Najdi forum

Novi MSN Messenger :)

M$ nas kar naprej preseneča in posiljuje z novimi verzijami messengerja, zadnja se meni sesuje takoj po namestitvi. Očitno je beta verzija sedmice boljša.

Tajfun, k smo že lih pr tem … jst imam unga 6.2 al neki tacga (un prvi, k je mel lepšo obliko), pa me skos dol meče. Imam tut še starega, vendar pa preko njega ne vidim inboxa. Maš kak nasvet, kaj mi je storiti?

LpM

Stari je 4.7, un “tanovi” je pa 6,2 in ta me dol meče 🙁

4.7 pokni dol, ker dela zgago! Moj sine ima tudi 6.2 in je imel enak problem.

jst mam pa sedmico pa mi je cool….še rajš bi jo pa na lotu imel 🙂

Lady L, od kje naj ga pa poknem dol? Sem gledala v Control panel, odstrani-dodaj programe, pa ga ni noter. Je samo 6.2.

Ja seveda ga ni v CP, ker tega – 4.7 prinesejo Winsi sabo v paketu…
Na računalniku moraš bit prijavljena kot administrator, potem pa
Start -> Run in kar prekopiraj tole vrstico tja not:
RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

S tem ga boš popolnoma odstranila, lahko pa greš iz CP v komponente in ga tam onemogočiš – izbrišeš kljukico pred Windows Messenger.

(Problem nastane, ker se Messenger 6 inštalira posebej od Messenger 4.7 in starejša verzija ostane na disku. In ponavadi se 4.7 hoče prej povezati na omrežje kot 6, kar povzroči da vam 6-ka lepo javi, da povezava ni mogoča, ker se je uporabnik s tem uporabniškim imenom že povezal, sam program pa zasede tudi nekaj računalniškega spomina.)

Lp, Lady L

Lady L, zdej mi je pa še manj jasno .. prijavim kot administrator? D?

Tvoja druga možnost: lahko pa greš iz CP v komponente in ga tam onemogočiš – izbrišeš kljukico pred Windows Messenger.

A ne bom pol tut 6,2 dol poknala?

> .. prijavim kot administrator?
To je možnost v XP-jih, če en PC uporablja več oseb. Eden je “šef” torej administrator, ostali so pa samo uporabniki. Če ga uporabljaš samo ti, si pa itak admin ti. Simple, ane?

>A ne bom pol tut 6,2 dol poknala?
NE, ne boš, ker je 6.2 posebej instaliran, zato ga tudi vidiš v CP.
Tam boš onemogočila SAMO 4.7-ko, ki je del – komponenta Winsov tako kot npr. igre (karte, minolovec…). Ti bo pa še vedno ostal na disku in ti zasedal prostor in spomin, samo zaganjal se ne bo več.

Lp, Lady L

Lady L, oprosti moji neumnosti … zdej se odločam med tema dvema varjantama in imam problem (itak):

1. Tam boš onemogočila SAMO 4.7-ko, ki je del – komponenta Winsov tako kot npr. igre (karte, minolovec…). Ti bo pa še vedno ostal na disku in ti zasedal prostor in spomin, samo zaganjal se ne bo več.

CP komponenta … kje je to? Jst nikjer 4.7 ne najdem.

Evo, sem skopirala tisto vrstico v run, pa mi javi error:
Could not locate file ‘%windir/INF/msmsgs.inf’

Naprej pa tut jst zmrznem.

RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection c:\windows\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

upam, da mi ne bo kdo zdej tkole na daljavo in moje slepo zaupanje mašine sesul!!!

Ni ga več 😀

Zdej sam da vidim, če me bo 6.2 še kej dol metala 😀

Zaenkrat hvala!

Ne gledat in iskat tisto 4.7 oznako, ti glej samo “Windows Messenger”!!

Greš v CP -> Dodaj/odstrani programe-> (na levi strani imaš 4 ogromne ikone) klikni na Dodaj/odstrani komponente programa Windows -> odpre se čarovnik za komponente programa Windows -> z drsnikom poišči Windows Messengerja (ponavadi je čisto zadnji) -> izbriši kljukico -> Next, potem te pa itak coprnik vodi dalje.

Ja, ja, obvezno javi!!

Saj sem jaz vedela, da bo šlo… malo bolj počasi, ampak šlo pa bo.

Lady L, hvala za potrpežljivost.

Ej, Maruška hruška… počasi se daleč pride. Potrpežljivost je božja mast. :))

Lepo messengiraj!

Lp, Lady L

Lady L, slabe novice .. še zmeri me dol meče … če ne mesenđiram, sem lepo skos gor, ko pa hočem malo poklepetat, mi čez čas vrne sporočilo in napiše, da sporočilo ne more biti poslano, ker nisem vpisana!!!

Še kaka ideja, kaj me zeza?

Verjetno nimaš netpassporta. Tam se vpiši pa bo.

Imam.

OK, zdej bi pa mogl gret :))

Ne, ta passport mam že skos. Pa me še kar dol meče. me že vse boli.

Ja, če ti tukaj ne bo nihče znal pomagat, mi (nama) ne preostane drugega, kot počakat na mojega sina… je vragov kar se tiče tegale messengerja. To njemu leti u iber 🙂 Jaz ga pa ne uporabljam.

Jaz ga pa ne uporabljam

jao, jao kvak, kvak

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close