Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nova pogodba o zaposlitvi, a lahko delodajalec to naredi?

Nova pogodba o zaposlitvi, a lahko delodajalec to naredi?

Zdravo
V službi nam bodo v ponedeljek dali v podpis nove pogodbe z novimi opisi in nazivi delovnih mest za konkretno nižjo plačo, stara delovna mesta pa bodo ukinili. (Gre pa seveda za isto delo in isto kolicino le opisi del so drugi!)
Ker imam pogodbo za nedoločen čas me zanima, ali mi delodajalec lahko prekine delovno razmerje če nove pogodbe ne podpišem? Ali sem v tem primeru upravičen do odpravnine in zavoda za zaposlovanje?

Hvala za vse odgovore in lp

Pravilen – zakonit postopek v vašem primeru bi bil, da vam odpove pogdbo o zaposlitvi in vam ponudi novo pogodbo. Ko vam odpove prejšnjo pogodbo imate 15 dni časa, da se odločite ali boste novo pogodbo podpisali ali ne. Če je ne podpišete , vam je od dneva vročitve odpovedi začel teči odpovedni rok, ki je odvisen od tega koliko časa delate pri tem delodajalcu. če vm je delodajalec ponudil ustrezno zaposlitev (Ustrezna zaposlitev je zaposlitev, za katero se zahteva enaka vrsta in stopnja izobrazbe, kot se je zahtevala za opravljanje dela za katero je imel delavec sklenjeno prejšnjo pogodbo o zaposlitvi, in za delovni čas, kot je bil dogovorjen po prejšnji pogodbi o zaposlitvi, ter kraj opravljanja dela ni oddaljen več kot tri ure vožnje v obe smeri) in pogodba vam mora biti ponujena za nedoločen čas, vam ne pripadata odpravnina, na zavodu pa niste upravičeni do nadomestila. Plača je lahko nižja.

Odgovr je v vašem primeru da, lahko vam odpove delovno razmerje, vendar on vam hkrati ponuja novo pogodbo o zaposlitvi, ki pa mora biti ustrezna. Če ni ustrezna, ste upravičeni do odpravnine in nadomestila na zavodu. Bojim se, da boste to morali, če smatrate, da gre za neke vrste “prevaro”, dokazovati na sodišču.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close