Nove obveznosti
Pozdravljeni!
Danes so nas obvestili, da nas zapušča vodja oddelka (na ukaz lastnikov podjetja). Direktor nas je seznanil z odločitvijo in mi hkrati sporočil, da moram njene posle prevzeti jaz in da sem odgovorna za tekoče delo v pisarni.
Moje vprašanje je, ali mi lahko naloži nove delovne obveznosti brez mojega soglasja? Ali bi mi v primeru, da te obveznosti prevzamem, pripadala nova pogodba z ustrezno višjim dohodkom?
Direktor je prav tako zahteval, da se v pisarni dela daljši čas (torej več kot 8 ur dnevno). POleg tega je uvedel tudi dežurstvo ob sobotah. Kolikor mi je znano, bi moralo delo ob sobotah za seboj potegniti krajši delavnik med tednom in večje število dni dopusta. Ali to drži?
Delam v turizmu in verjetno se za določen čas lahko zahteva nadurno delo, vendar predvidevam, da direktor tega ni predvidel za krajši čas. Kakšne so moje in pravice sodelavk?
Za odgovor se že vnaprej najlepše zahvaljujem in pošiljam lep pozdrav!
Če imaš 6 delavnih dni na teden je tudi količina dopusta sorazmerno povečana,minumum pa je 4 delovne dni.Glede ur bi se morali dogovoriti, ker če jih je preveč, bi moralo biti jasno ali bodo plačane ali jih lahkos proti koristite.
Za prevzem vodje bi ti pripadala nova pogodba, ki ima podlago na klasifikaciji delovnih mest za vaše podjetje. V tej klasifikaciji so tudi točno naštete delovne naloge za določeno delovno mesto.
Forum je zaprt za komentiranje.