Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika novoletna vecerja za sladkornega bolnika

novoletna vecerja za sladkornega bolnika

Nekaj dni, prav tako za novo leto, bo pri nas na obisku sestricna s fantom, ki ima sladkorno bolezen.

Mi lahko prosim kdo pove, na kaj naj pazim pri prehrani? Ima kdo od vas kaksno idejo kaj skuhati oziroma pripraviti, da bo za vse dobro, zanj pa tudi primerno?

Zelim vam veliko miru, ljubezni, zdravja, uzitkov pri kuhanju in pohval za dobra kosila:)

Uh, ta bo pa težka. Jaz osebno verjamem, da je vsa moka precej škodljiva pri sladkorni in vsa hrana, ki na hitro dvigne sladkor (škorb, npr. krompir tudi), in da je vse vrste surova sveža hrana (sadje, malo kuhana zelenjava, solate) zelo fajn. Ali on tako misli, pa ne vem. Verjetno je, da se drži neke diete, morda take, v katero verjame sam ali pa take, ki mu jo je priporočil zdravnik, homeopat, kdo bi vedel… Najbolje bo, da povprašaš, katera živila so na stop listi, kaj pa je tisto, kar ima rad, nato imaš v glavi par predlogov in se zmenite po telefonu.

Po moje ni treba preveč komplicirati – za sladkornega bolnika je še bolj škodljiva hrana, ki škoduje že tako – sladko, mastno.., tako da z zelenjavnimi jedmi, pustim belim mesom, polnozrnat kruh, ne moreš zgrešiti – zaradi ostalih seveda ponudiš tudi sladice, krompir, on pa si bo to pač doziral po želji.
Sicer pa na delovanje slinavke ne vplivajo dobro vse močnate jedi, posebno iz bele moke, krompir, koruza, poleg že naštete mastne in sladke hrane.
Ne vem, če sem kaj pomagala. to je tisto, kar sem pač spotoma izvedela od tašče, ki ima s tem težave, je pa tudi razlika v tipu sladkorne, ne vem pa če je dieta ista.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close