliko, da se zadeva strdi v modelčku.

iz česa jih lahko naredim???

hvala in lp

Misliš modelčke, v katere boš vlila/nadevala biskvitno testo in spekla v pečici? Ta prav model bi naredil kakšen mojster iz pločevine. Sama lahko improviziraš s kartonom, oblečenim v alufolijo. Narediš sklenjen obod poljubne oblike, visok kot model za torto; potem na pekač daš peki papir, gor tale obod, peki papir pri robu modela na zunanji strani vihaš, da spodaj ne more steči ven. Saj biskvitna masa je gosta in ponavadi niti nima takih namenov :-)) Vse skupaj bo sicer nekoliko majavo, a vseeno bi lahko šlo.

Mogoče nekaj podobnega tudi samo za strjevanje?

Napiši, kako si nazadnje res naredila. Veliko sreče, Mimi

nisem vedla kako bi oblikovala pločevino v tako kratkem času brez orodja… zato sm malo improvizirala.

kalup je seveda negativ(iz gline …), srcek je debel nekje 0.7 cm črke pa še dodatno izstopajo iz strčka nekje 1mm 🙂 namazala sem kalup z maslom da se čokolada ni prijela kalupa, nato vlila vanj čokolado in že imam darilce za mojga valentinčka.

najprej je kalup potem končni izdelek, malo slabše slike so. ampak izdelek? meni je super.

[img]http://www.mobisux.com/album/data/500/38053PICT0963_2.jpg[/img]
[img]http://www.mobisux.com/album/data/500/38053PICT0953_2.jpg[/img]

hvala vseeno za predloge, si bom drugic vzela več časa 🙂 LP papa

Super si, se mi je kar zdelo, da je za valentinčka…
LP Mimi

Ta reč je tako luštna, da si zasluži aktiven link (samo med daš). Šele sedaj sem videla fotke, res je super. Prej je veljalo za idejo, sedaj za vse skupaj :-))

Lepo valentinovanje, Mimi

Bravo! Super si to naredila. Zavidam tistim ki imate zlate roke. Jaz sem za izoblikovanje totalna nula.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close