Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Nujno!!!

Nujno!!!

Dobro jutro…

Vi znate da glansič nema zenu in kljub temu ma najvec za povedat kaj mora, kako bi moralo biti, kako se mora obnasat itd…

Imam jedan problem…

Kupil sem si zadnjic tist smorn od dr. oetkerja pa je tenstan krompir prisel ven. Zdaj bi si spet to naredil pa nebi tenstanga…

Kako jst to moram narest?

Zadnjic sem vse vlil gor na ponev.. A da malo po malo delam? Ker gor je tekoce vse… Ne morem niti obrnit pa vse se pretaka…

A je problem ce dam malo vec mleka… Ce dam samo 250 je cisto gosto… Kaj bo naredilo smornu ce dam vec mleka? Kaksen bo?

Ajde mone vi ste domacice bem mu pomozte…

Odgovor na objavo uporabnika
Somebody1107, 10.01.2022 ob 09:49

Dobro jutro…

Vi znate da glansič nema zenu in kljub temu ma najvec za povedat kaj mora, kako bi moralo biti, kako se mora obnasat itd…

Imam jedan problem…

Kupil sem si zadnjic tist smorn od dr. oetkerja pa je tenstan krompir prisel ven. Zdaj bi si spet to naredil pa nebi tenstanga…

Kako jst to moram narest?

Zadnjic sem vse vlil gor na ponev.. A da malo po malo delam? Ker gor je tekoce vse… Ne morem niti obrnit pa vse se pretaka…

A je problem ce dam malo vec mleka… Ce dam samo 250 je cisto gosto… Kaj bo naredilo smornu ce dam vec mleka? Kaksen bo?

Ajde mone vi ste domacice bem mu pomozte…

Ja če rabš šmorn iz vrečke jest pol pa res.. jaooo? a v Koranu ne piše kak je postopek?!

Razpolovi količine – nas je 6

Vzami liter mleka.

posoli

dodaj malo olja

not vrži 10 rumenjakov

posebej stepi sneg

dodaj OSTRO moko, da dobiš gosto tekočo zmes

pusti vsaj eno uro, da se moka napije

tik preden greš pečt šmorn dodaj še sneg – ne mešat z mikserjem ampak z lopatico/metlico

vzami ponev, jo namasti in vlij not mas caa 1,5cm debelo.

počakaj za se spodaj rahlo zapeče

razreži s kuhlo na čertine

obrni vsako četrino – ni če ne de če se malo razpaca

ko se vsaka izmet četrtin že malo zapeče jo razkosaj najprej na velike kose potem na vedno manjše in jih peči do pečenega

Imaš ti prao. Sad odo zvat da mi dovezu. Nije ovo zamene.

@Hdfhs

Neee… Jst moram sam mlek dodat.

?

Ne znam jst to kar ti pises. Ne bom jst to.

daj no….to zna moj 8 letnik :S

Raje si ga naredi sam, te predpripravljene jedi niso ravno ok. Zmesas rumenjake, sol, ( vanilijev sladkor ce zelis, jaz ga ne) stopljeno maslo, dodas moko in mleko, skoz mesas med dodajanjem, na koncu dodas beljake. Lahko uporabis tud rozine ce jih imas rad. Peces na maslu. Zraven pase visnjev kompot. Posujes lahko s sladkorjem v prahu.

Zdrav zajtrk je tudi kuhano jajce, doma narejen avokadov ali skutin namaz, kos ali dva pirinega kruha, peceno jabolko in orehi. Veliko bolje kot kupljena masa za smoren.

Malaa…

Povej kje si da pridem pa bova skupi nardila… Ti bos mesala….. Maso…

Jst bom pa jajca trl…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close