Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika NUJNO – melancani po kitajsko

NUJNO – melancani po kitajsko

Hojla!

Pred 14 dnevi sem bila povabljena na kosilo za bratrančevo obhajilo, imeli smo ga v kitajski restavraciji (seveda je bilo možno naročiti tudi slovensko hrano). stri in teta, ki sta vegeterijanca, sta dobila popečen tofu z nekim zeljem (??! se mi zdi) in ocvrte melanacane – no ja, spet sem mi zdi da so bili ocvrti. Ali kdo pozna to jed (z melanacani, ne tisto s tofujem)???

Melancani so bili neverjetno sočni, na zunaj ne bi nikoli spoznala katera zelenjava je to. Prepojeni so bili z omako zelo zanimivega okusa – kot bi bil notri med in sojina omaka…ta je bila sigurno, zraven pa še nekaj, kar je dalo sladkast okus, bilo je malo omake vendar je bila bolj gosta. Ne vem, a to omako prelijejo že po pečenih oz. ocvrtih melanacih ali kako…..Za tisto “zunanje testo” pa tudi ne vem – mogoče je bilo takšno kot za palačinke samo bolj gosto, tako da poetm vanj pomakajo rezine in jih ocvrejo.
Prosim , naj bi kdo pomaga z izkušnjami ali idejami, česarkoli bom zelo vesela.

LP, zala

Ola !

Mogoče so malancane namočili v tempuro in jih potem ocvrli. Bolj ti ne morem pomagati, ker tega v kitajski restavracii še nisem jedla.

lp Majuška

v trgovini s kitajsko hrano sem ze veckrat opazila ze pripravljeno zmes za paniranje /zal, imena ne vem/. verjetno so v sami zmesi se kake zacimbe oz. kaksna “drugacna” moka!? pises,da so izgledale kot zavite v testo za palacinke. na pariski nacin?! tudi tukaj verjetno dodajo se kaksne- nam manj poznane sestavine!? v kitajski restvaraciji omenjenih melancan se nisem jedla,tako da ti iz “prakse” /tovrstne/ ,zal, ne vem kaj vec povedati.
upam,da bos dobila cisto pravi odgovor ! 🙂 lp petra

Zala, na Kitajskem sem veckrat jedla melancane, ki sicer niso panirani in ocvrti, ampak vseeno zelo okusni, mogoce ti bo recept vsec:
za stiri osebe potrebujes 3 melancane, 7 zlic olja, 1 1/2 zlic drobno nasekljanega cesna, 6 zlic sladkorja, 6 zlic sojine omake, 6 zlic kisa (najboljsi je rizev kis), 1 zlica sherryja.
ocistis melancane in jih narezes na cca 3cm velike koscke. segrejes 3 zlice olja v voku, poprazis polovico melancan, odstranis iz voka, enako ponovis z drugo polovico. segrejes preostalo olje, poprazis cesen, dodas sladkor, kis, sojino omako in sherry. v to omako das pecene melancane, pustis na vrocem ognju v voku, da se med mesanjem okusi prepojijo. zraven gre seveda- riz.

V Sečuanski restavraciji na Gornjem trgu (v Lj.) sem jedla melancane v cesarski omaki.
Okus je res cesarski!

Pomlad, hvala za recept. LEtos bodo, če bo vse po sreči, na vrtu tudi melancani in jih bom enkart naredila po tvojem receptu.

Polona, a ta jed ustreza mojemu opisu zgoraj??
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close