Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NOVA OČALA

NOVA OČALA

Pred kratkim sem si kupila nova očala. Zame, ki sem upokojena je bil velik izdatek, saj sem dala zanje tristopetdeset evrov.

V treh letih so to moja druga očala.

Ali imam kakšno možnost, da mi Vzajemna, kamor plačujem mesečno dodatno zavarovanje, povrne ta znesek.

Lepa hvala

Če gre za očala za na daleč, potem itak dobiš recept, ki ga takoj potem v optiki priložiš in je račun manjši za vrednost recepta.

Zdaj kdor ima visoko dioptrijo dobi tam 200€, kdor pa nizko pa recimo samo 50€.

Če pa nimaš recepta od zdravnika pa ne bo nič.

Odgovor na objavo uporabnika
za kakšna očala, 01.09.2021 ob 18:38

Če gre za očala za na daleč, potem itak dobiš recept, ki ga takoj potem v optiki priložiš in je račun manjši za vrednost recepta.

Zdaj kdor ima visoko dioptrijo dobi tam 200€, kdor pa nizko pa recimo samo 50€.

Če pa nimaš recepta od zdravnika pa ne bo nič.

Samo, glede na to. da doplačujem zavarovanje pri Vzajemni, a ni to tisto, ko pomagajo koristiti finančno ortopedske pripomočke.

To imaš v mislih to običajno zdr. zavarovanje? Ali imaš še kaj ekstra? Zdaj, če je kaj ekstra, ne poznam.

Če gre pa samo za to običajno zavarovanje (to za cca 35€), je pa tako kot sem napisala. K zdravniku oftamologu, on napiše recept in potem v optiko z receptom po očala.

Za na daljavo vem, da dobiš recept. Ne vem pa kako je z očali na blizu. Ta so večinoma samoplačniška, mislim pa, da pri določeni starosti tudi za ta očala nekaj povrnejo? Ali pa, če je dioptrija bolj visoka, verjetno tudi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close