Nudistične plaže na grških otokih
Naša mlada družinica (par z 1,5-letnim otrokom) za letos planira enotedenski dopust na enem izmed grških otokov.
Zbiramo osnovne informacije o potovanju z letalom v Grčijo, predvsem pa nas zanima, če ima kdo konkretne izkušnje z nudističnimi plažami na katerem od grških otokov ter z nastanitvijo v bližini teh plaž.
Vsaka informacija bo dobrodošla!
Zelo dobro poznam otok Naxsos, plaza je dolga kar neki km, pescena, ni sicer nudisticna, ampak se najdejo tudi grupe nudistov in nobenga nic ne moti. Guzve nobene,… camp pa je cez cesto, luskan, urejen, cist. Vasica na Naxsosu je Plaka,… ce te kaj vec zanima : http://www.plakacamping.gr. lp
Kjerkoli po Grčiji sem bila, je bilo že čudno, ko sem se zgoraj brez sončila, kaj šele brez vsega!!
Ne vem če sploh obstaja. Marsikje je strogo prepovedano.
Se mi zdi, da okoli po svetu, predvsem v tudi v arabskih državah so glede golote še 200 let zadaj. Hrvaška je kar precej liberalna glede fkk plaž!
Mi smo naleteli na Iosu na eno, kjer so bili ljudje večinoma goli, eni pa ‘čist oblečeni’ zraven in izgleda, da je bilo vredu sožitje; nedaleč so bile nastanitve, sicer za hribom, tako da se je dalo v pol ure peš priti. Drugače pa je Ios nič posebnega, ampak ne glede na običajno gužvo, je bilo vredu vsaj to, da si šel peš okoli in našel fajn prostore, kjer si bil cel dan sam in delal kaj ti paše, oblečen ali ne.
Odvisno, kaj hočeš – grški otoki se med seboj predvsem zelo razlikujejo – na romarskih kot sta Tinos ali Patmos nudistične plaže ne bi pričakovala, čeprav se jih verjetno da najti tudi tam. Na liberalnem Mykonosu, kjer se zbirajo tudi homoseksualci, jih je en kup. Na nekaterih otokih so manjše nudistične plaže, ki so jih za svoje vzeli flower-power turisti in se je tradicija ohranila (poglej Nas na Ikarii).
Če bi bila na tvojem mestu, bi si najprej izbrala otok!
Forum je zaprt za komentiranje.