Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Novodobno suženjstvo

Novodobno suženjstvo

Ne, dolgo ne bo šlo tako s krediti, te bo potrebno tudi nekako poplačat, sam krava k je že shirana kaj boš še lahko pomolzel?

Ne jaz jih nisem izvolila, na volitve ne grem več, ker ne vidim nobenega kandidata, ki bi bil vreden zaupanja. Jaz bi nekako Goli otok vrnila v tisto stanje, ki je bilo pred desetletji, sam da bi tja pošiljala skorumpirane politike, sodnike, menedžerje,…… skratka same take ”poštenjake”.[/quote]

Ja vprašanje kaj bo naslednje leto. Jeseni se pripravlja še ena zadolžitev. To se tudi meni zdi dobra ideja, da bi imeli nekakšno delovno taborišče za tiste, ki so najbolj odgovorni za krizo. Taka taborišča bi lahko komot delovala tudi v demokraciji brez kršenja človekovih pravic.

Tudi jaz ne grem več na volišče, ker so vsi enaki. Bo pa hudo zelo hudo. Pojma nimam kdo in kako bo vrnil vse te kredite. Ampak, ko gledaš vse te politike oni se ne sekirajo prav dosti. Oni se lepo smejijo.

Pa saj se je vedelo že dosti prej, da država kjer se krade ne more funkionirati dolgo časa :)[/quote]

Kamnolom na Črnem Kalu tam sredi poletja, bi bil pravi za take izmečke.

Veš težava je v tem, da ne vidijo vsi take slike kot jo nekateri, da se je kradlo in ropalo na veliko. Pač imamo kar pretežen del državljanov, ki so ovce in ne zgleda, da bo kaj bolje v tej smeri.

Oh se dobijo ljudje s hrbtenico, ki si upajo in drznejo drezat v tem gnezdu, da ne rečem dreku.
Lep primer je bil bivši predsednik Iskre Avtoelektrike d.d. (današnje Letrike), ki se je odločil, da naredi red v podjetju in razišče, kaj se je dogajalo. No opravil je lep del svojega dela, vendar ga očitno ni uspel dokončati, saj ga je politika odstavila. No, če bi uspel it do konca bi Šešok danes delal ostali četverici družbo na sodišču in dokazoval svojo nedolžnost.[/quote]
Pa saj ravno o tem govorim, da ne moreš sam nič spremeniti, ker imaš občutek, kot da se boriš proti mafiji. Ker to je mafija, kar vlada.[/quote]
Za mafijo pa je mafijozo tudi tisti poštenjak, ki želi mafijo razbit. Potem pa rešuj kaj, če lahko, če je sama mafija povsod. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja vprašanje kaj bo naslednje leto. Jeseni se pripravlja še ena zadolžitev. To se tudi meni zdi dobra ideja, da bi imeli nekakšno delovno taborišče za tiste, ki so najbolj odgovorni za krizo. Taka taborišča bi lahko komot delovala tudi v demokraciji brez kršenja človekovih pravic.

Tudi jaz ne grem več na volišče, ker so vsi enaki. Bo pa hudo zelo hudo. Pojma nimam kdo in kako bo vrnil vse te kredite. Ampak, ko gledaš vse te politike oni se ne sekirajo prav dosti. Oni se lepo smejijo.

Pa saj se je vedelo že dosti prej, da država kjer se krade ne more funkionirati dolgo časa :)[/quote]

Veš težava je v tem, da ne vidijo vsi take slike kot jo nekateri, da se je kradlo in ropalo na veliko. Pač imamo kar pretežen del državljanov, ki so ovce in ne zgleda, da bo kaj bolje v tej smeri.[/quote]

Ja vsi ne gotovo je 5-8% ljudi, ki jim tako stanje ustreza. Smo pa tako razdeljeni, da bodo nekaj časa gotovo še lahko vladali.

Vseeno mislim, da se bomo Slovenci vendarle končno streznili in pozabili te delitve, ki izvirajo iz 2. svet. vojne in ne vodijo nikamor.

NOB in partizani so gotovo ena taka stvar pri kateri bi se lahko zedinili. Pa ne mislim sedaj na komuniste ampak prave partizane.

Problem je to, da za levičarja je desničar ovca, za desničarja pa levičar ovca. In tako do bridkega konca te države, ki je očitno blizu 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Veš težava je v tem, da ne vidijo vsi take slike kot jo nekateri, da se je kradlo in ropalo na veliko. Pač imamo kar pretežen del državljanov, ki so ovce in ne zgleda, da bo kaj bolje v tej smeri.[/quote]

Ja vsi ne gotovo je 5-8% ljudi, ki jim tako stanje ustreza. Smo pa tako razdeljeni, da bodo nekaj časa gotovo še lahko vladali.

Vseeno mislim, da se bomo Slovenci vendarle končno streznili in pozabili te delitve, ki izvirajo iz 2. svet. vojne in ne vodijo nikamor.

NOB in partizani so gotovo ena taka stvar pri kateri bi se lahko zedinili. Pa ne mislim sedaj na komuniste ampak prave partizane.

Problem je to, da za levičarja je desničar ovca, za desničarja pa levičar ovca. In tako do bridkega konca te države, ki je očitno blizu :)[/quote]

Dvomim, da bi lahko pri nas se obrnilo na bolje in bi posekalo to mafijo. Bom dala v prispodobi to je isto, če drevo posekaš, pustiš pa korenino v zemlji, slej, ko prej poženejo tiste mladike ven in se razrastejo po vsem vrtu.

Treba se je lotit pri izvoru in Šešok je eden od njih, saj je še iz starega sistema in je bil visok funkcionar v UDBI. Da niti ne izgubljam besed, kako je lepo sedel v NS in ropal podjetja, pa v raznih športnih zvezah je grel stolčke, vsi pa dobro vemo, da skozi zveze se lepo ropa in pere denar.

Kje pa misliš, da je dobil milijonske kredite?

Ti verjamem, da svojih grehov marsikdo ne vidi ali pa misli, da je pošten in da mu vse to pripada, kar ima.
In ne zdi se mi zdaj toliko pomembno ukvarjati se s tem, kdo od nas je pošten in kdo ni pošten…Ker ne bomo nikoli prišli do konca. Država pa ob tem propada…In v tem je glavni problem. Zadeve je treba razčistiti pri vrhu. Postaviti jasne zakone in pošten sistem, ki bo vzpodbujal in nagrajeval pošteno delo in pošten odnos do zaposlenih.
Ker je vedno več revežev, bo vedno več možnosti, da bi ljudje postali pošteni, ker bo marsikoga situacija prisilila, da bo moral delati še kaj na črno, če bo želel preživeti in plačati vse položnice….In bomo se potem obtoževali in šli, kdo je bolj nepošten ter na koncu spoznali, da smo vsi nepošteni ter se potem vprašali, zakaj bi se sploh sekirali okrog tega, če so politiki nepošteni..

Ti verjamem, da svojih grehov marsikdo ne vidi ali pa misli, da je pošten in da mu vse to pripada, kar ima.
In ne zdi se mi zdaj toliko pomembno ukvarjati se s tem, kdo od nas je pošten in kdo ni pošten…Ker ne bomo nikoli prišli do konca. Država pa ob tem propada…In v tem je glavni problem. Zadeve je treba razčistiti pri vrhu. Postaviti jasne zakone in pošten sistem, ki bo vzpodbujal in nagrajeval pošteno delo in pošten odnos do zaposlenih.
Ker je vedno več revežev, bo vedno več možnosti, da bi ljudje postali pošteni, ker bo marsikoga situacija prisilila, da bo moral delati še kaj na črno, če bo želel preživeti in plačati vse položnice….In bomo se potem obtoževali in šli, kdo je bolj nepošten ter na koncu spoznali, da smo vsi nepošteni ter se potem vprašali, zakaj bi se sploh sekirali okrog tega, če so politiki nepošteni..[/quote]

Demantiral si samega sebe:). Pa tako dobro ti je šlo z mislijo, da bi počistil ves svet in bi ostali samo še poštenjaki:). Seveda je pomembno, da opredelimo, kaj je še dopustno in vredno naziva “pošteno”. Če družba nima postavljenih vrednot, nekega vrednostnega sistema, potem težko resno in dobronamerno pluje. Zadeve se razčiščujejo na čisto vseh nivojih, nič ne pomaga, če le pri vrhu, dno je pa gnilo.

Kakšno je pošteno delo? Kakšen je pošten odnos do delavcev? Zame bi bilo pošteno, če bi uvedli 24 urni delovni čas na teden, povišali plačo, dopust vsaj 45 dni, razne bonitete…ja, to bi bilo več kot pošteno:).
Če daš delavcu preveč maneverskega prostora, se bo pokvaril:)).

Saj pa nismo vsi politiki, pa bankirji, pa tajkuni in ne delamo v parlamentu. 🙂

Seveda pomaga, če najprej pri vrhu. Če so pravila jasna, če je državni aparat učinkovit, se bodo zadeve razčistile na vseh nivojih.
Nekaj gnilega vedno bo..Vendar je to nič v primerjavi, če se krade pri vrhu in zaradi tega propada država.

Seveda pomaga, če najprej pri vrhu. Če so pravila jasna, če je državni aparat učinkovit, se bodo zadeve razčistile na vseh nivojih.
Nekaj gnilega vedno bo..Vendar je to nič v primerjavi, če se krade pri vrhu in zaradi tega propada država.[/quote]

Kje pa ti delaš?:)
Nič se ne razčisti samo po sebi. To je kompleksna zadeva in stvari niso enostavne.

Problem je to, da za levičarja je desničar ovca, za desničarja pa levičar ovca. In tako do bridkega konca te države, ki je očitno blizu :)[/quote]

Dvomim, da bi lahko pri nas se obrnilo na bolje in bi posekalo to mafijo. Bom dala v prispodobi to je isto, če drevo posekaš, pustiš pa korenino v zemlji, slej, ko prej poženejo tiste mladike ven in se razrastejo po vsem vrtu.

Treba se je lotit pri izvoru in Šešok je eden od njih, saj je še iz starega sistema in je bil visok funkcionar v UDBI. Da niti ne izgubljam besed, kako je lepo sedel v NS in ropal podjetja, pa v raznih športnih zvezah je grel stolčke, vsi pa dobro vemo, da skozi zveze se lepo ropa in pere denar.

Kje pa misliš, da je dobil milijonske kredite?[/quote]

Ja nekaj bo treba narediti drugače se nam čez 5-10 let obeta da bomo banana republika pa ne ameriška.

Ali si prepričana da je bil Šešok v UDBI? Jaz se ga spomnem šele kot prvega finančnega ministra v SLO. V poltiki pred osamosvojitvijo ni bil. Ne vem pa če je bul povezan z UDBO.

No ja kakorkoli levi ali desno vsi so kradli. Je treba biti lepo pošten in povedati, da tudi desni, ko so vodili 4 leta vlado niso bili nič boljši.

Čeprav sem desničar je treba lepo povedati, da Janša pač ne more biti več predsednik vlade, ker sem prepričan, da je bil podkupljen s strani Patrie in celo obsojen na 1. stopnji.

Že samo sum, da je prejel podkupnino je dovolj, da bi moral odstopiti kot predsednik stranke. Kaj šele, če je obsojen.

V politiki sigurno ne. 🙂

Kompleksne so le za tiste, ki jim ustreza takšen sistem, ker ga na takšen način potiho zagovarjajo.

V politiki sigurno ne. 🙂

Kompleksne so le za tiste, ki jim ustreza takšen sistem, ker ga na takšen način potiho zagovarjajo.[/quote]

Ah:).

Če samo čez mejo pogledamo, vidimo, da imajo Avstrijci v gospodarstvu čisto drugače urejene zadeve in zakone. A to pomeni, da Avstrijci radi komplicirajo ali pa to pomeni, da imajo interes ?
Ker, če je interes pri nas, je mogoče sprejeti še tako nemogoč zakon, ki ga ni nikjer v svetu.
In kaj je bolj kompleksno…? Le prevesti nek zakon ali pa si izmisliti nek poseben, unikaten zakon ? 🙂

Nekaj gnilega vedno bo..Vendar je to nič v primerjavi, če se krade pri vrhu in zaradi tega propada država.[/quote]

Kje pa ti delaš?:)
Nič se ne razčisti samo po sebi. To je kompleksna zadeva in stvari niso enostavne.[/quote]
Saj se ne samo po sebi. Saj tud pri vrhu se ne bi samo po sebi. Tako kot pa se bi pri počistilo pri vrhu, bi se potem tudi nižje. Poleg tega so nam tisti na vrhu tudi nek zgled in če jim zaupamo, tudi sami delamo bolj pošteno. Dokler nam ne dajo preveč (svobode) in spet izkoristimo. Človek pač konstantno potrebuje nek nadzor, sicer hitro “postane” požrešna žival.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kje pa misliš, da je dobil milijonske kredite?[/quote]

Ja nekaj bo treba narediti drugače se nam čez 5-10 let obeta da bomo banana republika pa ne ameriška.

Ali si prepričana da je bil Šešok v UDBI? Jaz se ga spomnem šele kot prvega finančnega ministra v SLO. V poltiki pred osamosvojitvijo ni bil. Ne vem pa če je bul povezan z UDBO.

No ja kakorkoli levi ali desno vsi so kradli. Je treba biti lepo pošten in povedati, da tudi desni, ko so vodili 4 leta vlado niso bili nič boljši.

Čeprav sem desničar je treba lepo povedati, da Janša pač ne more biti več predsednik vlade, ker sem prepričan, da je bil podkupljen s strani Patrie in celo obsojen na 1. stopnji.

Že samo sum, da je prejel podkupnino je dovolj, da bi moral odstopiti kot predsednik stranke. Kaj šele, če je obsojen.[/quote]

Sigurno je bil v UDBI in ni bil tisti kar eden med tazadnjimi, ampak roka nekoga (v bivšem sistemu). Lahko se boš spomnil afero hobotnica, kjer so bili objavljani dokumenti, kdo so bili člani UDBE, nekdo se je takrat zelo potrudil, da je to prišlo za kratek čas v javnost. Ne vem kako je z vpogledom v arhiv ali je možno ali ne, ampak bi bili presenečeni, ko bi videli, kdo so bili člani in kaka delovna mesta so imeli po osamosvojitvi.

Higienično bi bilo, da vsak, ki je bil obsojen, bi se moral umaknit iz politike, ampak saj veš mi smo daleč od kakega zahoda ali demokracije, da bi nekdo odstopil. Tudi, če bi ga skozi vrata nesli ven, bi prišel skozi okno nazaj noter. Tile naši politiki so kot klopi in težko bo karkoli naredit.

Pa imunitete ukinit, ker to je samo potuha, za politike da lahko delajo kar hočejo. Med drugim bi ukinila trajne mandate za sodnike.

Ne dvomim, da so bili člani udce na pomembnih del. mestih po osamosvojitvi. Saj rezultati so vidni. Ampak drugače ni moglo in niti ne more biti, ker je še vedno večina gospodarstva v državni lasti. Če bi bilo privatizirano po osamosvojitvi jih tam prav gotovo ne bilo.

Zato pa je tak odpor proti privatizaciji pri določenih političnih strankah. Ja sodstvo je gotovo eden izmed krivcev za nastali položaj. Kakorkoli sedaj smo ujetniki finančnih trgov saj ne moremo vrniti posojil, ki smo jih najeli brez, da bi najeli nova posojila.

Jaz podpišem takoj za privatizacijo podjetij. V lasti države naj ostanejo le voda, vodovodi in kanalizaci, jedrska elektrarna (sicer bi jo jaz zaprla), ter elektro podjetja. Ostalo pa vse v privat roke, ampak takim lastnikom, ki imajo res neko vizijo iz podjetij kaj ustvarit, ne pa jih zapret, ter proizvodnjo prenest v druge države.
Sicer pa je pri nas težava že v miselnosti in načinu razmišljanja ljudi. Nikjer ni toliko sindikalistov po EU in v svetu, kot jih imamo pri nas in imajo čisto napačen pristop tako eni kot drugi, ni nikjer nobenega soglasja ali sloge pri sprejemanju stvari in kakih pravil, ampak povsod eno samo nasprotovanje enih ali drugih (politika- sindikat), ter metanje polen pod noge. Pač dokazujejo kako škodo delajo in nihče ne odgovarja.

Ujetniki finančnih trgov?!?!
Tako ti bom rekla, pri nas je ogromno denarja izpuhtelo zaradi slabih naložb v mednarodne trge. Tle pa nihče ni iskal odgovornosti, ampak zaradi takih lukenj bomo mi državljani dokapitalizirali naše banke. Pač tu se ni šlo za neko znanje v tradingu, ampak čisti gambling. V tujini so hitro dobili odgovorne in jih postavili na sodišče, ter jih obsodili.

Imamo točno tako stanje kot si ga želi EU. In, mimogrede, kdove če je sploh zaželjeno, da bi bili sposobni kredite vračat? Po moji kmečki pameti bi se osebno najprej dobro prepričal ali mi bo nekdo sploh sposoben in pripravljen vračat denar, ki naj bi mu ga posodil.

[/quote]

In komu podjetja prodati? Če jih prodajaš tujcem, se zelo pogosto dogaja točno to. Ali pa se ukinja razvoj, ostajajo pa slabo plačana delovna mesta, ker se proizvaja le tisto, kar se zunaj ne splača.

Problem je že v tem, da se ljudje ob naši “levici” in naši “desnici” sploh še deklarirajo kot “levi” in “desni”. Sorry, meni so v tem primeru oboji ovce. Pardon, “ovce”. 🙂

“Deli in vladaj” pa ruži naprej.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Vsi bi si želeli sprememb po mirni poti, ampak žal nas zgodovina uči, da se to ni zgodilo niti enkrat. Vsak sistem se je žal menjal v vojnah ali revolucijah, vključno z demokracijo. In tudi kapital se je vedno akumuliral s plenjenjem pa naj je šlo za fevdalne posesti ali kolonije.

Točno tako je.
Če naša vlada ne bi delala po diktatu EU, bi že zdavnaj bili tako in drugače kaznovani.
Treba je razširiti trg poceni delovne sile, da bo lahko elita še naprej lepo živela.

Najbolj čist način bi bil, da se da KPK neomejena pooblastila za par mesecev. Z najboljšo tehnologijo in orožjem. In seveda morajo biti hudi patrioti.

Jaz podpišem takoj za privatizacijo podjetij. V lasti države naj ostanejo le voda, vodovodi in kanalizaci, jedrska elektrarna (sicer bi jo jaz zaprla), ter elektro podjetja. Ostalo pa vse v privat roke, ampak takim lastnikom, ki imajo res neko vizijo iz podjetij kaj ustvarit, ne pa jih zapret, ter proizvodnjo prenest v druge države.
Sicer pa je pri nas težava že v miselnosti in načinu razmišljanja ljudi. Nikjer ni toliko sindikalistov po EU in v svetu, kot jih imamo pri nas in imajo čisto napačen pristop tako eni kot drugi, ni nikjer nobenega soglasja ali sloge pri sprejemanju stvari in kakih pravil, ampak povsod eno samo nasprotovanje enih ali drugih (politika- sindikat), ter metanje polen pod noge. Pač dokazujejo kako škodo delajo in nihče ne odgovarja.

Ujetniki finančnih trgov?!?!
Tako ti bom rekla, pri nas je ogromno denarja izpuhtelo zaradi slabih naložb v mednarodne trge. Tle pa nihče ni iskal odgovornosti, ampak zaradi takih lukenj bomo mi državljani dokapitalizirali naše banke. Pač tu se ni šlo za neko znanje v tradingu, ampak čisti gambling. V tujini so hitro dobili odgovorne in jih postavili na sodišče, ter jih obsodili.[/quote]

Sej se bojim,da bo tudi treba vse to privatizirat, ker pojma nimam od kje bomo dobili naslednje leto 4 mlrd za vrnitev zapadlih kreditev pri negativni gospo. rasti. Gosp. rast je negativna praktično več ali manj od leta 2009. Pa še je ne bo nekaj let.

Ja ujetniki mednarodnih trgov smo sedaj ja. S tistim kar naredimo in prodamo svojih potreb ne moremo finacirat, zapadlih kreditov pa tudi ne moremo vračati s svojim denarjem. Za funkcioniranje države in vračilo zapadlih kreditov torej moramo najeti nove kredite. Na ta način smo ujetniki finančnih trgov, ki nam tudi postavljajo pogoje pod katerimi lahko najamemo kredit.

Sicer pa tole ne bo šlo več dolgo. Politikom se pa itak fučka za vse skupaj.

Problem je že v tem, da se ljudje ob naši “levici” in naši “desnici” sploh še deklarirajo kot “levi” in “desni”. Sorry, meni so v tem primeru oboji ovce. Pardon, “ovce”. 🙂

“Deli in vladaj” pa ruži naprej.[/quote]

Senza pričakoval sem tvoj post in se z njim popolnoma strinjam.

Samo se par let pocakajte. Boste vidli kako boste se cvilili, ce se vam ze to zdi moderno suzenjstvo. Tako skoda mojega casa, da vam razlagam zakaj ste si sami krivi…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close