Najdi forum

Mene pa zanima kako naj dobim nazaj podatke, ki so zapisani na disku, na ne-dos particiji (NTFS), če se je sistem sesul in ne morem več priti v Windowse.

Hvala za odgovore in lp

Najlažje tako, da disk vtakneš v kakšno mašino, ki zana brati NTFS (Win NT, 2000, XP).

Kaj res ni nobene bolj “softverske” možnosti?

1. Repair windowsov če je možen
2. Če imaš na disku sistem ki ne podpira ntfs potem lahko poskusiš tudi z driverji, ki znajo pokazati vsebino ntfs particije in z nje tudi brati.

Kaj če ponovno naložim Windows 2000 ali mi bo povozil podatke?

Če daš le Repair potem podatkov ne boš izgubila, načeloma jih ne izgubiš niti če naložiš svežo kopijo win2000, le formata nikakor poganjat 🙂

Hvala. Na CD-ju sem našla nek bootsetup, bom probala pognat setup upam, da mi ne bo povozil podatkov.

Lep pozdrav!

Vprašanje je zakaj se ti sistem ne dvigne … kaj se je zgodilo, namreč win 2000 je zelo robusten program in da bi se ti resnično sistem zrušil skorajda ne verjamem.

Kakorkoli že če ga ponovno namestiš, ti morajo podatki ostati, le formatu se izogibaj.

Si probala Last known good configuration?

Meni se je tudi to zgodilo.
Sem naložil xp-je še enkrat na drugo particijo (D:) ptem pobral pomembne podatke iz particije (C:), kjer so bili tudi naloženi prvotni Xp-ji.

Žal tega ne morem naredit, ker skoraj celoten disk zaseda particija NTFS.
Me pa zanima, če obstaja kak program, ki iz “dosa” pretvori NTFS v FAT. Potem bi lahko naredila še eno particijo, iz nezasedenega prostora, in naložila gor Win98. Na ta način bi (upam) prišla do podatkov.

Jok brate, odpade. Iz Win98 ne boš videla diska z NTFS particijo.

Pa kaj cvikaš, znova namesti xp-je na obstoječo particijo brez formatiranja, pa imaš problem rešen.

Lep pozdrav
Tajfun

To sem že naredila. Znova sem namestila Win2000 v neko drugo mapo (ker, če jih namestiš v isti ti povozi vse podatke). Vse je že krasno izgledalo da bo delovalo, ko pa je končno zagnal Win pa zopet isto – bele črke na modri podlagi – tokrat se vsaj ni ustavil, ampak se je sam od sebe restartal – napredek ((::

Anja,

lahko napises tisto, kar pise na modrem zaslonu? Vse prepisi, pa bom videl kaj se da storiti, ce sploh kaj.

Navadno se da tovrstne tezave popraviti z nadomestitvijo nekaterih sistemskih datotek, cigar varnostne kopije imas po defaultu ze v sistemu.

lp,

Robi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close