Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nova zaposlitev

Nova zaposlitev

Živjo.

Dobila sem zaposlitev za stalno, stara 28 let. Sem dipl.eoc. Placa je minimalna. Ko sem podpisala oogodbo, so mi rekl, da so me izbrali, ker sem se mlada, brez izkusenj, da me bodo ucil in naucil. Da lazje naucijo mladega, kokr starejšega.

Nekako me ucijo. Ena zenska v kolektivu je prav toksicna, vtakne se v vse zaposlene, vendar za njihovim hrbtom. To se mi ne zdi uredu in se distanciram od nje in taksnih pogovorov.

Zadnjic pa meni pribije, da pricakuje, da ne bom iskala nove sluzbe in da bom za vedno ostala pri njih.

S partnerjem razmisljava o druzini in z minimalno placo si bova tezko privoscila svoje stanovanje in druzino.  V pogodbi imam odpovedni rok 3 mesece. Seveda, da ne razmisljam o menjavi sluzbe, a vseeno – poznam veliko ljudi, ki so menjali sluzbe za boljsi denar (iz 1.500 na 2.000) jaz pa ne bi smela, ce bi se mi pokazala moznost?

Ni bilo najbolj profesionalno izrečeno.

Res je, ta pravi čas je, če seveda hočeš, hočeta za otroke, tako da v kolikor ostaneš tukaj, počakaj nedoločen čas, pol pa zanosi. Če boš menjavala službe, boš itak morala seveda mal počakat..

Kaj pa, mlade na minimalca ane, seveda, joooj kok so teli naši in Slovenci in Balkanci ene svinje, a je kej čudnega, da se folk preseli v eno Avstrijo in drugam???

Ne petljaj se z uno babetino k sam špetir dela, komaj si začela delat, bodi neodvisna, ne sodeluj pri opravljanju, v glavnem jaz z njo ne bi imel posla…Ampak zmeraj ej ena v vsaki službi k dela špetir, pa večinoma ženske res, ne moreš verjet….. in kaj ona prbije, da ne pričakuje, da boš iskala drugo službo al kaj?? A je šefica al kako? Fak krava glupa, zase naj se briga ! Nikoli ne nasedaj delodajalcu, če te je zaposlil za minimalca in ti takole teži, gledaj izključno samo nase, ti sam da maš nedoločen, pol pa zanosi, pa enega za drugim daj, pa naj se j…..

A regres je? Koliko? Božičnica?

Imaš dve ušesi, pri enem not, pri drugem ven, kadar slišiš kaj takega. Še posebej, če je samo ena iz kolektiva, pa tudi če bi bila neposredno nadrejena, si takih zadev ne jemlješ k srcu.

Ko najdeš boljšo službo, pač menjaš. Niti slučajno nisi dolžna biti “za vedno njihova”.

Lahko imaš ti 3 mesece odpovenega roka, vendar je to bolj mišljeno za vodilne kadre, običajni zaposleni ne smejo imeti več kot 60 dni.

Če nimaš delovnih izkušenj je bolj slabo iskati novo. Ostani tu in se uči, ko je poskusni rok mimo, pa zanosi, v tem času pa čimveč znanja posrka, saj te potem skoraj eno leto ne bo na šihtu, proti koncu porodniške pa gledaš oglase in boš imela leto in pol delovne dobe, bo lažje

Kdaj točno naj torej začnem fukat?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close