Novi črv in reklame…
Družba Španovič k.d. vneto obvešča naključne uporabnike interneta (skorajda spam) o izredni prodornosti in nevarnosti novega črva W32.Blaster:
“…11. avgusta je Microsoft javnost seznanil, da je pričel raziskavo obvestila o širjenju virusa W32.Blaster.Worm.
Virus napada računalnike opremljene s naslednjimi operacijskimi sistemi: Windows XP, Windows server 2003, Windows NT4 in Windows 2000. Virus lahko povzroči veliko škodo vključno z izgubo vseh podatkov…”
“…Poskusi vdora z interneta (ki jih zaustavlja in beleži naš požarni zid) se stopnjujejo in se danes vrstijo že vsaki dve minuti. Si predstavljate – vsaki dve minuti poskuša (W32.Blaster) vdreti v naš (in prav tako tudi v vaš) informacijski sistem (običajna aktivnost je od dva do pet poskusov vdora na dan)…”
“…Vsi cenimo zasebnost in nas motijo nadlegovanja. Kljub temu vas s tem obvestilom motimo, saj gre za resno zadevo, ki se tiče celotne skupnosti na internetu – ogroženi smo vsi.
Prosim, da pozorno preberete in ukrepate samostojno ali s pomočjo ustreznega strokovnjaka…”
Lepo je sicer, da firma Španovič ponuja brezplačni cd za tiste, ki sami ne znajo poiskati popravkov za Windowse in odstraniti virus.
Kakšno je vaše mnenje glede ogroženosti uporabnikov glede na to win98 in ME niso v špilu. Kolikšna je nevarnost izgube vseh podatkov, te informacije doslej nisem nikjer zasledil…!?
Kot mi je znano ena kranjskih rač. firm zaračunava odstranjevanje črva 10.600 tolarjev, kar se mi zdi malo zasoljena cena. Pa še računalnik jim je treba dostaviti za en dan. Očitno nekaterim vsak nov virus pomeni dodaten zaslužek.
Živjo!
Ta virus NE povzroča NOBENE izgube podatkov!
Na internetu smo NON stop ogroženi vsi z firewallom ali brez, eni bolj, drugi manj!
Poznam za kar nekaj firm, ki so zaračunavale, oz. še zaračunavajo po 10k sit, ali več za odstranjevanje virusov, po moje je tukaj na to veliko cenejše, pa mogoče smo še bolj ažurni ….
Ja tudi jaz sem od njih dobil ta SPAM… moj komentar: ko jih ……
Zakaj hudiča pa ne pisarijo okrog, ko je potrebno instalirati kak varnosti
popravek na sistem, ne to ne, ampak kovati dobiček iz nesreče – ja to pa zna vsak in tale virus (kot toliko pred njimi) jim kar prav pride….
Zato da instaliraš SP in odstraniš virus se zamudiš reci in piši npr. 10 minutk
pokasiraš npr. 10K sit, prav čedna vsota.
Zato pa naj ljudstvo raje tukaj gor bere, smo ravno tako ažurni kot ostali.
lp
Ta novi črv (Blaze) se prenaša na dva načina:
1. način preko elektronske pošte
2. način preko interneta in DA lahko ti kar skoči v računalnik.
1. Opcija ti je najbrž znana, dobiš email in priponko, katero klikneš (ali pa tudi ne) in črv ti okuži računalo.
2. opcija je pa taka, da če imaš firewall, ki ti blokira port 135 tcp, potem ti
virus ne more skočiti v računalnik, ker ga fierwall ne pusti.
če pa nimaš firewalla in nimaš instaliranega popravka od Microsoft-a
potem imaš v Windows okolju “luknjo” preko katere se črv naseli v računalnik in ko je računalnik enkrat okužen, potem tudi črv pregleduje
določene tcpip naslove in ko odkrije naslednji računalnik, ki nima tega popravka, se seveda prenese v njega – in tako dalje in tako dalje.
16. avgusta so pa vsi okuženi računalniki pošiljali majhne paketke na
Microsoft naslov (windowsupdate.com), kar je imelo za posledico prač
velik promet na ta internetni naslov, zaradi tega je tudi Microsoft “ugasnil” ta naslov.
lp
Če bi vsakič ko sem odstranil ta črv iz kakega računalnika pokasiral 10k bi bli zdaj miljonar 🙂
Delo ti vzame okoli 5min. Čeprav sem ponavadi rabil kako uro da sem odstranil vso navlako iz računalnika (računalnik stalno na netu pa niti navadnega antivirusa gor)
Bodi prepričan da iz vsake nesreče nekdo poskuša kovati dobiček (denar je sveta vladar) ali kako že gre ta pregovor.
Mimogrede za popravila nisem nikoli računal nič razen če je trebalo kaki materijal nabavit, sem pač dobra duša ki misli da bi moral vsakdo met računalnik brez da bi ob tem bankrotiral.
V takih primerih se dobro obnesejo tisti starejši računalniki, ki delujejo še na sistemu premikajočih se krogljic.
Pri takih pa črvi ne morejo kar skočit v računalnik.
Če bi pa kakšnemu le uspelo skočit, ga pa tako računalo stisne med dve sosednji krogljici in črv na licu mesta za vedno izdihne…..
lp
Forum je zaprt za komentiranje.