Najdi forum

Rada bi kupula nov pc za domačo rabo, igrice, foto,glasba. Ali lahko kdo svetuje,komentira ta pc:
AMD Sempron 3000+procesor
os. pl. Asus K8S-MX-EAYZ
5.1 kanalni avdio procesor
Serial ATA tehn. za vgr.SATA trdih diskov
10/100 LAN mrežni vmesnik
USB 2.0 vmesnik in Mirage2 VGA grafični procesor
512 DDR 400 Mhz pomnilnik
160 GB trdi disk s 7200 obr/min
disk. enota
Powercolor Radeon All-In-Wonder 9800SE video kartica s TV sprejemnikom
16x DVD zapisovalnik
ohišje ASUS s 350W napajalnikom

Za domačo uporabo je to čisto spodoben računalnik, če imaš sredstva kar
v nakup.
Sicer nič nisi napisal(a) kakšen monitor – ampak verjamem da bo vse skupaj
spodobno delalo tudi preko net-a.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ali to pomeni,da mi bo zdržal vsaj 3 leta,mislim velikost diska,tihi ventilator…,monitor smo mislili uporabit kar starega Sonyja. Ali misliš,da je smotrno kupiti LCD 17″?

mislim velikost diska,

Velikost diska je v današnjih časih itaq vprašljiva:
od igric – nove zasedajo kar nekaj prostora
– filmov
– mp3-jev
– digitalnih fotografij

in ostalega

tihi ventilator

Poglej obstajajo take in drugačne hladilne naprave za procesorje, pa tudi vodno hlajenje in še kaj.

Dejstvo je, da se na ventilatorjih hitro nabere prah, dejstvo je da tega
ne čistimo, pač 1x letno poinvestiraš tistega tisočaka sit, pa kupiš nov ventilator – pa je zopet mir za eno leto :))

Monitor pa le obdržite, saj je Sony čisto v redu, če pa ne – so pa lcd-ji danes tako, ali tako poceni, pa ko bo $$$ prilika pač kupite enega 19″-ga
pa je – 17″ se dandanes skoraj ne splača več kupovat ..

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Za 129.900 SIT je tole kar ugodna rešitev. Se motim v ceni andie 🙂 ?

Jaz bi menjal samo to:
512 DDR 400 MHz pomnilnik –> za 2 X 512 DDR 400 MHz pomnilnik
Powercolor Radeon All-In-Wonder 9800SE video kartica s TV sprejemnikom in daljinskim upravljalnikom –> za Grafična kartica Gigabyte AGP 8X GeForce 6600GT 128MB Turbo Force Edition

To pa zato, ker si ne bi upal napovedati, da ti bodo s tem pomnilnikom in grafično igre delovale tekoče za 3 leta. Še bolje bi pa bilo, da bi kupil PCI-E grafično in seveda PCI-E plato.

Drugo je OK!

Lp, Max

Hvala vsem!

Nekako težko dojemam, zakaj bi za domačo rabo in igrice rabila 1 GB RAM-a?? Saj ne gre za grafično postajo 🙂 Malo nazaj je večina shajala s 128 MB in manj, sedaj pa kar naenkrat apetiti po 1 GB RAM-a?
Saj ne rečem, da škodi – če imajo ljudje dovolj denarja za tak nakup…
Itak so sedanji računalniki toliko hitrejši, da večini zadošča že 512 MB rama.
Moje mnenje pač, naj ne vpliva na tvoj nakup andie 🙂

No, jst sem to rekel iz svojih izkušenj in zaradi prihajajočih iger… Glede RAM-a je tako, da če že imaš manj kot 512 MB RAMa, ti že WIN delajo kar počasi, res če imaš inštalirane še ostale vse potrebne programe (ki se jih lahko kar veliko nabere). Tako da če že WIN dela bolj počasi, kaj šele igre. To govorim za tekoče igranje iger, ne pa da ti vsake toliko časa kaj zašteka za kakšno sekundo ali več… Glede grafične pa itak vemo da je 128 MB minimum, že zaradi vseh funkcij in vsega kar trenutno vsebujejo grafične (če primerjamo z “malo” starejšimi). Za 512 MB X 2 sem rekel zato, da bi izkoristila Dual Channel, da bi še tukaj kaj pridobila. Če bi imela 2 X 256MB, se mi zdi da bi se kar poznalo na hitrosti. In če gledamo leta naprej, prihajajo tudi bolj zahtevni programi, igre, kot tudi WIN na trg. Saj vem da je rekla “za domačo rabo”, ampak tudi za “igrice, foto,glasba”. Ne bi rekel, če bi računalnik uporabljala samo za recimo internet in Office.

To je samo moje mnenje andie, odločitev je seveda tvoja…

Lp, Max

Zamenjaj procesor z Intelovim procesorjem

Cajti prevlade Intela so minili…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close