Nov trend; Anti Delavci, Anti Delo, kaj si mislite o tem??
Na redditu, je skupina, ki je v mesecu dni dobila več kot milijon privržencev, gre za ljudi, ki nočejo tega suženjskega delavskega načina življenja in si izmenjujejo mnenja, kako živet brez dela in imeti čim več prostega časa ali pa le minimalno delati. Kaj menite o tem? Gre kot za nekakšno anti-kapitalistično gibanje in čaščenju prostega časa.
https://www.reddit.com/r/antiwork/
Kaj menite o tem?
Nisem odprla spletne strani tako da podrobnosti ne vem. Dokler preživijo tako da poskrbijo zase, jaz nimam nič proti njim. Po eni strani jih razumem. Zdaj ko se bližam 50im tudi jaz razmišljam na način kako živet da nisi 9 ur ali več na dan, 5 dni v tednu v neki službi. Ta tempo me ubija. Pa ne gre zato da bi v luft gledala. Ampak bi delala druge stvari. Enostavno mi je škoda toliko časa preživet za službo. Če bi bila za svoje delo pa celo plačana minimalca pa bi sploh razmišljala na drugačen način kot smo vajeni.
Tega je zdaj veliko, manjka kar precej delavcev. Očitno se bo morala miselnost tudi pri delodajalcih spremenit.
Eh pač samo nadaljevanje s sabo obsedenih ljudi, ki trdijo da mora biti služba tudi tvoj hobi in če ne vriskaš od veselja vsak dan ko greš v službo ne bi smel it tja. Pa seveda self care. Vsak dan par ur self care. Za mental health pa to :). V večini same lenobe, ki jim nikoli v življenju ni bilo ravno hudo in mislijo da bo tako večno. Seveda oni mislijo da so ful stvari dali skozi :). Same travme. Veš enkrat jim je oče rekel naj utihnejo. PTSD sedaj. Pa mami jim enkrat ni pravega eurokrema kupila. Imajo še zdaj traume. Ni da so to neki ljudje, ki so 30 let delali po 10+h dnevno. To je mularija pod 40. Razvajeno do amena. Ne ravno skurjeni. Med njimi nobenega delavca za minimalca, ki dela fizično že od 18ga leta in sedaj ne hodi v šiht in kar še živi (brez da koga zajeda) ter se ukvarja s self care :). Mislim … če ti rata živeti od hobijev, delati samo dve uri na dan in živeti na svoj račun brez da te drugi živijo super. Bravo zate. Za večino ljudi je pač to nedosegljivo.
jaz jaz, 22.01.2022 ob 20:26
Eh pač samo nadaljevanje s sabo obsedenih ljudi, ki trdijo da mora biti služba tudi tvoj hobi in če ne vriskaš od veselja vsak dan ko greš v službo ne bi smel it tja. Pa seveda self care. Vsak dan par ur self care. Za mental health pa to :). V večini same lenobe, ki jim nikoli v življenju ni bilo ravno hudo in mislijo da bo tako večno. Seveda oni mislijo da so ful stvari dali skozi :). Same travme. Veš enkrat jim je oče rekel naj utihnejo. PTSD sedaj. Pa mami jim enkrat ni pravega eurokrema kupila. Imajo še zdaj traume. Ni da so to neki ljudje, ki so 30 let delali po 10+h dnevno. To je mularija pod 40. Razvajeno do amena. Ne ravno skurjeni. Med njimi nobenega delavca za minimalca, ki dela fizično že od 18ga leta in sedaj ne hodi v šiht in kar še živi (brez da koga zajeda) ter se ukvarja s self care :). Mislim … če ti rata živeti od hobijev, delati samo dve uri na dan in živeti na svoj račun brez da te drugi živijo super. Bravo zate. Za večino ljudi je pač to nedosegljivo.
Koliko ur na dan dela povprečna žival? Recimo pes, mačka?? Mogoče so pa en mal bolj pametne od ljudi.
povej976, 22.01.2022 ob 20:30
Koliko ur na dan dela povprečna žival? Recimo pes, mačka?? Mogoče so pa en mal bolj pametne od ljudi.
Kaj imajo udomačene živali, za katere smo dolžni lastniki skrbeti za njih z pametjo? Hočeš rečt da tebi tudi pripada da nekdo skrbi zate, te hrani, vozi k zdravniku, pospravlja drek za tabo in te čohlja?
Koliko delajo povprečne živali? Pa več kot ljudje :). Verjetno si ne želiš biti osel v grčiji in nositi dvestokilske bebce v klance? Volk, ki cel dan lovi kosilo, zraven pazi da ga kdo ne napade in zvečer išče prostor za spat? Mislim ker lahko tako živiš a veš. Nihče ne brani. Greš v gozd, se odpoveš vsemu kar nisi sam ulovil in si izdelal z golimi rokami, loviš kosilo, iščeš prenočišča…..me zanima koliko časa bi zdržal :). Samo saj nisi to mislil a ne? Ti si mislil da bi moralo biti življenje tako da bi imel toplo streho nad glavo, mehak kavč, internet in tv za zabavo, toplo posteljo, zdravnika na dosegu rok, gasilce če slučajno zagori ta streha, policaje če ti slučajno kdo hoče vzeti to streho, oblačila in čevlje da bi lažje hodil po cestah ki so jih drugi naredili do trgovine z že pohano kuro za v mikrovalovko, dopust seveda na morju, kaj se to pravi ne na morje hodit, avto jasno, mislim halo pa ja ne boš hodil peš….pa mogoče kakšno uro dela, da si za vse to zaslužiš. Sliši se fajn ja. Koliko je to realno za nekoga, ki mu vse to ni bilo podarjeno in nima nekih mecenov za sabo pa menda imaš dovolj v glavi da veš.
ne delo, 22.01.2022 ob 19:37
Na redditu, je skupina, ki je v mesecu dni dobila več kot milijon privržencev, gre za ljudi, ki nočejo tega suženjskega delavskega načina življenja in si izmenjujejo mnenja, kako živet brez dela in imeti čim več prostega časa ali pa le minimalno delati. Kaj menite o tem? Gre kot za nekakšno anti-kapitalistično gibanje in čaščenju prostega časa.
https://www.reddit.com/r/antiwork/
Kaj menite o tem?
koga to briga? kr ena tuja stran. v slovenij mamo svoje probleme. ne rabmo spet uvozt od amerov novih
Forum je zaprt za komentiranje.