Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nova stranka Vesna

Nova stranka Vesna

Škoda Macerla, da je šel v politiko. Zelo verjetno bo izgubil kredibilnost pred širšo javnostjo. Je pa danes izrekel nekaj zelo zanimivega, kar mi je dalo misliti:

da morda aktualni politiki zavestno in načrtno znižujejo standarde in nivo delovanja in komunikacije v politiki, da se s tem odvrne morebitno konkurenco, ki ima dobre namene, da nekaj naredi, a si noče umazati imena. Mislim, da ima kar prav. Imam sicer drugega favorita, a mogoče si še premislim.

Moj glas pa zagotovo dobi, ker se popolnoma strinjam z njim in njegovim razmišljanjem.

Zakaj pa naj ne bi poskusil. Dobro se je boril proti Lafaržu in kar je tudi prav.

Še dobro, da je vsa leta vztrajal se boril in vdihaval smrad.. Marsikdo bi že zdavnaj popokal kufre in se odselil. On pa ima močno voljo, jeklene živce… Tko da želim mu vse dobro na tej poti….

Mene pa zelo veseli da si je premislil. Mladi smo tako dolgo čakali na ta  premik v politiki, da smo se že skoraj postarali. Mislim da je v slo veliko ljudi, ki jim je skrb za okolje prioriteta in podlaga za boljše življenje na vseh področjih. Tudi člani EkoKroga so se resnično izkazali, ugnali korupcijo in škodoželjnost v kozji rog.

Še enemu je zadišal naš denar!

Po uspehu referenduma so kar naenkrat vsi okoljevarstveniki, čeprav je bil referendum bolj fuck you Twitotu.

Mene pa nekaj drugega moti: da imamo toliko zelenih strank.

Zakaj se ne združijo? Jaz si želim, da bi ena zelena stranka prišla v parlament. Zdaj imamo menda 3 različne. Glasovi se bodo razdrobili in potem spet noben ne bo prišel noter.

S tem, da Čušovi zeleni stranki itak ne zaupam, so že imeli afere. No ja, saj nobeni stranki ne zaupam, politik je pač politik, nič poštenega. Še najbolj sta mi pa zanimivi tale Macerlova pa ona Lebnova zelena stranka.

Upam, da vsaj eni zeleni stranki uspe. PO možnosti Macerlovi pa Lebnovi.

Pa, da ne bomo spet imeli dolgih nosov, zardi volitve nove stranke. Kot smo že vajeni. Upamo, da bo nov obraz boljši, potem pa so enaki kot ostali.

Navijam za to, da se Leben in Macerl povežeta v eno stranko ali vsaj skupaj nastopita. Jih takoj volim. Čuša pa niti pod razno. To je janšev podtaknjenec.

Dokler ne bomo volili ljudi ampak stranke, bo takole.

Za okolje je največ naredil Golob s sončnimi elektrarnami. Vsaka sončna elektrarna pomeni eno peč na kurilno olje manj.

Tile eko projekti so sicer simpatični in jih potrebujemo, da je nekdo sposoben delat politiko, sodelovat v politiki, spreminjat zakone, se pogajat  – samo zato, ker mu je uspelo zapreti Lafarge – tako naivna pa nisem. Politiki, kot je Janša, požrejo take za zajtrk. Njihovim parim poslancem ponudijo preskrbljenost do konca življenja, pa imamo spet isto sranje kot zdaj.

Odgovor na objavo uporabnika
ujopzš, 11.12.2021 ob 09:44

Za okolje je največ naredil Golob s sončnimi elektrarnami. Vsaka sončna elektrarna pomeni eno peč na kurilno olje manj.

Tile eko projekti so sicer simpatični in jih potrebujemo, da je nekdo sposoben delat politiko, sodelovat v politiki, spreminjat zakone, se pogajat  – samo zato, ker mu je uspelo zapreti Lafarge – tako naivna pa nisem. Politiki, kot je Janša, požrejo take za zajtrk. Njihovim parim poslancem ponudijo preskrbljenost do konca življenja, pa imamo spet isto sranje kot zdaj.

Macerla in Eko krog Lafarge ni mogel podkupiti na noben način in verjetno je bilo isto pri vodi, tako da to niso samo “simpatični” projektki.

dejstva, 11.12.2021 ob 09:53

Macerla in Eko krog Lafarge ni mogel podkupiti na noben način in verjetno je bilo isto pri vodi, tako da to niso samo “simpatični” projektki.

Ampak med poslanci ne bosta samo ona, a ne? SMC ni bil dovolj velika lekcija?

Za vodo pa niti slučajno nimata zaslug samo onadva – nimata ne dovolj karizme niti nista dovolj agitirala na družbenih omrežjih. Tukaj so bili glavni akterji čisto drugi, zato ne mešaj obojega. Sam Ekokrog tega niti slučajno ni bil sposoben speljat. Večjega dometa od manjših lokalnih akcij nimajo. V politiki je treba gledat pa na široko in naprej. Glej Šarca – pa ni bil brez izkušenj – kolikokrat ga je Janša peljat scat, ker je bil prezelen. Kaj bo delal šele s takimi.

Samo primer:

Janša pokliče Šarca – kaj ko bi se midva dobila in se malo pomenila. Šarec reče, okej. Se dobita. janša reče Šarcu  – ti, ampak tega ne bova nikjer omenjala, prav? Prav.

Pride soočenje – novinarka vpraša Šarca, če se je kdaj dobil z Janšo? Ne … Nikoli. Janša pa: Seveda sva se. Zakaj lažeš?

Samo en primer, kaj bi delali s takimi, kot sta dva dva iz Ekokroga. Podtikanja, manipulacije, laži – z vsem tem je treba znat, sicer tista začetna podpora hitro splahni in potem je stranka na prodaj. Predvsem pa je treba znati nastopat v medijih. Tako da ne vidim tega filma.

mene pa nekaj, 11.12.2021 ob 09:24

Mene pa nekaj drugega moti: da imamo toliko zelenih strank.

Zakaj se ne združijo? Jaz si želim, da bi ena zelena stranka prišla v parlament. Zdaj imamo menda 3 različne. Glasovi se bodo razdrobili in potem spet noben ne bo prišel noter.

S tem, da Čušovi zeleni stranki itak ne zaupam, so že imeli afere. No ja, saj nobeni stranki ne zaupam, politik je pač politik, nič poštenega. Še najbolj sta mi pa zanimivi tale Macerlova pa ona Lebnova zelena stranka.

Upam, da vsaj eni zeleni stranki uspe. PO možnosti Macerlovi pa Lebnovi.

Pa, da ne bomo spet imeli dolgih nosov, zardi volitve nove stranke. Kot smo že vajeni. Upamo, da bo nov obraz boljši, potem pa so enaki kot ostali.

samo združitve ne… ostali pretekli na veliko izrabljajo “zeleno” vsi pa vemo, kado in kaj so že iz njihovega preteklega političnega delovanja… takih hinavcev ne ravimo… in združitev bi samo izničila morebitne  dobre , iskrene vrednote Vesne – toi pravijo,da se tudi v ostalem delovanju ločijo od ostalih… in nikakor ni prava pot združitev.

fgkhospč, 11.12.2021 ob 10:09

Ampak med poslanci ne bosta samo ona, a ne? SMC ni bil dovolj velika lekcija?

Za vodo pa niti slučajno nimata zaslug samo onadva – nimata ne dovolj karizme niti nista dovolj agitirala na družbenih omrežjih. Tukaj so bili glavni akterji čisto drugi, zato ne mešaj obojega. Sam Ekokrog tega niti slučajno ni bil sposoben speljat. Večjega dometa od manjših lokalnih akcij nimajo. V politiki je treba gledat pa na široko in naprej. Glej Šarca – pa ni bil brez izkušenj – kolikokrat ga je Janša peljat scat, ker je bil prezelen. Kaj bo delal šele s takimi.

Samo primer:

Janša pokliče Šarca – kaj ko bi se midva dobila in se malo pomenila. Šarec reče, okej. Se dobita. janša reče Šarcu  – ti, ampak tega ne bova nikjer omenjala, prav? Prav.

Pride soočenje – novinarka vpraša Šarca, če se je kdaj dobil z Janšo? Ne … Nikoli. Janša pa: Seveda sva se. Zakaj lažeš?

Samo en primer, kaj bi delali s takimi, kot sta dva dva iz Ekokroga. Podtikanja, manipulacije, laži – z vsem tem je treba znat, sicer tista začetna podpora hitro splahni in potem je stranka na prodaj. Predvsem pa je treba znati nastopat v medijih. Tako da ne vidim tega filma.

starim lopovom se nekdo mora upreti -. in tukaj ima Uroš prav ko pravi,da gredo v drekec… ampak če se bodo vsi izogibali, se bodo stari gnojilci samo še namnožili v dreku… nekdo jih mora presekati.

Da Janša laže – pa itak vemo in tudi da se nikoli ne drži dogovorov in obljub.

ne morejo se združit, ker niso prave zelene stranke.  Leben je užaljen, ker so zjebal v prejšnji vladi, Čus je podaljšek SDS- kao da sta skregana- ampak nista. VESNA je prava zelena stranka in napovedujem jim zelo dober rezultat, ker ljudje poznajo te ljudi, ne samo Marcela, poznajo tudi Urša in mnogo drugih, vsi so res poštenjaki, ki jih ne zanima denar, zanima jih prihodnost naših otrok- PRIHODNOST SLOVENIJE. Dajmo jim možnost!!

HOMER, 11.12.2021 ob 14:07

ne morejo se združit, ker niso prave zelene stranke.  Leben je užaljen, ker so zjebal v prejšnji vladi, Čus je podaljšek SDS- kao da sta skregana- ampak nista. VESNA je prava zelena stranka in napovedujem jim zelo dober rezultat, ker ljudje poznajo te ljudi, ne samo Marcela, poznajo tudi Urša in mnogo drugih, vsi so res poštenjaki, ki jih ne zanima denar, zanima jih prihodnost naših otrok- PRIHODNOST SLOVENIJE. Dajmo jim možnost!!

Jasno pa je, da boste tukaj kmalu brali kako so vsi skorumpirani in druge nebuloze, Janša še pripravlja besede za njihovo diskreditacijo, SDS trolčki že čakajo navodila, slina se jim cedi iz umazanih gobcev!

zakaj le, 11.12.2021 ob 13:58

samo združitve ne… ostali pretekli na veliko izrabljajo “zeleno” vsi pa vemo, kado in kaj so že iz njihovega preteklega političnega delovanja… takih hinavcev ne ravimo… in združitev bi samo izničila morebitne  dobre , iskrene vrednote Vesne – toi pravijo,da se tudi v ostalem delovanju ločijo od ostalih… in nikakor ni prava pot združitev.

Žal ne poznam ne enim, ne drugih. Za Čuš ali kako se že piše, sem slišala, da je že imel ene afere. On in njegova stranka.

Leben se mi zdi, kar ok. Nimam pa pojma kako so ostali v njegovi stranki. AMpak v detajle tudi njega ne poznam.

Kar se pa tiče Macrla in pa Gojznik sta pa oba že veliko naredila. Tako, da kar se njiju tiče, sta mi oba ok. Upam, da bodo prišli v parlament.

Sem nameravala Lebnovo stranko volit, zdaj bom pa to :).

Ampak vseeno si pa želim enotno, močno zeleno stranko. Brez Čuša ali kako se že piše.

Želim si take stranke, ki bo res kaj naredila na tem področju in da ne bo satelit kakega druge stranke. Recimo, če bo v vladi, da bo podprla vse tiste zadeve, ki se zdijo Vesni ok pa, čeprav bo vlada drugače menila. In, če bodo v opoziji, da ne bodo vsemu, kar vlada predlaga, kontrirali, ampak po svoji vesti glasovali.

Preveč pričakujem, kaj ne?

Pri nas je tako: opozicija bo kontra vladi pa ne glede ali vlada klati neumnosti ali kaj pametnega predlaga. Pa velja tako za SDS, ko je v opoziciji in za vse ostale.

Ja, se strinjam. Urša je ogromno naredila. Macrla narod bolj pozna. Njo pa manj, ampak ona se mi zdi, da je tista ta prava :), kar se akcije tiče :).

Macrl pa ja, so ga hoteli utišat, veliko umazanih igric so se šli pa ga niso utišali. Razkrinkal je precej umazanih poslov na relaciji Lafarge in župan Barovič.

mene pa nekaj, 11.12.2021 ob 14:12

Žal ne poznam ne enim, ne drugih. Za Čuš ali kako se že piše, sem slišala, da je že imel ene afere. On in njegova stranka.

Leben se mi zdi, kar ok. Nimam pa pojma kako so ostali v njegovi stranki. AMpak v detajle tudi njega ne poznam.

Kar se pa tiče Macrla in pa Gojznik sta pa oba že veliko naredila. Tako, da kar se njiju tiče, sta mi oba ok. Upam, da bodo prišli v parlament.

Sem nameravala Lebnovo stranko volit, zdaj bom pa to :).

Ampak vseeno si pa želim enotno, močno zeleno stranko. Brez Čuša ali kako se že piše.

Želim si take stranke, ki bo res kaj naredila na tem področju in da ne bo satelit kakega druge stranke. Recimo, če bo v vladi, da bo podprla vse tiste zadeve, ki se zdijo Vesni ok pa, čeprav bo vlada drugače menila. In, če bodo v opoziji, da ne bodo vsemu, kar vlada predlaga, kontrirali, ampak po svoji vesti glasovali.

Preveč pričakujem, kaj ne?

Pri nas je tako: opozicija bo kontra vladi pa ne glede ali vlada klati neumnosti ali kaj pametnega predlaga. Pa velja tako za SDS, ko je v opoziciji in za vse ostale.

Leban je bil zdraven pri tisti maketi, ko so dnarji leteli stran za brezbeze na prirejenih razpisih… takim tudi ne moreš zaupati.

Uroš mi je super, da je povedal,da se zavzema proti novi JEK –  tudi glede ostalih vrednot  kar sta povedala se mi zdita zaenkrat prava. Zdaj naj se še prosim izjasnijo glede stališča glede cepljenja kako bo s tem in da še druge stvari malo bolj podrobno prikažejo kako in kaj nameravajo – pa mislim, da imajo tudi moj glas!

fajn da pridejo nove stranke. se že pozna, da odžirajo glasove tako KUL kot JJ koaliciji. zadnji čas da jih volilci postavimo na smetišče. Desus, SNS, SMC so že out … počasi tudi NSI in Šarec = direkt za na kompost pa naj se tam kj dajo nazaj naravi.

Evropski zeleni so povedali, da je prava zelena stranka v SLO edino tale Vesna. Leben jih ni prepričal, o Čušu pa itak ne bomo izgubljal besed.

Ne vem kdo meša v zeleno Goloba, ki je tok zelen, kot nezrela banana, ki pa hitro porumeni. Skratka nima on kej počet med temi imeni.

Kdor bi torej želel imet v parlamentu prave zelene, bo volil tole Vesno. Bom zelo spremljala kaj počnejo in kakšen program bodo spisali.

Drugač pa Macerl ni rekel da je proti JEK2, rekel je, da je še pri JEK1 tolk nerešenih vprašanj, da bi blo treba najprej to uredit. Res je, da je ogromna prednost če si energetsko neodvisen. kaj točno je rešitev za to, pa se je treba pogovarjat. Vsi, strokovnjaki vseh področij bi se moral vsest in prit do pametnega zaključka.

Se strinjam, dokazali so visok nivo vrednot, ki jim drugi ne bi bili kos.

Kr ena976, 11.12.2021 ob 14:39

Evropski zeleni so povedali, da je prava zelena stranka v SLO edino tale Vesna. Leben jih ni prepričal, o Čušu pa itak ne bomo izgubljal besed.

Ne vem kdo meša v zeleno Goloba, ki je tok zelen, kot nezrela banana, ki pa hitro porumeni. Skratka nima on kej počet med temi imeni.

Kdor bi torej želel imet v parlamentu prave zelene, bo volil tole Vesno. Bom zelo spremljala kaj počnejo in kakšen program bodo spisali.

Drugač pa Macerl ni rekel da je proti JEK2, rekel je, da je še pri JEK1 tolk nerešenih vprašanj, da bi blo treba najprej to uredit. Res je, da je ogromna prednost če si energetsko neodvisen. kaj točno je rešitev za to, pa se je treba pogovarjat. Vsi, strokovnjaki vseh področij bi se moral vsest in prit do pametnega zaključka.

ja kaj pa to pomeni…  pomeni to,da niso rešena vprašanja skladiščenja zdajšnjih jedrskih odpadkov – torej jedrska energija še zdaleč ni zelena… če ni rešeno to, potem je neumno in neodgovorno graditi novo – ker  je to ustvarjanje skrajno škodljivih in nevarnih odpadkov…

samooskrbnost se da doseči na drugačen zelen način.  Koliko dnarja bo stala ta nova jek je pa še druga pesem dodatna zaskrbljujoča…

A ni bil Leben proti frackingu v Pomurju? In kot minister temu glasno nasprotoval?

Pri zaprju Lafarga se pa spomnim, da je bila država potem grda, grda, ker so bili ljudje brez službe.

Ja, upam, da bodo res nove stranke požrle glasove SDS, Kul in vsem ostalim, ki so zdaj v parlamentu. Najbolj srečna bi bila, če bi šle vse sedanje parlamentarne stranke na smetišče. Vse, komplet.

To, da pa nimamo prave zelene stranke v parlamentu je pa itak žalostno. Upam, da pravi zeleni stranki, katerakoli pač to je, uspe.

Meni pa Zgojznikova deluje kot ena možača, kot lezbača, Macerl pa kot narkoman.

Glede na število lezbijk in narkomanov utegneta priti v parlament.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close