Najdi forum

Nova Zelandija

Letos načrtujem popotniških pet tednov po Novi Zelandiji in upam, d ami bo kdo od vas lahko pomagal z napotki in vtisi. Česa ne smem spregledati, kdaj je najprimernejši čas, cene, varnost……

Pozdravček!

Nova Zelandija je ena najboljših držav za rentat avto, če potujeta v dveh ali več. drugače imajo te neke turistične buse, ki niso tako dragi, ponujajo pa ti res ogromno. na licu mesta boš lahko primerjala cene in se natančno odločila s katerim na pot. splača se ti sama kuhat, ker ima vsak hostel kuhinjo in posodo. na ta način je veliko bolj poceni. severni otok je fantastičen predvsem pa bolj poseljen. Če ga z avtomobilom prevoziš okrok in okrok boš fascinirana nad lepotami te prečudovite države. če se potapljaš naredi par potopov na vzhodni obali, kjer lahko vidiš res ogromne žvali (kite, mečarice, morske pse….). Južni otok je pa precej manj poseljen vendar pa zelo hribovit….. Pa še to na letališču ob prihodu so zelo strogi. svetujem da ne nosiš s seboj nobene hrane, ker te bojo drugače zelo podrobno pogledali in ti rasturali cel ruzak!!!!!!!!!! res so full strogi!!!!

veliko sreče
B&B

Zdravo!

Tudi jaz nacrtujem potovanje v Novo Zelandijo aprila ali maja in me zanima kaksno je vreme v tem obdobju. Vem da ni najboljse, sam drugace ne morem. Moram pa nujno videt NZ.
Hvala.

z možem sva bila dol avgusta, ko naj bi bilo največ padavin in najbolj hladno pa se je dalo preživet. Vsaj na S otoku. maja bo sigurno nekoliko manj padavin pa nekoliko topleje od 15 do 20 C. se pa splača ob vsakem vremenu, ker je NZ zmeraj prečudovita. Tudi turoben, mrzel dan zna dol biti prečudovit.
Srečno
B& B

Trenutno je v Novi Zelandiji toplo vreme, z veliko sonca. Mogoče velja opozoriti na to, da je sonce veliko bolj močno kot pri nas in so UV faktorji krem od 24 naprej pa tja do 40. Drugače pa so v NZ mile zime in tudi poletja, se pravi nobenih ekstremov.

Hvala za informacije. Kako pa je s cenami v primerjavi z našimi. Zanima me predvsem Hrana, Rent-a-car, prenočišča.

Pozdravček

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close