Nujno – jpg
Na pomoč! Elektronska pošta, ki ima priponko s končnico jpg (slike) se čudno obnaša. Na primer, ko enostavno pošlješ tak mail naprej sodelavcu (forward) on dobi prvotno sliko, ob pritisku tipke enter (ko gleda prvotno sliko) pa zraven še čisto eno x sliko, verjetno iz lastne baze. Ko drugi sodelavec to forwardira tretjemu, tretji dobi original sliko in spet zraven npr. skeniran dokument iz baze prejšnjega sodelavca. Se komu kaj sanja, kaj bi to lahko bilo, saj na primer tega maila sploh ne odpremo ampak samo forwardiramo????
to misliš – ko na Microsoft pregledovalniku klikne – Naslednja slikce (Next),
ja to je čisto normalno, ker program jemlje iz začasnih internetnih datotek.
Ker ko ti odpreš v OE slikco, jo on v resnici skopira nekam na disk in pokaže potem na ekranu.
lp
Kot rečeno, če je priponka jpg, potem ne more naredit škode.
Če imaš nastavljeno, da ti skrije znane končnice, se lahko zgodi, da si dobil npr exe datoteko, ki zgleda kot jpg (slika.jpg.exe, exe ti skrije in ti vidiš le slika.jpg). A to sliko lahko shraniš na disk? Če jo lahko, jo potem odpri z notepadom in poglej prvih 10 znakov, pa povej kateri so.
V kamnu pa nismo bili za firewallom, tako da ne vem, kam je tvoja sodelavka gledala. Jaz sem bil 10 do pol tam in sem bil sam z natikarico, edino ena punca je prišla, spila nekej, po telefonu povedala, da mora kupit fižol in odšla, nič sprašvala 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.