novi s-max
Pozdravljen raptor.
Če avto kupiš v tujini, ga kupiš brez DDV in DMV. Sam sem kupil novega. Pripelješ ga v SLO, odpelješ na enega od tehničnih pregledov (seznam je na spletni strani DRSC). Tam z dokumenti, ki jih dobiš ko avto kupiš, opravijo identifikacijo vozila, plačaš DMV, DDV, takso na obremenitev okolja in vozilo registriraš. Če imaš tri ali več otrok, DMV ne plačaš. Več o pridobitvi vozila iz EU je na povezavi e uprava:
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=650&sid=186
ter na povezavi DURS, ki je zgornji spletni strani.
Upam, da je pomagalo. Davki so isti za vozilo kupljeno v tujini (EU) ali pri nas, le da moraš paziti koliko te vse skupaj stane. Na ceno v tujini (osnovo) moraš prišteti še DMV (če imaš tri ali več otrok si oproščen) in takso na obremenjevanje okolja (0,0063 €/kg vozila). Na to skupaj moraš prištet še 20% DDV.
Pri nas je prodajna cena vozila skupaj z vsemi zgoraj navedenimi davki in taksami.
Glede novega s-max-a sem sam prišel v Italiji ceneje kot bo cena pri nas za isto opremo (cenik prodajalca Summit za S-max 2010).
Upam, da sem pomagal, lp
S-max titanium 2.0 163 hp. Paketi opreme niso enaki kot pri nas, v osnovnem tinaniumu imaš že npr. električno zložljiva ogledala itn. Sicer pa je na kratko oprema:
– panoramska streha
– usnjeni sedeži v celoti (ebony), vseh 7 sedežev, spredaj ogrevani,
– key less entry in start,
– bixsenon žarometi,
– 18 colska platišča,
– aktivni ali tehno paket (prednji zadnji senzorji, električna parkirna zavora),
– comfort paket (hlajeni prednji predal, mizice za prednjimi sedeži),
– premium sony system (8 zvočnikov, glasovno upravljanje, bluetooth,…)
– metalna barva (črna – panter)
– 6 prestav,
– zatemnjena okna,
– sistem za opozarjanje v mrtvem kotu,
– tempomat,
– avtomatska dvopodročna klima,
– 5 let garancije ali 120.000 km,
– ter še veliko manjših stvari, ki so osnova “slovenskega” paketa Titanium
Cena 30.000,00 EUR brez DDV, DMV, in ostalih davščin. Sam sem za DMV oproščen, saj imam tri otroke. Skupna cena s stroški (tudi pijače prijateljem) brez zavarovanja in kaska nekje okoli 36.500,00 €. Pri nas s približno enako opremo okoli 38.500,00 € prav tako brez DMV, po ceniku, objavljenem na Summit Avto. Na Summit so mi ob mojem zanimanju navedli, da popustov ob prihodu vozila zagotovo ne bo, saj je nov model. Mogoče po nekaj mesecih, če ne ustrezne prodaje.
l.p., upam da sem bil dovolj podroben.