Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo novi davek

novi davek

Pozdravljeni
Plačo nam nakazujejo 15. v mesecu za pretekli mesec.
Zanima me ali je bila moja plača, ki so mi jo nakazali 15, januarja za mesec december ža obračunana po novem zakonu (davek), ali bo po novem zakonu prvič obračunana sedaj 15. v mesecu februarju za mesec januar.
Govorilo se je , dabi naj napram bruto bil večji neto zaradi manjšega davka, a zaradi tega nisem dobil nič večeje plače?

LP

po novem

ja obračun plače za december izplačilo pa v januarju mora biti narejen že po novem zakonu o dohodnini, ker se pri tem gledajo datumi izplačil, ne pa obdobje na katerega se izlačilo nanaša.

Tako bi vaša neto plača, izplačana v januarju, morala biti večja zaradi manjšega plačila dohodnine (pri enaki bruto plači kot lani), vendar PAZI samo če imate plačo tolikšno, da pri plačilu dohodnine padete v kakšen višji razred, ne samo v prvega.

Namreč, tisti ki imate tako majhne plače, da plačujete samo 16% dohodnine, tako po starem, kot po novem zakonu, se vam ne bo nič poznalo pri plači.

Približno takole:
tisti, ki ste imeli mesečno neto plačo 100.000 boste sedaj imeli 100.888,
tisti, ki ste imeli mesečno neto plačo 185.000 boste sedaj imeli 193.008,
tisti, ki ste imeli mesečno neto plačo 2.000.000 boste sedaj imeli 2.259.800,

kar pomeni, da revež ne bo dobil nič več, bogataš pa bo imel še več, se vidi kdo piše davčne reforme, so pač poskrbeli zase, tako kot vedno.

Ne vem koliko poznate dohodninske razrede, in način izračuna zneska dohodnine. Če ne razumete moje razlage, potem vam lahko bolj podrobno opišem, če želite!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close