novoustanovljeno društvo – kaj potrebujem
Določene stvari lahko kupite tukaj:
http://www.racunovodja.com/narocniki/default.aspx?doc=eSeminarji
Dobite lahko tudi seminar o društvih, kjer mislim da so pravilniki priloženi. Knjigo lahko oblikujete v excelu ali kupite papirnato, ali pa kupite računalniško verzijo.
Nimam,
jaz imam računalniški program, če pa delam za kakšnega manjšega odpiram stroške in prihodke- tako da je vse skupaj dve koloni, kar vam kaj dosti ne pomaga.
Če ne obvladate excel, kupite knjigo in jo imate lahko za mnogo let, saj ne boste porabili eno stran na leto, pa še za vas bo bolj pregledno.
Ja, sej ni problem kupit, pa dati unih 20€. Gre le za to, da mi je računovodkinja rekla, da je bolje,da pišemo na računalnik, da ima ona manj dela…
Programa za to res ne potebujemo, le en mušter, da malo vidimo kako lahko v excelu to naredimo… Če bi imel kdo knjigo in bi samo skeniral en list, bi bilo super… Vseeno hvala vam.
Uuu, sem našla, vidim da je nekdo tudi spraševal… Sem našla link in ja, vidim kako izgleda vse skupaj.
Imam samo eno vpr. še. Katere kolone so nujno potrebne, da jih vnesem v excel ali naj povsem enako naredim? Gre za društvo, ki ima v bistvu precej neprofitne in zelo malo profitne dejavnosti.
Hvala še enkrat.
Pozdravljeni,
tudi mi ustanavljamo društvo, neprofitno.
Po zakonu je dovolj, da vodimio knjigo prejemkov in izdatkov (bl. dnevnik).
Problem nastane, ko se bo plačevalo položnice tudi preko trr.
Mi je pa ena računovodkinja predlagala, naj gremo na dvostavno knjigovodstvo, ki naj bi bilo bolj enostavno za vodenje predvsem pa bolj pregledno kot enostavno knjigovodstvo. Pri blagajniškem dnevniku pa je treba vse kontirati in je težko narediti bilanco.
Kakšno je vaše mnenje o tem?
Glede na to, da predsednica in tajnica društva ne bova na istem naslovu, se mi zdi super, da bi bila zadeva preko interneta in tako lahko obe dostopava kadarkoli do programa.
Kaj mislite o programih E-računi ali Mini max?
Pa še to.
Kdo pozna On-Line tečaj založbe Verlag Dashofer
“Začenjamo knjigovodstvo za društva po Slovenskih
računovodskih standardih 2007″?
Če ga je že kdo naročil, me zanima, če je vreden nakupa, če ti da tista osnovna znanja za začetek vodenja računovodstva v na novo ustanovljenem društvu?
Hvala za odgovor.
Tečaja ne poznam.
Glede nakupa programa sem prepričana, da se vam ne splača kupiti tako drag program za vodenje enega društva, ki če sem prav razumela bo tudi imel samo nepridobitno dejavnost.
Sistem knjiženja pri enostavnem res nima kontrole, a če je to nekaj računov na leto, ni problem narediti kontrolo in pregledati. Če pa je prometa več in bolj račlenjeno pa je smiselno.
Če naredita preglednico v excelu in če ni veliko računov, si jo lahko pošiljata po mailu in jo dopolnjujeta.
Je pa vse odvisno od vrste dejavnosti in obsega dela.
Forum je zaprt za komentiranje.