Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nova pogodba / porodniška

Nova pogodba / porodniška

Pozdravljeni.

Na forum sem se že obrnila, pred časom v zvezi s to zadevo – a sedaj je malo drugače.

Na kratko o zadevi:
– do naslednjega leta sem v porodniškem staležu
– po poteku porodniškega staleža bi rada izkoristila LD2013+2014, nato zamenjala službo

novo pa je to:
– v podjetju, kjer sem zaposlena za nedol. čas, smo včeraj, v podpis, prejeli nove pogodbe

Pogodbe še nisem podpisala, imam jo pri sebi in “odkrivam toplo vodo”…najbolj pa me zanima to:

Kaj se zgodi v primeru, da nove pogodbe NE podpišem? Glede na to, da sem v porodniškem staležu do februarja – sem “zaščitena”, ali ne? Prepričana sem, da bi me nato odpustili – meni je prav… ampak zanima me, bi mi v tem primeru pripadla odpravnina in ali bi lahko koristila LD2013+2014?

Prosim za hitro pomoč, pogodbo morem danes vrniti.

Najlepša hvala!

aha…tole sem že našla:

…V primeru odpovedi s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi ima delavec pravico do sorazmernega dela odpravnine le, če ponujeno (novo) delo ni ustrezno, torej če pogodba o zaposlitvi ne bo sklenjena pod enakimi pogoji kot za prejšnje delovno mesto (trajanje delovnega razmerja, izobrazba). Če je ponujeno delo ustrezno, nima pravice do odpravnine.

Bi še pa vprašala (mi je sicer logično, pa vseeno), pogodba prične veljati z dnem podpisa – za nazaj pa NIKAKOR?

V pogodbi so namreč dodani členi in ostalo. Zbegal me je člen o povrnitvi stroškov izobraževanj, ki nam jih je podjetje zagotovilo v primeru prekinitve pogodbe s strani delodajalca, kot tudi delavca – razen ob upokojitvi.

Sem se veliko izobraževala, sedaj po podpisu pogodbe se ne bom, zato verjetno ne smejo zahtevati povračila za nazaj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close