Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika NUJNO.DOBRA OMAKA!

NUJNO.DOBRA OMAKA!

Kkao se naredi ona dobra paradižnikova omaka, ki je dobra zraven filane paprike? LAHKO JE TUDI KAKŠNA DRUGA, SAMO DA JE DOBRA.

Pazi, da ne boš pozabila prepražiti sladkor.

TO je tisto, ki naredi dobro paradižnikovo omako!!!!

Na maščobi zarumenimo sladkor, dodamo moko, jo svetlo prepražimo, pridenemo sesekljano polovico čebule, ki naj se dobro razpusti, nato pa še paradižnikovo mezgo. Takoj zalijemo s 3-4 dl mrzle vode. Gladko razkuhamo, začinimo s sladko mleto papriko in soljo. Pretlačimo in zlijemo k paprikam. Vse skupaj naj še počasi vre kakšno uro in pol.

Na olju prepražim moko. Dodam paradižnikov koncentrat v tubi, pelate iz konzerve, solim. Zalijem z vodo (pač toliko da je primerno gosto) in sladkam s par žlicami sladkorja. Dodam še lovorov list in bazliko. Malo pokuham in dam zraven kuhat polnjene paprike in na čisto mali temperaturi kuham vse skupaj do mehkega.

Poslušaj zmajčka. Bistvo je prepražen sladkor.

ZDAJ PA ME ZANIMA, ČE JE KAKŠNA OMAKA KI SE NAREDI VELIKO PREJ IN NE TRAJA URO IN POL.

Omaka se pripravi hitreje.

Uro in pol se kuha zato, da se skuhajo paprike in meso v njih…

Jaz pa polnjene paprike prej še na vročem olju malo popečem predem jih dam v omako. Imajo še boljši okus. Omako pa naredim tako kot TF.

Jaz pa že riž podušim skoraj do mehkega, meso z vsemi začimbami podušim, ko se vse ohladi pomešam riž, meso in dodam celo jajco, ter napolnim paprike, zato jih v omaki kuham samo še kakih 20 minut, da se paprika zmehča. Omako pa naredim podobno kot so napisale moje predhodnice, brez lovorjevega lista, bazilike in čebule.

Pa brez moke!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close