Novi kuhar na POP TV
Hej!
Je pa res naredil nekaj krasnih italijanskih jedi: Spageti, tista rukola s popeceno cebulo in sirom, da o gobovi rizoti s parmezanom ne govorim. Kot bi gledala italijanskega kuharja.
Rizoto vedno tako delam, vino, ki mora izpareti. Masla je dal malce prevec, se mi zdi. Ste videle, da jurckov ni prazil – samo dobro namocene je dodal rizu.Parmezan ze v posodo in res je potrebno mesati. Sem se spomnila lanske debate, ali mesamo rizoto ali ne. Italijani vedno mesajo. Imajo izraz
” al’ onda del mare”.
Kalamari po kalabrijsko- njami, palacinke z likerjem in limoninim sokom-
Crepes Souzette pri ulicnem prodajalcu.Stopljeno maslo v masi res pomaga za rahlost.
Vsec mi je bilo, ker je delal res v originalu, kot v dezeli, ki jo je predstavil.
Lep vecer Babi
O, Babi, meni je njegova kuharija zelo všeč. Mogoče res deluje zafnano, ampak hčerka pravi, da ji je smešen. Žal sem včerajšnjo oddajo zamudila, ker smo bili na obiskih. Ali kdo ve, kdaj jo ponavljajo? Glede rižote – ker sem Primorka, vem, da jo je treba stalno mešati, vendar sem poskusila tudi variante brez mešanja in ugotovila, da rezultat ni isti.
Babi, jaz rižoto vedno mešam…in vedno je zelo dobra..;-).
Štos je v tem, da ko jo začneš mešat, jo moraš do konca mešat, sicer se prime na dno.Če pa je ne mešaš, se ne prime.
Ampakm za mene je rižota najboljša če jo mešaš in sicer jaz jo delam v voku (vok iz TOLČENEGA ŽELEZA) ne tisto sranje iz top shopa iz teflona-groza.
Rižoto vedno delam na visoki vročini, ampak stalno mešam, ker visoka vročina zna biti škodljiva.Tako se prva polovica riževega zrnja proti sredici začne malo lepit-pacat, sredica je pa še vedno al-dente.Riž pa mora biti okrogel, ne dolgozrnat.
Joj, a to je kuhal?? Sem obrnila na POP, pa takoj naprej ko sem ga videla – žal, enostavno mi fizično ne potegne. Res pa je da sem imela to nesrečo, da sem včeraj dala na pop tv ravno takrat ko je po njegovo prav neokusno stegoval jezik in nekaj probaval. Ne morem ga gledat pa konec. Pa je škoda ker tisto malega kar sem videla v prejšnjih oddajah je dobro izgledalo… Ravno zadnjič sem razmišljala kako so padale kritike na J.O., a je bil meni neprimerno bolj gledljiv kot tale A.H. (moje mnenje pač).
Če pa bi vedela da kuha takšne stvari bi se potrudila gledati samo na eno oko ;-)).
Tudi meni ta novi kuhar v začetku ni bil prav nič všeč, sploh sedaj ko človek pričakuje Oliverja, ki ga je navajen.
Zelo so mi všeč njegovi enostavni in hitri recepti celo simpatičen mi je postal. Samo ko recimo začne s tisto črno roko mešat hrano se mi zdi kar čudno….. no ja ne more se prebarvat.
U glavnem prav včeraj sem ugotovila da je mogoče še boljši od Oliverja. Še ga bomo gledali.
Ja nič, se bom pa 1x morala potruditi in gledati celo oddajo, mogoče se ga res navadim.
Malo brskam po teletekstu in nisem zasledila ponovitve – vseskozi že od jutra mehiške nadaljevanke (to so kot kaže vse reprize ki jih premorejo)…
Ima pa tale A.H. tudi svojo kuharsko knjigo, komur so recepti všeč, jo bo mogoče rad pogledal (mislim da je naslov 1 2 3 kuhajmo).
Mene tudi zanima, kdaj bo ponovitev, da posnamem. Vceraj sem ravno tamalo dajala spat, mož mi je pa non stop tulil iz dnevne sobe, kakšne dobrote se kuhajo. Hmmm, zdaj moram pa kaj probat, ane!
No, če kdo ve, kdaj je ponovitev, naj javi. Če se pa komu da napisati recepte po spominu (predvsem tisti prvi špageti, solata in pa rižota), bom pa sploh vesela!
Hej!
Joze, it. rizoto – mesamo, pa se kako, se zlasti potem, ko dodamo sir:))
Lani je iz tega nastala cela diskusija.
AH obvlada svoj posel.
Oliverja vcasih nisem prenesla, ko je v kaksno tipicno it. jed dodal kaj nemogocega.
Vceraj mi je bilo vsec, da je AH naredil prav tako, na preprost nacin, kot v it. ostariji.
Ko je mlaskal tisto palacinko s slanimi nadevi ( sir), seveda ni mogel drugace jesti:)), saj se je topljivi sir vlekel, je pa dooobro.
Prodajalec ga je imenova spider- ker je nastajala lepljiva mreza stopljenega sira.
Petra, zate bi pa bila tista rukola s popeceno cebulo in sirom:)
V Vikendu ne omenja ponovitve( do vkljucno petka). Mogoce bo ponovitev v soboto – cakajmo nov Vikend.
Naslednjic bo druga dezela, vsaj tako sem razumela.
Pri nas je zeloooo toplooo; ob semih 22 stopinj, ob enajstih 26. Lp
Babi,
se mogoče spomniš recepta za palačinke – a je bilo 50 g moke, 50 g masla, 2 jajci in 250 ml mleka, ne vem pa koliko sladkorja – a tudi 50g?
Kako pa je že delal tisto rukolo solato – vse sem videla le na pol uča, vem da veliko parmezana, in rukole ne vem pa kako čebulo (mogoče šalotko), koliko časa pražimo???
Se toplo priporočam za informacije in pozdravljam vse forumaše!
Maja
Ta kuhar se mi zdi kot iz pravljice, tisti njegovo šepetanje ob kuhanju je kar nekako skrivnostno – meni je zelo všeč! Tudi njegovo lahkotno kuhanje in dobrote, ki nastajajo pod njegovimi spretnimi, črnimi prsti – vse izgleda tako čudovito!
Ja, moram priznati, zelo mi je simpatičen!
Zagotovo bo kakšna založba izdala njegovo kuharsko knjigo, tako kot so
Oliverjeve. Ne bom presenečena, če bo to Vale Novak in to že pred Novim letom….
LP
Hej!
1. Odprla sem TV tocno takrat, ko je na rukolo stresel tisto tako lepooo popeceno cebulo. Se to ne vem, ali je bila v ponvi ali v pekacku.
Sama jo bom pekla v pecici. Teta je bila v tem mojster. Za vecerjo je dala v manjso posodo malo olja, osolila najraje na pol prerezano salotko ali kar celo, ce je bila manjsa. Tudi cebula je bila v redu( na cetrtine). Potem je sem in tja zapicila kak klincek, dodala zlico ali dve tople vode in v ogreto pecko. Ce je pa se krompir zraven, je krasna samostojna jed.
Saj bi se dalo tudi v ponvi, je pa potrebno malo bolj paziti, da se ne prezge.
Sir je rekel, da je mozzarella. Meni je bilo bolj podobno kaksni dimljeni bivolji.
2. Mislim, da je bilo 50 g; nisem toliko pazila, ker sladkorja dam vedno samo za vzorec. Stopljeno maslo pa naredi res dobro maso.
Pred leti sem prebrala, naj testo za palacinke stoji vsaj pol ure. Ce pa nimamo casa, vlijemo vanjo stopljeno maslo.
Imam tudi posodo za palacinke in v receptu pise tudi stopljeno maslo.
Potem ni potrebno oljiti posode.
Sama dam sicer najveckrat olje. le za take, ki bodo samo za sladek nadev, dam maslo.
Lp
Ja Mitka, knjiga 123 kuhajmo je že precej časa na tržišču. Moram reči, da meni ne potegne. Sama oddaja in kuhar ja, knjiga me je pa razočarala. Pa ne me vprašat zakaj, ker ne znam razložit. Je pa res, da sem v začetku bila razočarana tudi nad Jamiejevo Srečno kuhinjo, pa sem jo potem prekuhala po dolgem in počez.
Babi hvala! Bom naredila palečinke – mene so vedno učili da daš v testo radensko ali pivo da so lepše…za maslo pa res še nisem slišala, so se mi kar zvečer zahotele, pa sem se komaj spravila proč iz kuhinje…
Škoda da nimamo več domače rukole, bo treba do soseda…
Drugače pa mi A.H. tudi ni prav pojaven, se mal preveč dela…
Lv, Maja
Objavljam spletno stran, kjer sem jaz kupil vok…
Lep dan želim !
http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/izdelek_start.asp?id_kuhinja=100
Forum je zaprt za komentiranje.