Novigrad
Pozdravljena Lara!
Ravno smo dobro prišli domov z morja.Bili smo v Umagu in sicer v Sol Stella-Maris.To je približno 20km pred Novigradom.Seveda smo si en dan vzeli čas tudi za izlet v Novigrad.Katastrofa!!! Jaz sem bila kar malo presenečena nad njim,to pa zato ker sem hodila tja kot otrok s šolo.Takrat je bilo še luštno,sedaj pa sama nebi šla tja,kaj šele z otroci.Vse je zrukan.V kampu Pineta je bila krasno,sedaj je pa raztur.Prikolice in bungalovčki so tako razmetani in dotrajani ,da je noro.Jaz ti ne priporočam.Pozanimaj se rajši za Umag,ker je res 100xlepši,večji in boljši.Sploh v Sol Stella-Maris je krasno.Mi smo bili en teden,sicer še ni prave sezone(temu primerna je tudi cena-100% cenejše),ampak je res krasno,prečudovito.Naša miška je bila prvič na morju,uživala pa je noro.Za otroke je rajsko.L.P.Darja
Kar se tice Novigrada, sem tam prezivela vecino pocitnic v otrostvu. Pineta mi sicer ni bila precej vsec, spomnim se jezkov, vendar jih ni vec. Pa se senca deloma na plazi (betonirana), zraven je pa borov “gozdicek”, tako da to je fajn. Drug del okrog Novigrada pa je plaza ob kampu Sirena, od hotela direkt proti morju. Je en tak umeten zalivcek, na eni strani so kamencki in se da lepo prit v vodo, tudi za otroke fajn, na drugi strani, cez en tak skalnat nasip, so pa povecini skale, kar se doseze, potem je pa itak ze visoka voda. meni je blo tam vedno vsec. Malo od tam naprej, ob pespoti do Novigrada, je pa betonirana plaza, samo tam pa ne vem, kako je morsko dno.
Naj še jaz dodam svoje, tudi sama sem preživela vse počitnice v otroštvu ( no 20x vsaj) sem bila s starši nato pa tudi že sama tam na počitnicah) in sicer v Pineti v hiškah od Papirnice Vevče. Takrat je bilo super. No potem pa se je začela vojna, paso tja pripeljali begunce, pol pa se je zataknilo še s to hrvaško lastnino, pa podjetja ukinjala sindikalno počitnikovanje – to naselje pa je bilo čisto Slovensko (več različnih podjetij, ki so nato ukinila tako letovanje) in so nato te firme prodale oz. dale svoje hiške v najem. Tko, da je kašen del naselja prav lepo urejen, drugi pa malo zanemarjen-npr. prej sem bila vajena npr. 6 različnih hišk v naselju(vsako podjetje je pač imelo svoj tip), sedaj pa so nekatere predelane, dodelane, nekje so vmes počitniške prikolice….) tko da je blo prej lepše.Ampak jaz grem vsako leto še vedno tja pogledatker sedaj letujemo v Ladinem gaju, ki je zelo blizu.
Tko, da ko jim povem, da grem mal domov pogledat, vsi vedo da grem v Novigrad.
No jaz bi šla tja še vedno, ker je veliko senčke, borovčki naredijo svoj vonj….. predvsem pa spomini tu delujejo….
Zame in za mojo družino je Novigrad zakon.Tja zahajamo že 6 let. Imamo apartma tik ob morju 10 m,morje je čisto, edina napaka so kamni v morju, drugače pa je ful dobro. Je pa v hotelu Maestral tudi peščena plaža. Najbolj mi je všeč, ker si zvečer lahko privoščiš res lepe sprehode. Mi smo tam vskao leto cel julij.
Forum je zaprt za komentiranje.