NUJNO IŠČEM NASVET PRAVNIKA
poskušala bom preko vas,če lahko kako pomagate:gre za družino z 2 otrokoma,oba prijavljena doma,eden stanuje doma drugi ne,in ta drugi ima dolg do neke družbe in so danes prišli rubežniki v njihovo stanovanje rubit stvari,ki sploh niso njegove,ker nikjer ne dela,starši ga zelo redko vidijo,zdej je tu zdej je tam.v glavnem povedali so jim,da če v treh dneh ne bo plačal dolga,bodo rubili stvari staršev in brata.aje to možno?kaj lahko naredijo starši?
am… če ni njegovo, se poda ugovor tretje osebe, drgač nej pa kliče firmo k ji je dolžn, pa nej se zmen da bo dolg poplačal po obrokih, tist ugovor pa čim prej skup spravte, da ne bodo mogl rubt, račune nej se najde pa vse kar dokazuje da stvari niso njegove
lej jutr nej gredo koj tjutrej na sodišče al pa na socialno k je tm brezplačna pravnica, pa tm povedo kam
jah men je rubežnik enkrat uletu k me ni blo doma, pol je pa hotu da mu en večji znesek keša prnesem v pol ure, če ne bo začel rubit, pa je tud hotu kr vse odvlečt kar ni blo mojga, pol sm pa klical prvo policijo, mi je tm reku da tud če sm jst tm prjavlen, če sm polnoletn ne sme vlečt nč kar ni mojega, drug dan pa še na firmo da sm se zmenu za poplačilo dolga na obroke in je blo to to, če bi pa un hotu vlečt kar ni mojga bi pa mogl podat ugovor tretjega, sam k sreč do tega ni pršlo
tist za zgorej napisan, ponavad delajo pomočniki rubežnika, k največkrat nimajo pojma o kakršnih koli zakonih
jah uni ponavad pošljejo gorile k nimajo lih pravnih zadev pošlihtanih, pol pa računej, če ti policija reče da ne sme odvlečt, če po zakonu ne sme odvlečt kar ni tvoje, da lahko zrd tega potlej tak kazensko odgovarja
to pa ni res kar pišeš ti. Rubežnik lahko odpelje vse, kar je našel na naslovu dolžnika. Lastnik teh predmetov, ki so bili popisani oziroma odpeljani, pa potem v roku 3 ni na pristojnem sodišču, to je sodišču, ki je izdalo sklep o izvršbi dokazuje, da so ti predmeti njegova last in ne last dolžnika.
Tako da tukaj ne gre za nobene psihološke učinke in strašenje. Takšni so predpisi.
Seveda pa je odvisno od rubežnika ali bo najdene predmete dejansko odpeljal ali jih bo samo popisal. Ima pravico narediti eno ali drugo.
SČ, moj najljubši forum. Normalno kadarkoli pridem gor, imam toliko materiala in zanimivega za brat, res super. Zadnji en teden, dva pa komaj najdem kakšno zanimivo temo. Vse ene bedarije z enimi Gunnarji, Cegli in še par takih likov, ki kar nekaj pišejo brez kakršnegakoli smisla, nula od debate. Potem pa še una trapasta s srčki, ki enega kliče lubi in mu neka sporočilca pošilja. Kot bi par likov okupiralo tale forum in ga svinja.
kaj čmo, 14.01.2010 ob 15:58
Rubijo lahko samo stvari,ki so izključno njegove in nikakor od staršev,brata!
Žal ni res, izvršitelj ne sme poizvedovat lasništva stvari ob rubežu to je izrecna dolžnost 3 osebe,ki da ugovor,izvršitelj rubi stvari na naslovu kjer ima prebivališče!Žal je tak
Forum je zaprt za komentiranje.