Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Novi popoldanski s.p.

Novi popoldanski s.p.

Pozdravljeni!

Pred slabim mesecem sem odprl popoldanski s.p. Malo se lovim, ker še nimam celotne slike o tem, kaj vse bi moral in kako naj se vsega lotim. Sploh ne vem točno, kaj vse bi moral urediti.

* Ne vem, kako naj se lotim računovodstva. Bi ga lahko vodil sam? (sem gimnazijski maturant in posebnega znanja o računovodstvu nimam, bi se pa bil pripravljen izobraziti)

* Kako vodim blagovno/materialno (je to isto?) knjigovodstvo? Iskreno priznam, da nimam denarja za nakup dragih programov. Kako naj si pomagam? Mi lahko kaj svetujete?

* Ali moram opraviti zdravniški pregled in varstvo pri delu tudi za moj popoldanski s.p., čeprav imam to opravljeno že za podjetje, v katerem delam sicer? Kaj pa moj prokurist – mora to opraviti on?

* Ali je še kaj, kar moram kot podjetnik imeti urejeno?

Predvsem ne vem, kako se lotiti računovodstva in blagovno/materialnega knjigovodstva. Prosim za nasvet in za usmeritev ter kje najti finančno ugodne rešitve zame.

Najlepše se Vam zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam,

F. A.

Zdravo,

vaša obveznos je, da plačate pavšalne prispevke do 15 v mesecu za pretekli mesec. Za zdravstveno zavarovanje 4,53 evra in 31,51 za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Verjetno so vam že poslali položnici. Glede vodenja računovodstva si lahko vodite enostavno ali dvostavno računovodstvo. Če se boste sami lotili vodenje za sebe vam priporočam, da si ogledate (preizkusite) kakšen spletni program za vodenje računovodstav. Naprimer Minimax ali eračuni. Sam uporabljam http://www.e-racuni.com in sem zadovoljem. Lahko ga tudi en mesec brezplačno preizkušate. Če boste rabili kakšen nasvet ali pomoč mi pišite na storcek@gmail.com

Blagovno knjigovodstvo se vodi, če boste opravljali dejavnost trgovine. Nakup in prodaja blaga naprej v nespremenjeni obliki.

Materialno knjigovodstvo se vodi, če boste opravljali dejavnost proizvodnje. Preoblikovanje materiala v izdelke oziroma poraba materiala pri opravljanju storitev.

Glede varstva pri delu. Sprejet je bil nov zakon o varnosti in zdravju pri delu (Uradni list RS, št. 43/2011). Zdravniški pregled pri medicini dela je še vedno obvezen. Do neke mere se v praksi tolerira, če v redni službi opravljate isto dejavnost, kot v popoldanskem, ga vam na inšpekciji priznajo. Vaša obveznost je še izdelava ocene tveganja in vodenje in hranjenje ostale dokumentacije.

Če boste rabili kakšen nasvet ali pomoč mi pišite na storcek@gmail.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close