Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Nujno! Kako do Tinosa?

Nujno! Kako do Tinosa?

Ima kdo kakšen predlog, kako naj najceneje pridem do Tinosa (grški otok v Kikladih)? Z letalom do Aten in nato z ladjo? Ali obstaja kakšen čarterski polet na katerega od bližnjih otokov? Ne zanimajo me apartmaji, narava in vse lepote otoka, samo do tja moram priti.Hvala!

Na Mykonosu je najbližje letališče. Adria in Aegean ponujata lete s prestopanjem v Atenah skoraj na vse otoke, tudi na Mykonos. Potem pa še slabo uro z ladjo do Tinosa.
Ali pa z letalom do Aten in potem z ladjo (4ure in 19€) ali hitrim trajektom Highspeed (2uri in 41,50€) iz Rafine do Mykonosa. Ta varianta je najhitrejša in najcenejša.

Pa še linki…
http://www.adria.si/
http://www.aegeanair.com/
http://www.ferries.gr/booking/

Nekaj ne razumem…katera varianta je najcenejša? Na Kompasu so povedali, da čarter do Mykonosa lahko vzameš samo s celim paketom počitnic oz. namestitvijo, pa še vse je čez 400 EUR, kar me ne zanima.
Zdi pa se mi, da je najugodnejše, če grem do Aten in nato s trajektom. Časovno se mi ravno ne mudi.
Rafina je pa kje? A ne obstaja trajekt od Aten do Tinosa?

Najceneje je let LJ-Atene in potem trajekt Rafina-Tinos.
Rafina je pristanišče vzhodno od Aten. Je celo bližje Atenskemu letališču (24km po cesti, manj kot 10km zračne razdalje), kot pa je Pirej.
Leti v Atene so pa ponavadi cenejši med tednom kot pa čez vikende.

Aha, vse jasno. Ful hvala.
Samo imam mali problem…vse karte iz LJ do Aten so razprodane, pa sem mislila iti z vlakom do Beograda (tam bi bilo treba prespati, ker je let ob 7h) in nato od tam na letalo, za nazaj pa bi se našla direktna karta za Atene-Ljubljana.
Ima kdo kakšno boljšo idejo?

Vse razprodane? Kaj pa kak Trst, Celovec in pa Graz?

Dobila sem karto, šla bom preko Budimpešte, ker se mi časovno najbolj izide. Preverila sem tudi Italijo in Avstrijo, pa Zagreb in Beograd, samo je vse razprodano, kar pa ostane, je ful drago ali pa potuješ tja 2 dni.
Zanima me še to, ali naj vnaprej preko spleta kupim karto za ladjo (hidrogliser ni zame, mi je slabo) ali naj jo kupim kar tam? Letalo mi pristane ob 15.50h, ladjo pa imam ob 17h-je to dovolj časa (zadnja ladja tja gre ob 17.30)?

Letala imajo pogosto zamudo, tako da je to kar tvegano. Taksi rabi iz letališča do porta v Rafini kakih 20-30minut, da prideš z letala in do svoje prtljage traja tudi kakih 20 minut. Vsekakor bi tempiral odhod na 17:30. Karto bi kupil v naprej in tvegal tistih 20-30€ za karto (19€ je karta in še nekaj plačaš za admin. stroške), če ti ne uspe priti do 17:30 v Rafino bo tako ali tako strošek precej večji (prenočišče…).

Super, hvala, to je urejeno.
Bi mogoče kdo še vedel, koliko približno bi prišel vlak od Aten do Ljubljane? Ker za datum povratka še ne vem, bi šla kar na vlak, pa se mogoče ustavila še v Solunu, preden nadaljuje pot proti Beogradu. Premišljujem pa tudi o ladji do Trsta (ali še obstaja ta varianta?) oz. Benetk; koliko bi pa to prišlo?

Z ladjo do Benetk bi bilo kakih 70€ (cca 3€ bus Rafina-Atene, cca 15€ bus Atene-Patras, 50€ (v juliju Anek) trajekt Patras-Benetke). Trajektnih linij do Trsta že nekaj časa ni več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close