Nova pogodba
Pozdravljeni!
Prosim za en nasvet:
Ukinjeno je bilo moje delovno mesto in tako mi je delodajalec spremenil pogodbo o zaposlitvi – iz individualne v kolektivno, v kateri je plača precej nižja. Ali lahko odklonim podpis nove kolektivne pogodbe in kaj temu sledi? Na novem delovnem mestu imajo nekateri sodelavci individualne, nekateri pa kolektivne pogodbe (odvisno od človeka). Za koliko procentov mi lahko znižajo plačo?
Prosim za odgovor in vnaprej hvala.
Lp, Marija
če so ukinili tvoje DM,potem bi ti morali odpovedati pogodbi iz poslovnega razloga in preverit ali te lahko zaposlijo na drugem ustreznem DM. Če ne podpišeš pogodbe za novo DM, ti delovno razmerje preneha in na zavodu nisi upravičena do nadomestila. če pa novo pogodbo podpišeš,lahko še vedno tožiš zaradi nezakonite odpovedi. Plača ni varovana kategorijo, tako da ti jo na novem DM določijo na novo, pač po pravilih,ki jih zato imate.
če boš podpisovala sporazumno novo pogodbo,potem ne moreš tožit,ker si se pač s pogodbo strinjala.
Če postopek ni bil izveden,kot piše zgoraj,obišči odvetnika, da sestavi prijazen dopis.
Forum je zaprt za komentiranje.