nova možganska kap teden dni po cepljenju proti kovidu
daj se malo umiri, 01.08.2021 ob 23:13
Takojčica, 01.08.2021 ob 22:38
zakaj že, 01.08.2021 ob 22:08
Takojčica, 01.08.2021 ob 21:50
Antivaxerji, če boste zaradi covida potrebovali hospitalizacijo, jo boste zavrnili? Čisto tako me zanima, ker poznam eno, za katero korona ni obatajala in je s + testom hodila v službo, dokler se nekega dne ni zbudila. Mlada ženska!
Zakaj že bi zavrnili hospitalizacijo (čeprav bo ta res zadnji izhod v sili)? Prispevke in davke pa celo življenje plačujem za koga?!!! Za debele, kadilce, narkomane in vse ostale, ki se jim jebe za svoje zdravje, in tudi za tiste, ki jih pač doleti nesreča. In iz našega gospodinjstva gre ogromno v to malho. Tako da ne ti meni zdaj, da naj si tisti, ki se iz takšnih ali drugačnih razlogov ne bomo cepili, sami plačamo zdravljenje, v kolikor bo to potrebno. Čeprav temu niti ne moremo reči zdravljenje, ker zdravila ni, jeba je tisti promil, ki potrebuje respirator. Promil, kapiraš? Tudi zaradi gripe in pljučnice in bronhitisa ga nekateri potrebujejo.
Ja le zakaj bi zavrnili? Da vas ne vključijo v raziskave, teste, da vam ne bojo futrali testnih zdravil, vam vstavili čipovja. Svašta se lahko zgodi. Jaz ne bi upala 🙂
Zakaj se še ne želim cepiti? Sek oseba po možganski kapi pred dvema letoma pri45ih, ne pijem alkohola, ne kadim, se ne prenajedam s sladkorjem in maščobami. Ke imam gensko predispozicijo motnje strjevanja krvi, pa ker prejemam trenutno tudi eno zdravilo za remisiranje AI bolezni. A me boš na javno drevo ob cesti obesila sedaj?
Vso pravico imam ne tvegati s temi cepivi zaenkrat, ki so še v testni fazi do februarja 2023.
Še dobro, da pred 2 letoma ni bilo cepiva in se nisi cepila, ket drugače bi svojo kap pripisala cepljenju. Genske predispozicije ne bi niti ugotavljali, itak bi bilo cepljenje krivo. Draga moja, če fašeš kovid, zna biti še veliko bolj divje. A si vedela, da so pri več kot tretjini hospitsliziranih zaradi kovida ugotovili strdke ne glede na leta? Kovid povzroča strdke v veliko večji meri kot cepljenje. Ampak okej, meni je boljše, da vas je čim več takih, ki se ne boste cepili, obožujem delo od doma, upsm, da nas jeseni spet zaprejo. Otroci do zrasli, vaši pa naj kar doma ostanejo spet, meni je kul.
Končno smo tudi dobili podatek koliko cepljenih ljudi je zbolelo za covid 19. Od 4. marca 2020 do 29.julija 2021 v Sloveniji potrjenih 258.237 primerov covida 19, od tega pa so okužbo potrdili tudi pri 842 osebah, ki so že bile zaščitene s cepljenjem.
Za cepiva pač ne moremo trditi, da so učinkovita, varna itd, saj ne poznamo dolgoročnih posledic, kar niti ne zanikajo s strani stroke. Edino, kar lahko trdimo, da do sedaj do neke mere delujejo. Zanimivo je tudi kako se vrtijo okoli izjave, da cepiva delujejo že od marca naprej in zato pada krivulja okužb, po drugi strani pa pravijo, da je potrebna 80% precepljenost, kar ne gre skupaj. Ker če smo dosegli take rezultate s 30% precepljenostjo, kaj bomo šele z 80 %.
Pozdrav soncu, 01.08.2021 ob 12:44
Po smrti diplomatov žene v Bruslju, mlade Slovenke, sem pred dnevi brala, da je eden izmed redkih primerov, ki se lahko zgodi po cepljenju in, da so prednosti za cepljenje vseeno večje. No, kadar se odgovrni norčujejo iz mojega/vašega edinega življenja je meni vseeno, požvižgam se.
Kako bom pa ravnala jaz kot zdrava, pa nima nihče pravice tumbat in mi postavljati pravil.
Ne bom edini primer, zato, da nekdo, skandira kako je cepivo varno, le morda na meni ne.
Odtipkajte na članek
KOMISIJA POTRDILA POVEZAVO MED SMRTJO žene Slovenskega diplomata in cepljenjem.
Komisija, ki je pregledovala primer smrti po cepljenju proti covidu-19 s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson, je ocenila, da je povezava smrti s cepljenjem gotova, je razvidno iz poročila NIJZ o spremljanju neželenih učinkov po cepljenju proti covidu-19. V tem primeru je prišlo do smrti zaradi tromboze v povezavi z nizko vrednostjo trombocitov.
Aspirin sto je preventiva proti kapem in strdkom, 01.08.2021 ob 18:30
Aspirin sto je preventiva proti kapem in strdkom, 01.08.2021 ob 18:27
Hadrijan, 01.08.2021 ob 18:17
Robi567, 01.08.2021 ob 10:07
Kakšno vprašanje pa je to, če fašist poklukar in mafijska vlada laže ?
Komu še sploh ni jasno, da lažejo ?
Nehaj žalit skupke palc luzer.
Mikrostrdki se delajo ja. 60% cepljenih ima mikrostrdke merljive z D-Dimerjem, nepopravljivo uničene celice in kri. Marksisti pa pač še naprej prodajajo cepiva po planu, trdno prepričani v svojo nezmotljivost.
Aspirin redčki kri, ker je antikoagulant – acetilsalicilna kislina. Tsitim po TIA ali možganski kapi tudi preventivno tudi pri nas predpišejo nizke doze Apsirina ( Aspirin 100). Z namenom, da ne nastajajo novi strdki :). Makes sence?
Evo, še malo tuje dokazljive klinične študije, kako vpliva Aspirin ( Acetilsalicilna tudi pri Covid bolnikih):
In seveda – mora biti 100 mg Aspirin, ki je ponavadi kar lepo na recpt , ne ta v redni prodaji ( 400, 500mg).
v Ameriki sicer že desetletja tudi uporabljan kot preventiva proti nastanku krvnih strdkov, sploh pri osebah, ki so že doživele infarkt, kap, ipd.
Nikar na zalogo ne uživajte aspirina. Cepivo povzroča tudi kapilarno prepuščanje, ne samo strdkov, in to prepuščanje se zgodi, če je kri preredka. Ne moreš vedeti, v katero smer bo šla pri posamezniku zadeva.
Brezzzz, 01.08.2021 ob 23:44
Še dobro, da pred 2 letoma ni bilo cepiva in se nisi cepila, ket drugače bi svojo kap pripisala cepljenju. Genske predispozicije ne bi niti ugotavljali, itak bi bilo cepljenje krivo. Draga moja, če fašeš kovid, zna biti še veliko bolj divje. A si vedela, da so pri več kot tretjini hospitsliziranih zaradi kovida ugotovili strdke ne glede na leta? Kovid povzroča strdke v veliko večji meri kot cepljenje. Ampak okej, meni je boljše, da vas je čim več takih, ki se ne boste cepili, obožujem delo od doma, upsm, da nas jeseni spet zaprejo. Otroci do zrasli, vaši pa naj kar doma ostanejo spet, meni je kul.
Nisem jaz nobena draga tvoja – sem lahko preživel že kovid okužbo, asimptomatsko. Nekateri tudi nimamo npr. t.i. opičje ( Rhesus plus) krvi. Tako da, ne skrbi ti zame s takim moralalnim svetovanjem. Moje telo, moje zdravje, moja odločitev – vsak ima to pravico. In še enkrat – nisem proti cepljenju, posilit me pa z njim tretnutno nihče ne sme – ker so vsa cepiva, ki so treutno v uporabi, tudi še v testni fazi do leta 2023.
Če me bo pa kovid pobral predno pridem do zdravstvene oskrbe, ki mi pripada tako kot vsem v državi in po Ustavi RS, pa naj me, naravna selekcija virusa iz laba. Sicer v ZRSZZ blagajno pa pridno vplačujem že več kot 30 let, tako da iz tega naslova mi nima nihče kaj za očitat. Imam pa odrasle samostojne otroke, sam sebi delodajalec.
Ne na lastno pest, 02.08.2021 ob 01:09
Nikar na zalogo ne uživajte aspirina. Cepivo povzroča tudi kapilarno prepuščanje, ne samo strdkov, in to prepuščanje se zgodi, če je kri preredka. Ne moreš vedeti, v katero smer bo šla pri posamezniku zadeva.
POzor – nikjer v mojih sporočilih ne piše, da je treba jemat kot Aspirin dolgotrajno in kot”bombončke”, da ne bo pomote in zavajanja. Piše, da ga predpsje stroka tudi v Sloveniji kot preventivo po stanjih TIA in možganskih kapeh ( pišem tudi iz lastne izkušnje).
Verjetno pa res ne bi bilo narobe, da bi stroka lahko predpisala nekaj časa po cepljenju preventivne doze 100 mg dnebvno ASkisline tistim, ki seveda nimajo kontraindiciranih stanj za njegovo uporabo. Zato pa je prepsis nr. Aspirina 100 na zdravniki recept – z namenom, da ne bi tega ljudje zlorabljali.
Seveda mora biti to zapisano v zdravnikem osebnem kartonu, da oseba to prejme. Nikjer v mojih sporočilih ne piše, da naj ljudje kar začnejo jemat Aspirin. Da ne bo pomote.
Kamal, 02.08.2021 ob 00:15
Končno smo tudi dobili podatek koliko cepljenih ljudi je zbolelo za covid 19. Od 4. marca 2020 do 29.julija 2021 v Sloveniji potrjenih 258.237 primerov covida 19, od tega pa so okužbo potrdili tudi pri 842 osebah, ki so že bile zaščitene s cepljenjem.
Za cepiva pač ne moremo trditi, da so učinkovita, varna itd, saj ne poznamo dolgoročnih posledic, kar niti ne zanikajo s strani stroke. Edino, kar lahko trdimo, da do sedaj do neke mere delujejo. Zanimivo je tudi kako se vrtijo okoli izjave, da cepiva delujejo že od marca naprej in zato pada krivulja okužb, po drugi strani pa pravijo, da je potrebna 80% precepljenost, kar ne gre skupaj. Ker če smo dosegli take rezultate s 30% precepljenostjo, kaj bomo šele z 80 %.
Vidiš, to je en lep primer zavajanja.
Od 4. marca 2020 do 29.julija 2021 v Sloveniji potrjenih 258.237 primerov covida 19, od tega pa so okužbo potrdili tudi pri 842 osebah, ki so že bile zaščitene s cepljenjem.
Število okuženih je podano za celotno obdobje, odkar se je pojavil covid. Cepiti pa so začeli kdaj? Po mojih podatkih decembra 2020. Koliko okuženih je bilo po tem, ko se je začelo cepiti? In koliko cepljenih niso testirali, glede na to, da testiranje za njih ni obvezno?
Če se greste znanost, bodite transparentni, ne pa da zavajate.
Agencija NASA je pa izracunala, da je verjetnost, da zemljo zadene asteroid, 0,042 %. Verjetnost, da umres za korono, je pa 0,026 %. Mogoce bi tisti, ki verjamejo v ta nateg od prehlada, morali maske pocasi zamenjati s celadami.
He, he…
Prej je bil za vse kriv covid, pa če je po štengah padel, so ga dal na seznam. Zdaj po cepljenju je pa krivo vse drugo, samo zvarek ne. Kdor ne vidi kako nam lažejo in nas nategujejo, mu ni pomoči.
aspirin sto je preventiva proti kapem in strdkom, 02.08.2021 ob 07:34
POzor – nikjer v mojih sporočilih ne piše, da je treba jemat kot Aspirin dolgotrajno in kot”bombončke”, da ne bo pomote in zavajanja. Piše, da ga predpsje stroka tudi v Sloveniji kot preventivo po stanjih TIA in možganskih kapeh ( pišem tudi iz lastne izkušnje).
Verjetno pa res ne bi bilo narobe, da bi stroka lahko predpisala nekaj časa po cepljenju preventivne doze 100 mg dnebvno ASkisline tistim, ki seveda nimajo kontraindiciranih stanj za njegovo uporabo. Zato pa je prepsis nr. Aspirina 100 na zdravniki recept – z namenom, da ne bi tega ljudje zlorabljali.
Seveda mora biti to zapisano v zdravnikem osebnem kartonu, da oseba to prejme. Nikjer v mojih sporočilih ne piše, da naj ljudje kar začnejo jemat Aspirin. Da ne bo pomote.
A sploh razumeš, kaj piše zgoraj? Da lahko cepljenje povzroči v okviru svojih stranskih učinkov motenj strjevanja krvi tudi kapilarno popuščanje in da je v teh primerih kri preredka!!! Če bi po cepljenju jemal aspirin, bi torej tvegal ta, tudi smrtonosen zaplet! Poleg tega je bilo s strani stroke že večkrat rečeno, da gre po cepljenju za posebne strdke, ki zahtevajo posebno zdravljenje, ne standardnega, saj v nasprotnem primeru še povečamo tveganje za smrt (ženo slovenskega diplomata so v Bruslju zdravili na standarden način, z zdravilom za raztaplja je strdkov).
znanost v službi, 02.08.2021 ob 09:00
Vprašanje: Ali obstaja kak znanstveno podkrepljen dokaz o tem, da bi tisti, ki so cepljeni in se okužijo, imeli bistveno slabši potek bolezni, če ne bi bili cepljeni?
To zanima tudi mene. Glede na to, da virus neprestano mutira, je to najbrž težko ugotoviti. Poleg tega je vsak človek specifika. Poznam žensko, malo pod 30, ki je po cepljenju zbolela za covidom z dokaj hudimi simptomi (kot hujša gripa). Glede na to, da so simptomi delte pri tako mladih navadno samo rahel prehlad, se človek vpraša… Je šlo morda pri njej za Vaed? Hujši potek bolezni zaradi cepljenja? Tudi to je namreč nekaj, na kar morajo biti zdravniki po priporočilih EME pozorni. Pa se mi zdi, da je našim zdravnikom bolj malo mar za to, če še za kapi in avtoimune bolezni po cepljenju (22-letni fant, ki je po cepljenju invalid, pa so na ukc kar sami odločili, da to ni od cepljenja, ker – pazi – v znanstveni literaturi še ni prijavljenega takšnega primera po cepljenju – ja ljubi bog, saj se vse zgodi enkrat prvič in zlasti v eksperimentalni fazi je treba vse takšne hude dogodke javljati in jemati kot potencialne posledice cepiva) ne javljajo naprej, ampak se kar sami odločijo, da nimajo zveze s cepljenjem.
Tudi mene, 02.08.2021 ob 09:17
To zanima tudi mene. Glede na to, da virus neprestano mutira, je to najbrž težko ugotoviti. Poleg tega je vsak človek specifika. Poznam žensko, malo pod 30, ki je po cepljenju zbolela za covidom z dokaj hudimi simptomi (kot hujša gripa). Glede na to, da so simptomi delte pri tako mladih navadno samo rahel prehlad, se človek vpraša… Je šlo morda pri njej za Vaed? Hujši potek bolezni zaradi cepljenja? Tudi to je namreč nekaj, na kar morajo biti zdravniki po priporočilih EME pozorni. Pa se mi zdi, da je našim zdravnikom bolj malo mar za to, če še za kapi in avtoimune bolezni po cepljenju (22-letni fant, ki je po cepljenju invalid, pa so na ukc kar sami odločili, da to ni od cepljenja, ker – pazi – v znanstveni literaturi še ni prijavljenega takšnega primera po cepljenju – ja ljubi bog, saj se vse zgodi enkrat prvič in zlasti v eksperimentalni fazi je treba vse takšne hude dogodke javljati in jemati kot potencialne posledice cepiva) ne javljajo naprej, ampak se kar sami odločijo, da nimajo zveze s cepljenjem.
…so kar sami določili, da to ni od cepjenja….. Ja, zelo dvorezen meč je tole.
Ker se lahko izgovarjajo, da jim ni treba še javno potrjevati in tega določevati, ker niti ne smejo, jim tudi proizvajalci tako aročijo in prepovedo; , ker so cepiva še v študiji, testni fazi – do leta 2023:) Tukaj je velik keč. Prakično se prevali odgovoronost v vseh primerih, ko se pojavijo določeni stranski učinki ravno po cepljenjih s temi cepivi, dgovornosti na vsakega posameznika – do leta 2023, ko bo konec testnih obdobij, testiranja teh cepiv. Jasn, da je stroks krita, ker bi drugače sedaj padalo preveč odškodninskih tožb, tudi za proizvajalce,že tako ali tako zadnja leta plačujejo veliko….
crsreports.congress.gov/product/pdf/LSB/LSB10584
http://www.cnbc.com/2021/03/25/compensation-for-victims-of-covid-vaccine-injuries-is-limited.html
http://www.dmlawfirm.com/crimes-of-covid-vaccine-maker-pfizer-well-documented/
Zdaj jasno zbirajo vse side effects-e cepljenih, javljajo proizvajalcem teh cepiv, ker morajo, ki delajo še vedno študijo tudi seveda na že pocepljeni populaciji; jasnno da bo to trajalo to spremljanje še vsaj ene 5, 7, let pocepljenih. In so nekako tako tudi zaščiteni, da jim ni treba javno pisariti, niti v kartoteke pacientov navajati, da gre za znake in posledice po cepljenju, čerpav je zelo jasno, da je – ker morajo NAJPREJ javljati za študijo, ker je zadeva uradno je še vedno v testi fazi na cepljenih.
Nikar na zalogo, 02.08.2021 ob 08:41
A sploh razumeš, kaj piše zgoraj? Da lahko cepljenje povzroči v okviru svojih stranskih učinkov motenj strjevanja krvi tudi kapilarno popuščanje in da je v teh primerih kri preredka!!! Če bi po cepljenju jemal aspirin, bi torej tvegal ta, tudi smrtonosen zaplet! Poleg tega je bilo s strani stroke že večkrat rečeno, da gre po cepljenju za posebne strdke, ki zahtevajo posebno zdravljenje, ne standardnega, saj v nasprotnem primeru še povečamo tveganje za smrt (ženo slovenskega diplomata so v Bruslju zdravili na standarden način, z zdravilom za raztaplja je strdkov).
DDDDDDDDDD….
Kapilaro popuščanje se v takem primeru seveda preveri pred dajanjem antikoagulatov, kar aacetilsalicilna tudi seveda je hitro in zanesljivo, vendar nikakor nima acetilsalicilna toliko afektivnega učinka v nizkih dozah in ne v taki meri, kot večina ostalih uradnih registriranih antikoagulantov kot “zdravilo” za preprečevanje tromboembolij, predpisanih na Rp…. ( npr. Varfarin in ostali kumarinski antagonisti vitamina K, Heparin, ipd)
Izrael primeri.
http://www.deseret.com/coronavirus/2021/7/20/22584134/whats-going-on-in-israels-outbreak-among-vaccinated-people. ( članek po Washington Postu).
Sodelavka, ki pozna enega, ki je v žlahti z enim, ki ima kolega, ki pozna 4 primere od sosedovih prijateljev. Bolani ste že. Osebno poznam mojo družbo prijateljev, večina so vsi cepljeni, nikomur ni bilo nič. Žena dela v domu za ostarele, imeli so eno smrt po cepljenju, pa še te ne morejo povezat s cepljenjem direktno, ker je človek imel veliko zdravstvenih težav.
Prosim, vzemite otroke iz šole, ker jim ne koristi popolnoma nič, glede na to, koliko verjamete na to temo šolanemu osebju.
Anonimno 9957, 01.08.2021 ob 23:32
Vedno več ljudi je, ki verjame anekdotam in ne znanosti.
Predvidevam, da če boste zboleli za npr rakom (upam, da ostanete zdravi) boste spraševali mnenje avtomehanika, frizerja in mesarja.
Seveda pa verjamete, da sta Coca Cola in Mcdonalds prehrana popolnoma uravnotežena in zdrava prehrana, ker imajo tako lepe fb oglase.
Se pravi, da ko boš ti zbolela za rakom, boš poklicala Janšo za nasvet? Pa NIJZ? Pokljukarja?
Saj tega nihče ne trdi. Ampak že dejstvo, da cepivo pred okužbo ne varuje, je zadosten razlog, da se – vsaj mlajši – ne cepijo. Zanje je bolje, da se okužijo, ker prebolelost nudi dolgotrajnejšo zaščito – mogoče tudi za prihodnje seve. Tako bomo dobili čredno imunost. Kot kažejo izkušnje iz tujine, s cepljenjem pač ne, ker jev delta čedalje bolj imuna. Kaj šele kakšen prihodnji sev.
Zaščitit ranljive, drugi pa prebolijo – to je edina pot do čredne imunosti. Ker kakor zdaj kaže, se bo sicer treba cepit vsake pol leta, posledic tega pa živ bog ne pozna.
ne eno ne drugo, 02.08.2021 ob 12:48
Jaz se cepit ne mislim, ker enostavno farmaciji pri tej zadevi ne zaupam. Ampak se mi zdi da močno pretiravate tudi vsi tisti, ki poznate tega in onega, soseda in znanca, ki je po cepljenju umrl……
Zakaj ne gre nihče od svojcev teh žrtev cepiv v javnost s temi zgodbami?
Misliš, da so nekateri individualisti s temi izkušnjami tudi s svojci tako naivni, da bi se šli tako javno izpostavljat v tem času, v tem trenutku?
Forum je zaprt za komentiranje.