NUJNO – kumare s krompirjem
Hmmm… A jo delaš s čebulo? Pri nas jo delamo s kumarami, ki jih prej nasolimo, da same spustijo tekočino in potem ne delajo več težav (pa še boljše za prebavo je). vse skupaj prelijemo z jogurtom, malo majoneze, res malo (pol žličke) senfa (ni nujno – po okusu), mleto kumino (kar precej, da dobi tak značilen okus po kumini), soljo in poprom. Tako solato brez skrbi hraniš v hladilniku (v dobro zaprti posodi) do naslednjega dne.
Pred leti so vprašali nekega zeliščarja z domžalskega Doba, kako je najbolj zdravo uživati kumare. Njegov odgovor je bil takle: olupi kumare, jih naribaj ali nareži, posoli, ožmi, nato pa jih zavrzi, vodo pa popij.
To pomeni, da je od kumar najboljša le voda, kar sem kasneje še nekajkrat brala. Ampak tako so dobre, mmmm….
Jaz bi na tvojem mestu za vsak primer solato delala kar sproti.
lp
Modra
No, krompir skuhaš (neolupljenega), ga olupiš, narežeš na rezine (pač za krompirjevo solato), kumare naribaš na rezine (pustiš s soljo kakšne pol ure, da spustijo tekočino, zmešaš krompir s kumarami in dodaš polivko, ki sem jo opisala. Tako solato doma pojemo kot za stavo (ne glede na to, da se sicer ob kumini vsi spakujemo).
Forum je zaprt za komentiranje.