Najdi forum

nova tipkovnica

Hojla!

Ko sem bla v trgovini sem zagledala eno full dobro tipkovnico in ker mi ta stara že mal nagaja, sem kar novo kupila. Ampak problem je pa v tem, da ta tipkovnica sploh ne paše v moj računalnik. Luknjica za tipkovnico je prevelika, to se pravi je vtikač od nove tipkovnice premajhen. Sem pa vidla, da imam eno luknjico kjer lahko vtaknem tipkovnico, samo je računalnik ne zazna. V tej luknjici imam drugače miško vtakneno.
No, zdej me pa zanima, če lahko kupim kakšen razdelilček za ta veliko luknjo, ali pa če se kako drugače da naštimat, da bi tipkovnica delovala.
Ja sej vem, da bi mogla prej pogledat preden kaj novega kupim, ampak mi je bila tako všeč pa še full poceni je bila. 🙂

Hvala za pomoč!

LP

Aja, tipkovnica je Mitsumi Millennium PS/2, pa še 15 hot keys ima. Imam pa windows xp. Če kaj pomaga tole.

LP

Hja, tvoja tipkovnica je ps/2, luknjica v računalu pa je 5-pin DIN in je precej večja od ps/2 vtičnice. In zato, ker vemo da to, da majhne stvari vtikamo v velike luknje nima nobenega haska, potrebuješ pretvornik, ki ti iz ps/2 pretvori v 5-pin DIN.
Dobiš ga skoraj v vsaki računalniški trgovini.

Očitno maš starejši tip rač. V rač. trgovini vprašaj za din -> ps/2 pretvornik.

Škoda da nisi dodala še nekaj prešernov, recimo za tipkovnico BTC, ki je dosti bolj kvalitetna. Mitsumijeve so res poceni, vendar imaš tako čuden občutek med pisanjem. No, če je ne uporabljaš veliko, bo služila namenu.

OOOOO hvala. Jaz sem pa že mislila, da jo bom morala vrnit.
A mogoče vesta kolk približno to stane? No, če slučajno.

Hvala vama še enkrat!

Lep dan!

Adapter stane približno 600 – 1000 tolarjev.

Aha, ok, je sprejemljivo!
Ja, drugač je moj računalniček res že kr star – ima že tri leta. Samo kar dobro služi svojemu namenu. Res, da mogoče ne morem vse iger igrat, če mi jih kdo posodi, ampak se ne sekiram ker jih ne igram tolk rada.
Drugač pa upam, da bo še dolg časa zdržal, ker nimam dnarja za novga 🙂 . No, ne bom ga preveč hvalila, da mi res ne bo zdele crknu :).

Lep pozdrav!

Samo poglej, če nimaš slučajno še ene luknjice.
Če jo imaš, je takoj poleg tiste za tipkovnico..
Saj vem da bi jo že videla. Samo nisem se mogel zadržati… Tako super se sliši: poglej, če nimaš slučajno še ene luknjice…

Ha ha, imam luknjic kukr hočeš :))))))
No zdej pa res, imam še eno luknjico (na računalniku seveda), k je tolk velka da gre lih tipkovnica notr, samo je ta luknjica samo za miško. K sm tipkovnico notr vtaknila je računalnik ni zaznal.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close