novo leto
Pa sem spet tu :).
Imam vprašanje, ki zna mnogim pognat pike po vsem telesu – tistim že vnaprej povem, da lahko nehajo brat in jim res ni potrebno pisat neumnih pripomb ali svojih mnenj o tem, kako njim to ni všeč ipd., kot sem tega vajena pri ostalih temah…
Pa gremo – jaz in še ena naša popotnica sva se odločili, da bi letos želeli biti tipični turistki (NE POPOTNICI) in oditi Z AGENCIJO nekam…ZA NOVO LETO. Iščeva najbolj ugodno ponudbo. Je kdo, ki pozna kako izredno ugodno ponudbo za silvestrovanje v tujini za več dni? Najbolj se nagibava k Pragi, ker sva PREPOTOVALI vso Češko razen Prage :)) (višja sila). Lahko pa je tudi kaj drugega. (SLO in nekdanja YU nezaželjeni).
Prosim napišite mi internetne strani ali tel. št. najugodnejšega ponudnika.
HVALA!
P.S. Nama se bo verjetno prilepilo še nekaj ljudi, zaradi mene tudi travelovci, ki nimajo alergije na agencije. Bistvo nama je, da nekaj vidiva, predvsem pa, da se sprostiva.
saj sama destinacija ni toliko problem, kot sem že napisala…vse prosim, če mi lahko vedno napišejo najugodnejšega ponudnika – namreč sama sem malce v časovni stiski za iskanje zanimivih ali pa vsaj izjemno ugodnih paketov – večina agencij ima približno iste programe in cene, nekatere pa so le toliko ugodnejše – jaz ne potrebujem rdeče preproge in zlatih pip 😉
kar nekaj ponudb je zbranih na zanimivi spletni strani
http://www.raca.si/novo_leto
lp
Hvala vsem za odgovore.
Zdaj pa me zanima, če je že kdo bil v tem (novoletnem) času v Ukrajini (LVOV) ? Zanimajo me vaše izkušnje, kakšne so temperature,….karkoli…
Kolebamo pa med Prago in Ukrajino :).
Aja, pa še eno vprašanje – katera agencija ima najcenejšo ponudbo za Ukrajino in katera za Prago – če morda kdo ve?
Pozdravljena,
V Ukrajini sama nisem bila, a tudi razmišljam o silvestrovanju v Livov-u. Ukrajino ima agencija Hejj, Ilirika, za te dve vem. Poskusi. Prago pa mislim, da boš našla tudi v teh dveh agencijah in še v vsaki drugi zagotovo. Prago namreč ponujajo skoraj vse agencije recimo, Colegium…..Pred leti sem silvestrovala v Pragi, če se ne boš odločila za Ukrajino se lahko brez skrbi odločiš za Prago.
Se jo splača doživeti za silvestrovo.
Lepo se imej in najdi, kaj zase.
Lilijana
Hvala za inforamcije :)! Ja, saj za ti dve agenciji vem , ampak jaz sem do zdaj vedno izvohala kako fuuul poceni ponudbo, letos pa je moj nos zatajil…no ja, ne povsem. Sem pa našla predbožični izlet po polovični ceni (Christkindl namesto 10 čukov, le 5 🙂 ). Zato sem vprašala, če pozna kdo kako extra poceni varianto.
Morda se bom na koncu odločila tako kot sem se za letošnje jadranje – z metanjem kovanca :).
Imej se lepo, kjerkoli že boš silvestrovala!
oj,
probaj še kaj poiskati v agenciji pod http://www.raca.si.
Moram ti povedati da sem bila v Iliriki in je Livov že zaseden. Nekaj prostih mest še ima HEJJ, tako, da za kar koli se boš odločila le malo pobrskaj, da ne boš prepozna. Če pa samo odkriješ kakšno cenovno ugodno agencijo mi pa sporoči. takšna informacija je vedno dobrodošla.
Veliko uspeha pri iskanju.
Lilijana
Vašo odločitev pozdravljam ! glede agencij nimam pojma , predvsem pa vse popujajo vse. Pojite v prvo in vplačajte last minute. ali pa direktno rezervirajte hotel v pragi kot sem večkrat povedal :
potujemo zato da bi videli nov svet. moja long size potovanja so omejena dokler ne odplačam računalnika, potem je izid knjige , potem žur za rojstni dan , potem ?
predvsem pa ne potujte , da bi zbežali , ampak zato da bi kaj videli. V pragi so oglejte plečnikovo cerkev , in ne tekajte kot večina turistov. eposedajte na staro mescensih namjetih , ker tam stane kava jurja ! glede slikanja astronomske ure ni nič narobe če imaste medtem dokumente in denar v hotelskem sefu ! karlov most samo prepešačite in tam ne kupite ničesar. plečnik je tudi arhitekt hradčanov in še česa , zanimiv je park pri hradčanih in še kaj bi se našlo. po 10 uri bodite v hotelu ,
obvezna zaščita je solzilec , ker v pragi je svega in svašta ,
vaša odločitev je samo vaša, in posledice so tudi samo vaše.
ko se vrnete domov bo spet reality. ne nasedajte turistični evforiji , ne uporabljate paraol kot it is a very nice na katero sem alergičen , in en sprašujte lar sparšuje večina turistov. tudi če greste z agencijo ste lahko popotniki. spoštujte domačine in jih ne nadlegujte če imajo delo. njihov standard je majhen , in za večino je vsak dan siv.
sem bil v beljaku. v knjigarni južni. se je trudil in vabil v nov nakupovalni center. po pol ure mi je bilo beljaka dovolj in sem šel z vlakom na jesenice. velikih mest nimam rad.
in veselo novo letno potovanje
A SI TI MOGOČE SPREGLEDAL MOJ PRVI ODSTAVEK??? TI GA NALEPIM ŠE ENKRAT:
Imam vprašanje, ki zna mnogim pognat pike po vsem telesu – tistim že vnaprej povem, da lahko nehajo brat in jim res ni potrebno pisat neumnih pripomb ali svojih mnenj o tem, kako njim to ni všeč ipd., kot sem tega vajena pri ostalih temah…
NE PRASKAJ SE TAM, KJER TE NE SRBI PROSIM!!! Vsak ima svoj okus in svoje življenje. Vsak dela točno to, kar njemu paše. In nikomur ne moreš določit kam bo šel na kavo, kam ne. Kje naj hodi dlje, kje ne. SMO SVOBODNI LJUDJE! Če pa imaš preveč časa in ti je očitno dolgčas, potem tudi ti postani POPOTNIK, ne pa internetni črv, ki se vtika v vsakega turista ali popotnika. Ta stran je namenjena vsem, ki jih zanima KARKOLI v zvezi s kraji, kjer še niso bili.
In lepo prosim – ne ne odgovarjaj na moje pisanje – izguba časa! Mene zanima samo to, kar sprašujem. Če želiš o tem razpralvjat, odpri novo temo. Ta je namenjena nečemu drugemu…
Žal nisem nič odkrila, sicer pa glede na to, kako se moji sopotniki obirajo, se zna zgoditi, da bomo na koncu kar na kakem glavnem trgu v MB :(…no ja, pa nisem pesimist… bomo že nekje :).
Ah daj no Lilijana – Ilirika je ja agencija znana po last minute turizmu. In tam lahko VEDNO dobiš te destinacije, kot so Praga, Krakow,…kar Lorda vprašaj 😉
…no, pa saj z silvestrovanjem na prostem ( če prav razumem) ni nič narobe – glede agencijskih ponudb pa – sam jih sicer “prebavljam” do te mere – da – roko na srce – so včasih mnogo boljša (tudi finančno) izbira od “matrarij”, katere moraš prenašati pri štopanju, švercanju ipd. – ampak – vse ima svoj čar… Zakaj pa se nisi prej organizirala ( mislim poiskala variante ne samo pri naših agencijah – konec-koncev -so še tu severni in zahodni(vzhodni) sosedje….
Nasvet: izbiraj pravočasno – saj – v naši ljubi državici -agencije še zdaleč ne poznajo “last minute” ponudb – (naj mi oprostijo – ampak- kar je res je res;) – vse skupaj izgleda bolj kot “udri brigu na veselje” ( ali po naše – juhuhu, dajmo, zaslužimo čimveč – namesto 300% marže 150 %…)…
Glede Lorda pa – je pa včasih fino, če ti kdo “dvigne pritisk” – ne? Pa obilo užitkov ob poslušanju Kingstonov in -kako že- Harmonik-atomik….
L.P. Tinsky
veš kako je pri meni – kar si organiziram na dolgi rok, pade v vodo…že pri tem izletu, na katerega grem v soboto, je vmes prišlo do milijon zamenjav…
najboljša je varianta v resnično zadnjem trenutku – danes zvem, jutri plačam, pojutrišnjem grem, ampak za novo leto je to toliko težje, ker gre res ogromno folka naenkrat na iste destinacije…
lord…eh, se mi ne da zgubljat energije
za novo leto mi je pa čisto vseeno kaka glasba je no ja, samo, da ne boli glava od “glasbe”, kjer ustvarjalci mučijo mikrofone in električne kitare do onemoglosti…
Midve sva zdaj dokonČno odločeni in sva rezervirali pri Iliriki (NEPRIJAZNI IN NEPROFESIONALNI DO KONCA!!!!) “5-dnevni” Krakow. V bistvu so 3 NZ in bus iz MB. Ampak sami se v tem času ne bova nekam spravljali…avto naj bo kar doma :). Sicer pa upam na tisto – slab začetek, dober konec :). Aja, greva 29. in se vrneva 2.
Ti si se že odločila kam in kako ter s kom?
Lp
P.S. LORD , ČE TE ŠE VEDNO SRBI JEZIK, SI GA POJDI S SMIRKOVIM PAPIRJEM SMIRKAT, TU PA NE IZGUBLJAJ ČASA Z NEUMNIMI PRIPOMBAMI!!!
Zadnja sprememba (15-12-05 13:41)
Oj,
No tudi jaz sem preko Ilirike lani potovala v Turčijo.Ob prihodu sem ugotovila da v sobi ni bilo tega kar so povedali, a sem vse skupaj pustila.
No tudi jaz imam rezervirano in odhajam v Ukrajino v L vov preko agencije Hejj.
Tudi meni se je takrat Ukrajina zalomila pri Iliriki, tako bom rekla tudi jaz sem imela slab začetek in dober konec, če vzamem tako, da sem na koncu le dobila prosto mesto.
Želim ti lepo novoletno praznovanje in predvsem naj vreme ne bo preveč mrzlo.
Lilijana
Forum je zaprt za komentiranje.