Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek novodobni pari- živijo vsak pri svojih starših do 30+

novodobni pari- živijo vsak pri svojih starših do 30+

Aja, mogoče še to. Pri nas, ko sem šel v peti razred se je začela žepnina. Avtobusna karta je seveda bila zastonj, malica v šoli tudi, starši so mi oblačila kupovali… Ampak v petem razredu je oče reku, da dobim žepnino. Dobil sem jo 4 prešerne. Mislim da je bilo to 4000 tolarjev, ne vem malo sem pozabil. No ta žepnina je seveda šla za kakšne revije (na skrivaj smo malo anteno kupovali takrat) pa za zvečilne, sladoled in pač kakšne take stvari. Ahaaa, pa tiste kasete z igricami smo kupovali, če se mogoče spomnite Nintendo, tiste videoigre. No skratka, žepnina točno 15. v mesecu. Ampak jaz sem to mislil, da je to za ta mesec in je bilo 30. v mesecu že fertik in prav spomnim se, da sta mi rekla, da ne, da je ne dobim prvega, da je mesec od 15. do 15. in da pač bom 14 dni še brez. Uf, to sem komaj sfolgal. Še sposodil sem si in da sem prišel na zeleno vejo sem rabil tri mesece. Nakar so se začeli nakupi full modernih borderskih puloverjev v eni trgovini Majks v Kranju. To, če je kdo kaj dal nase, so jih morali tastari v kranj peljat da je ta pulover kupu, ki je bil 15,000. To ne bom nikoli pozabu! No, seveda sem jaz naumil, da matka mi bo že dala ene pet jurjev za pulover, deset bom pa našparal. In jaz začnem šparat vsak mesec po dva jurja. Ko jaz vidim da je to drek, da bom še rabil nekaj časa. Skratka jaz se grem pogajat s fotrom, da mi poviša žepnino na 6 prešernov.
Uf, fotr pravi JA SUPER, NI PANIKE. Ker sem reku, da sem že odrasel in da znam z denarjem. Ok, fotr poviša žepnino. 15. sem dobu 6 jurjev. Prvega naslednji mesec me čaka listek na hladilniku: Danes plačujemo položnice. Soudeležba pri hrani in osnovnih stroških je tretjina zaslužka. 2000 tolarjev pusti na mizi. Se vidimo ob treh, priden bodi v šoli! In še danes imam ta listk spravljen doma pri starših. Še danes. Med fotograijami ga imam matka. Sem ga lani sinu pokazal
To je bilo to! In od takrat naprej je šla tretjina žepnine nazaj.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Pa kakšni otroški fukhaci, no…. govora je o 24 – 34-letnikih! Kaj torej, ko bodo tvoji imeli resnega fanta/punco že par let, on/ona že ne bo v vaši hiši prespal in niti stuširal ne!

Eno je fuka.rjenje okoli, če si se tega šel vsakič z drugo, jasno da to ne vodiš domov. Ampak rednega fanta ali punco tvojega otroka???!!! Ali pa boš pričakoval, da bodo takoj ko bodo par mesecev skupaj, pa četudi med študijem, oni sami najemali stanovanje in tam živeli?

Daj no!! Boš že še videl, ko bo čas! Tisto s preobjedanjem kruha pa to.:)))

Moja hči je stara 23 let in ima že več kot tri leta resnega fanta. Oba še študirata. Seveda je on pri nas, ona pa pri njih velikokrat. A naj jo napodim ven na travo, samo da ne bo pod mojo streho? Ko bosta doštudirala in imela službe, se pa pogovarjamo dalje.
[/quote]
Če študirata, potrebujeta kvaliteten spanec. Torej je dovolj obisk, spat pa vsak posebej. Ni treba da nekdo živi pod tvojo streho.
Midva s punco sva bila – jaz zaposlen, ona študentka stara 24 let. Prišel sem k njim v nedeljo po kosilu, potem sva šla v hribe in sva se fino imela do devetih zvečer. Ona je šla domov, jaz pa tudi. V ponedeljek sva se dobila na kavico, v torek in sredo sva preživela skupaj celo popoldne. Po petih mesecih sva rekla greva v najem. In sva šla.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Če študirata, potrebujeta kvaliteten spanec. Torej je dovolj obisk, spat pa vsak posebej. Ni treba da nekdo živi pod tvojo streho.
Midva s punco sva bila – jaz zaposlen, ona študentka stara 24 let. Prišel sem k njim v nedeljo po kosilu, potem sva šla v hribe in sva se fino imela do devetih zvečer. Ona je šla domov, jaz pa tudi. V ponedeljek sva se dobila na kavico, v torek in sredo sva preživela skupaj celo popoldne. Po petih mesecih sva rekla greva v najem. In sva šla.
[/quote]

a ti si iz kakšne hudo cerkvene familije? Nič seksa z izbranko do poroke? Al sta se natepavala povsod okoli, samo v bajti ne?

[/quote]

Po petih mesecih sva rekla greva v najem. In sva šla.

In takrat sta prvič seksala? No, kot rečeno bedarija.

Kor rečeno nič ne objokujem, bolj se čudim.
Pa tu ne gre za to, o čemer ti govoriš. Ti govoriš o tem, da se par preseli v mansardo k staršem ali pač v dodatno stanovanje v hiši staršev, prizidek itd. Ta par potem plačuje račune, ima svoje gospodinjstvo, stari se pa bolj ali manj ali pa nič vtikajo vanje.

Jaz govorim o tistih, ki jih imajo starši še za otroke. Živijo v otroški sobi in ne plačujejo ničesar, nimajo nobenih obveznosti, starši jim ne težijo. Selijo se od enih staršev k drugim in tako leta dolgo. Nimajo otrok, saj ko enkrat pridejo otroci, se razmerja spremenijo. Ne morejo več tako živeti, treba je odrasti. Ampak ti o katerih jaz pišem, sicer delajo v službah, drugače pa živijo brez vsakodnevnih obveznosti. Ena moja sošolka iz srednje, tudi 28 let, dela tri leta v službi, ima fanta, ampak pač se vidita vsake dva dni, ona prespi pri njegovih, on pri njenih, nič ne plača za stroške, nič za hrano, nič za najemnino. Ko pride iz službe, je menda grozno utrujena in po kosilu, ki ga naredi mama (ko ravno tako pride s šihta, malo za hčerjo), gre revica spat, pa oddrema 2 urici, potem se zrihta za ven, se dobi s tipom in gresta na pijačo, žur itd. To je drugo kot tisto, o čemer ti pišeš.
[/quote]

Očitno si šla zelo mlada od doma in nimaš pojma, kako je, ko ti kot odraslemu, starši dihajo za vrat.

Po petih mesecih sva rekla greva v najem. In sva šla.

In takrat sta prvič seksala? No, kot rečeno bedarija.
[/quote]

Hahahah. Midva sva šla v hribe ;)) Če te zanima, na češki koči sva prvič 😉 Tudi za spolnost se najde prostor in čas. Saj sva bila popoldne skupaj, nihče naju ni motil. Seveda sva se dajala dol. Ampak ko sva videla, da rabiva svoj prostor in svojo intimo sva rekla ajde – ona je delala malo preko študenta, jaz sem malo starejši od nje sem imel svojo službo in svoje stanovanje. Jaz sem imel kot študent v tujini stanovanje še z dvema skupaj, tako da tudi nisem je gonil v svoj flet… Pač sva rekla evo, gremo. To je to.
Preveč jih ujčkate zato pa je tako. Komfort jim dajete. Zakaj bi rit zmigali, da bi kam šli, če je pri vas doma zvečer večerja, potem pa soba brezplačno za onegavljenjene.
Midva sva jo pa mahnila velikokrat že v soboto zjutraj v hribe, zvečer sva se lepo imela zunaj sva ogenj kurila, malo popila… potem pa v kočo spat. Pa sva šla na kako jezero za dva dni pa sva vzela sobo…
Ma vsak teden sva jo nekam popihala. Veliko sva videla. Ko sva imela 4 dni prosto sva se vsedla na vlak in šla na Dunaj. Že na vlaku sva se pritrdila 😉
Danes je pa vse anemično.

jaz sem malo starejši od nje sem imel svojo službo in svoje stanovanje. Jaz sem imel kot študent v tujini stanovanje še z dvema skupaj, tako da tudi nisem je gonil v svoj flet… Pač sva rekla evo, gremo. To je to.

Da ne bo spet kaj nejasnosti, ker se radi zapičite. Kot študent v zadnjih dveh letnikih smo trije skupaj vzeli stanovanje da smo si delili najemnino. V njem smo ostali še potem, ko smo dobili službe. Dokler si ni vsak našel kaj svojega. Jaz sem si tako našel potem s svojo zdajšnjo ženo na novo.

Hahahah. Midva sva šla v hribe ;)) Če te zanima, na češki koči sva prvič 😉 Tudi za spolnost se najde prostor in čas. Saj sva bila popoldne skupaj, nihče naju ni motil. Seveda sva se dajala dol. Ampak ko sva videla, da rabiva svoj prostor in svojo intimo sva rekla ajde – ona je delala malo preko študenta, jaz sem malo starejši od nje sem imel svojo službo in svoje stanovanje. Jaz sem imel kot študent v tujini stanovanje še z dvema skupaj, tako da tudi nisem je gonil v svoj flet… Pač sva rekla evo, gremo. To je to.
Preveč jih ujčkate zato pa je tako. Komfort jim dajete. Zakaj bi rit zmigali, da bi kam šli, če je pri vas doma zvečer večerja, potem pa soba brezplačno za onegavljenjene.
Midva sva jo pa mahnila velikokrat že v soboto zjutraj v hribe, zvečer sva se lepo imela zunaj sva ogenj kurila, malo popila… potem pa v kočo spat. Pa sva šla na kako jezero za dva dni pa sva vzela sobo…
Ma vsak teden sva jo nekam popihala. Veliko sva videla. Ko sva imela 4 dni prosto sva se vsedla na vlak in šla na Dunaj. Že na vlaku sva se pritrdila 😉
Danes je pa vse anemično.
[/quote]

Torej sta šla v hribe, da bi se lahko dajala dol. Oprosti, ampak meni je to beda. Zakaj že? Aja, ker oče ni pustil, da bi punca pri tebi prespala. Vedel je, da se dol dajeta, ampak pod njegovo streho pa ne!!!
To so prijemi staršev pred 50, 60 leti, ko se o seksu ni govorilo ali pri poblaznelo vernih.

Kaj jih preveč ujčkamo? Študentje so še, delajo tudi prek študentskega servisa, ampak drugače se učijo. A torej naj bi po tvoje seksali v avtomobilih, hribovskih kočah ipd., ker tastari ne pustijo seksa v svoji bajti? Meni je to bolno, sori. “Soba za brezplačno onegavljenje”?? Kaj je narobe s tabo, pa gre za tvojega otroka, ki se ne onegavi, ampak ima ljubezenski odnos z nekom, ki ga ima rad… Če tako gledaš na lastne otroke, je v bistvu bolje zanje, da čim prej pobegnejo.

Takole ti bom rekla. Srečna bodi, da vidva živita na svojem, skupaj, imata svoje gospodinjstvo v katerem sama postavljata pravila in svoj red. Tisti tvoji prijatelji pa živijo neko na pol podaljšano študentsko življenje v tujem gospodinjstvu, kjer se morajo prilagajati pravilom, redu, željam in kapricam svojih staršev. Tudi njihov odnos s “partnerji” je drugačen kot ta, ki ga imata vidva, saj je le drugače, ko par živi skupaj v lastnem gospodinjstvu. Takrat se šele zares pokaže, koliko sta dva sploh kompatibilna. Dostikrat se ljudje ne preselijo skupaj, če v zvezo niso sigurni, tako da je vprašanje, če so vse njihove zveze res tako trdne, kot se morda zdijo navzven. Še posebno, če imajo vse možnosti, da se preselijo skupaj, vendar se za to prostovoljno ne odločijo (?!). Po mojem mnenju je to resen znak za alarm in dvom v resnost in dolgoročni potencial katerekoli zveze.

Nadalje ti pa še tole povem. En letošnji vikend sem bivala pri svojih starših. Je tako naneslo, da so me potrebovali tam in ni imelo smisla, da bi se vsak dan vozila iz svojega kraja k njim. In veš kaj? Niti malo mi ni bilo všeč in sem komaj čakal, da se vrnem na svoj (najin) dom. Starša imam iz srca rada, dobro se razumemo, ampak sem pa tudi vajena svojega doma, svojega reda, svoje kuhinje. Partnerjeve bližine. Tega, da mi ni treba o vsaki stvari posebej spraševati. Da si sama kuham kar in kadar se mi zahoče, da se mi ni treba ukvarjati z njihovim načinom kupovanja hrane, z njihovim planom uporabe pralnega stroja in z njihovim sistemom zlaganja posode v pomivalni stroj. Da mi doma ni treba poslušati prižganega TV-ja, ko ga nihče ne gleda. Da me nihče ne kliče vsakih 10 min iz nekega drugega nadstropja, ker se jim ni ljubilo do mene po stopnicah za vsako malenkost, itd. Nevšečnosti za cel seznam, pa sem bila tam le dva dneva.

In to ob tem, da sem bila tam gost in so me zato tudi tretirali drugače, kakor pa v času, ko sem še študirala in tudi jaz živela tam. Torej drugače, kot starši tretirajo te tvoje prijatelje, ki jih omenjaš.

Pri sebi doma sta vidva sama svoja šefa, s svojim lastnim gospodinjstvom. Bodi srečna, da si lahko sama svoj šef in da imaš partnerja, s katerim se očitno dovolj dobro razumeta, da sta zadovoljna in lahko živita skupaj.

Če mene vprašaš, ga ni denarja, ki bi bil vreden, da živim v gospodinjstvu nekoga drugega in v katerem realno gledano nimam nobene besede pri čemerkoli.

živeti pri starših je še najmanj.najhujše je to,da jih strezejo spredi in zadi(kosila,večerje)
seveda nikoli ne pomijejo posode)
če ima partnerja,sluzbo nima kaj več leti ziveti z starši v istem gospodinstvu.
pa saj niso otroci v oš….

V bistvu niti ne, se pa lahko vživim, heheh. A ti se ne moreš? Pomisli: ves keš imaš zase, tastarga vidiš, ko ti ustreza, ko ti gre za ku.rac, greš drugam, vse imaš porihtano in pospravljeno ne da bi dal en cent za to. A ni idilično?:) No, glede na to, da uživam bit fotr, so to samo sanje, ki jih pravzaprav nikoli nisem sanjal. V takem lajfu ni prostora za otroke.
[/quote]
Da mati kuha zame medtem ko znam odlično skuhat to kar rada/radi jem/o in da čisti za mano kot da sem opravilno nesposobna ženska? U bože da to meni ni idilično :DD… če rabim pomoč najamem pomočnika; z moškim ki ga ne bi marala ob sebi ne živim; keša pa imam dovolj za to kar rabim in želim in na denar gledam kot stvar, ki kroži ne pa se kupčkat zaprašeno nekje.

daj ne seeri s to na silo izmišljeno razliko. So starši, ki so lahko tudi čisto dobri starši in pri katerih odrasel otrok še vedno živi, ne vidijo pa to kot izkoriščanja, če jim otrok ne plačuje za bivanje. Ker so danes starši odraslih otrok še vedno po službah, imajo praviloma tudi veliko več keša kot otroci. Prav tako uživajo kuhat in skuhajo še za otroka. Izkoriščanje je samo v očeh tistega, ki je izkoriščan. Če tega starši ne vidijo kot izkoriščanja, to zanje niti ni izkoriščanje. To je samo s tvojega vidika, ki pa je irelevanten.

Za nekatere je izkoriščanje, če morajo otroku prebrati dve pravljici pred spanjem, ne ene, ker jih otrok gnjavi in da neha gnjavit, popustijo. To je izkoriščanje zanje. Drugi rade volje preberejo tudi tri pravljice, ker uživajo z otrokom. Zanje to ni izkoriščanje. Ali nekoga izkoriščamo ali ne je zelo relativno.
[/quote]
Če starši tega ne vidijo kot izkoriščanje, potem to niso dobri starši.
Blesavo multinično nesposobno.

Torej sta šla v hribe, da bi se lahko dajala dol. Oprosti, ampak meni je to beda. Zakaj že? Aja, ker oče ni pustil, da bi punca pri tebi prespala. Vedel je, da se dol dajeta, ampak pod njegovo streho pa ne!!!
To so prijemi staršev pred 50, 60 leti, ko se o seksu ni govorilo ali pri poblaznelo vernih.

Kaj jih preveč ujčkamo? Študentje so še, delajo tudi prek študentskega servisa, ampak drugače se učijo. A torej naj bi po tvoje seksali v avtomobilih, hribovskih kočah ipd., ker tastari ne pustijo seksa v svoji bajti? Meni je to bolno, sori. “Soba za brezplačno onegavljenje”?? Kaj je narobe s tabo, pa gre za tvojega otroka, ki se ne onegavi, ampak ima ljubezenski odnos z nekom, ki ga ima rad… Če tako gledaš na lastne otroke, je v bistvu bolje zanje, da čim prej pobegnejo.
[/quote]

Veš da se počutim tako glupo, da ti moram pojasnevat, kot malemu otročku. In to zato, ker ne bereš. Ne prebereš pozorno
Ni stvar v seksu no. Nisva hodila v hribe zato, da seksava in ne, ni moj oče prepovedal da punca spi pri meni. Preberi pisda še enkrat no, da boš razumelo.
Nisva spala noči en pri drugem. Jaz sem bil v svojem stanovanju, ona pri starših no. Seveda sem bil tam popoldne in jasno je bila tudi spolnost.
V hribe sva hodila ja, hodila sva po svetu, hodila sva na jezera, da sva se lepo imela, da sva preživela čas skupaj.
Danes jim pa nudite komfort v spalnicah, večerjo servirano, toplo vodo, mularija pa zdolgočasena leži doma in gleda tv.
A si razumela zdaj kaj hočem povedat? Bedarija a ne? Zakaj le bi kdo hodil v hribe. Saj zato pa imate tako mularijo kot jo imate. S takim razmišljanjem drugačne ne morete imet in si je niti ne zaslužite.

Noben fant ni spal pri nas (veliko fantov nisem imela, ker sem se takoj po faksu poročila) moj oče to nikoli ni dovolil. So prišli na obisk, tudi na kosilo, da bi pa spali o tem ni bilo govora, pa čeprav smo imeli dovolj sob.
Edino moj mož je prespal ampak takrat sva bila že zaročena in planirala poroko. Po poroki sva živela v samem centru LJ ,to so bili tako lepi časi, jaz sem bila doma, on je delal v eni xy službi, takrat se nisva imela firme. Jaz sem skrbela da je bilo skuhano (takrat res se nisem bila tako spraksana kot sem danes) da je bilo oprano,pospravljeno, vsak vikend sva imela žur itd.
Je bilo pa tako, da so sosedje pisali babici peticijo za najino izselitev (eni zaradi preglasnega seksa, drugi zaradi preglasnega fajta) hahaha
Da bi živela pri 30 kot neka najstnica in se dobivala s fantom enkrat pri njegovih,drugic pri mojih to pa niti v sanjah. To so nesposobni samostojnega življenja, večni otroci ki se držijo mamic za kiklo.

pravilno si ugotovilo.

Kor rečeno nič ne objokujem, bolj se čudim.
Pa tu ne gre za to, o čemer ti govoriš. Ti govoriš o tem, da se par preseli v mansardo k staršem ali pač v dodatno stanovanje v hiši staršev, prizidek itd. Ta par potem plačuje račune, ima svoje gospodinjstvo, stari se pa bolj ali manj ali pa nič vtikajo vanje.

Jaz govorim o tistih, ki jih imajo starši še za otroke. Živijo v otroški sobi in ne plačujejo ničesar, nimajo nobenih obveznosti, starši jim ne težijo. Selijo se od enih staršev k drugim in tako leta dolgo. Nimajo otrok, saj ko enkrat pridejo otroci, se razmerja spremenijo. Ne morejo več tako živeti, treba je odrasti. Ampak ti o katerih jaz pišem, sicer delajo v službah, drugače pa živijo brez vsakodnevnih obveznosti. Ena moja sošolka iz srednje, tudi 28 let, dela tri leta v službi, ima fanta, ampak pač se vidita vsake dva dni, ona prespi pri njegovih, on pri njenih, nič ne plača za stroške, nič za hrano, nič za najemnino. Ko pride iz službe, je menda grozno utrujena in po kosilu, ki ga naredi mama (ko ravno tako pride s šihta, malo za hčerjo), gre revica spat, pa oddrema 2 urici, potem se zrihta za ven, se dobi s tipom in gresta na pijačo, žur itd. To je drugo kot tisto, o čemer ti pišeš.
[/quote]

To niso različne stvari, to sta samo dve fazi iste zgodbe. Kdo pa misliš, da se vseli v mansardo? Tisti, ki je prej bil na svojem, a tisti, ki gre samo iz otroške sobe en štuk višje?

Prva leta po študiju so skrajni čas, da se človek nauči poskrbet sam zase. A misliš, da bodo ti tvoji prijatelji, ki so se zdaj lepo navadili celo plačo zase porabit in iz službe na skuhano kosilo prihajat, kar naenkrat obrnili ploščo, ko si bodo družine ustvarili?

Ste tok pametni, da se vam je v glavi že slama vžgala.

Vsi bi se nej kr odselili. Lepo. Ja kam pa? V jazbino? Kurnik?

Po ocenah bi bilo v državi potrebnih okoli 10.000 dodatnih javnih najemnih stanovanj. Kot pravijo na ministrstvu za okolje in prostor, primanjkuje zlasti tistih stanovanj, ki bi ranljivejšim skupinam omogočila reševanje stanovanjskega problema.

https://maribor24.si/lokalno/drzava-potrebuje-vsaj-10-tisoc-javnih-najemnih-stanovanj

Tja do 28., morda 30. se mi ne zdi napačno biti doma, če še nista v trdnejši vezi ali pa da šparata za svojo nepremičnino. Škoda metat stran za najemnino. V dveh ali treh letih se nekaj nabere.
Seveda pa je samoumevno, da vsaj z delom prispevata doma.

Se strinjam. Po drugi strani pa poznam nekaj parov – med mojimi kolegi – on 45+, ona 30+. Oba živita že nekaj let pri svojih starših. Se sicer dobivata vsak dan, ampak to je to.

Če si pa tam moški okoli 30 in imaš punco nekaj čez 20, pa starše, ki ti ne omogočajo nepremičnine – potem pa ja, škoda denarja za najemnino…

Vsak živi tako kot mu paše. Ne vem zakaj se rabiš vtikat v druge pare?
Če te prijatelji žalijo (in tvojega partnerja), pa razmisli kakšne prijatelje imaš. Gre v obe smeri.

Zdaj vemo vzrok včerajšnjega požara pri Postojni. Tvoja foušija je zagorela 🙂

Se strinjam. Po drugi strani pa poznam nekaj parov – med mojimi kolegi – on 45+, ona 30+. Oba živita že nekaj let pri svojih starših. Se sicer dobivata vsak dan, ampak to je to.

Če si pa tam moški okoli 30 in imaš punco nekaj čez 20, pa starše, ki ti ne omogočajo nepremičnine – potem pa ja, škoda denarja za najemnino…
[/quote]
+45 in +30, to je 15 let razlike? To bi mu že skoraj lahko bila že hčerka.

Midva sva tako dolgo bivakirala vsak pri svojih starših. Oba sva vsak mesec prispevala za stroške, res da manj, kot bi nekje na svojem, a sva. Niso skrbeli za naju kot za dva otroka, ampak sva oba vajena dela in tako sem jaz veliko postorila v gospodinjstvu, kuhala, prala, čistila, pospravljala, vse pač. Pospravila sem tudi cunje svojih staršev in počistila tudi njune prostore, skuhala zanju, nakupila (in plačala) hrano tudi zanju. Partner prav tako. V kuhanju uživa, tako da je vedno, ko je bil doma, kuhal on namesto mame. Prav tako je (in še danes prav tako) vedno znal prijeti za metlo in krpo, ter počistil bolj v nulo od marsikatere ženske. Tudi dela okrog hiše mu niso tuja, tako na vrtu, kot urejanje okolice (gradnja zidu okrog dvorišča naprimer), priprava drv za zimo,….. Hkrati sva na račun cenejšega življenja pri starših uspela dovolj privarčevati, da sva pri 30 začela z gradnjo. Nisva zapravljala za počitnice, pohajanja in druge stvari, ki si jih pogosto privoščijo mladi, avtomobili, motorji, obleke, itd. Prihranki pa še nekaj kredita in danes sva na svojem. Sem mnenja, da se je splačalo nekaj let “potrpeti” v otroški sobi, da sva zdaj na svojem, kot pa na vrat na nos hiteti nekam v najem in komaj shajati, samo zato, da bova dokazovala (komu sva pravzaprav že dolžna dokazovati??) svojo samostojnost, ter obtičala v najemu v nedogled in si nič ustvarila. Nama je prišlo prav in tudi staršem je najina pomoč doma ustrezala. Torej, zakaj pa ne?

Midva sva tako dolgo bivakirala vsak pri svojih starših. Oba sva vsak mesec prispevala za stroške, res da manj, kot bi nekje na svojem, a sva. Niso skrbeli za naju kot za dva otroka, ampak sva oba vajena dela in tako sem jaz veliko postorila v gospodinjstvu, kuhala, prala, čistila, pospravljala, vse pač. Pospravila sem tudi cunje svojih staršev in počistila tudi njune prostore, skuhala zanju, nakupila (in plačala) hrano tudi zanju. Partner prav tako. V kuhanju uživa, tako da je vedno, ko je bil doma, kuhal on namesto mame. Prav tako je (in še danes prav tako) vedno znal prijeti za metlo in krpo, ter počistil bolj v nulo od marsikatere ženske. Tudi dela okrog hiše mu niso tuja, tako na vrtu, kot urejanje okolice (gradnja zidu okrog dvorišča naprimer), priprava drv za zimo,….. Hkrati sva na račun cenejšega življenja pri starših uspela dovolj privarčevati, da sva pri 30 začela z gradnjo. Nisva zapravljala za počitnice, pohajanja in druge stvari, ki si jih pogosto privoščijo mladi, avtomobili, motorji, obleke, itd. Prihranki pa še nekaj kredita in danes sva na svojem. Sem mnenja, da se je splačalo nekaj let “potrpeti” v otroški sobi, da sva zdaj na svojem, kot pa na vrat na nos hiteti nekam v najem in komaj shajati, samo zato, da bova dokazovala (komu sva pravzaprav že dolžna dokazovati??) svojo samostojnost, ter obtičala v najemu v nedogled in si nič ustvarila. Nama je prišlo prav in tudi staršem je najina pomoč doma ustrezala. Torej, zakaj pa ne?
[/quote]

se pravi parcelo sta dobila podarjeno?

Pa kaj koga briga kako kdo živi? In spet neke debilne monovske predstave kako bi drugi morali živeti? Zase se brigajte, imate vec kot dovolj dela.. Avtorica ti pa ce ti je tako hudo se preseli nazaj domov..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close