Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nov sindikat v šolstvu

Nov sindikat v šolstvu

Zakaj šolstvo nima dveh sindikatov? Obstaja  le  ena opcija : Štrukelj ali nič.

Ja, to so naredili v policiji. Janšisti so ustanovili svoj sindikat in zdaj se kregata med sabo. To si želiš? Misliš, da to policistom koristi ali škodi?

Če bi tako vestno spremljali kot vas skrbi, zakaj ni 2 sindikatov , vas naj potolažim, da so vrtečani, šolniki, znanstveniki…. že dolga desetletja tudi lahko v sindikatu VIR.

Če vas kaj več zanima o tem, pa poguglajte, imajo lepo predstavitev.

Pa za delo je sindikalist plačan iz članarin, le sodelovanje z vlado ima pa tako kot drugi člani plačano posebej.

Če bi članstvo SVIZA menilo, da ni ok, bi ga že zamenjali, prestopili v VIR, ali pa ustanovili nekaj tretjega.

Poglej sindikat ZVIZ Sonce Slovenije.

Ste že imeli kakšno korist od sindikatov? Katerihkoli? Jaz osebno ne. Za članarino sem na leto plačal toliko, da sva šla lahko z mojo za en podaljšan vikend nekam na lepše. Zato sem se izpisal.

Ja, sem imela. Vedno sem bila mnenja, da bi se morale ugodnosti, ki jih izpogaja sindikat deliti le članim. Ja SVIZ je marsikaj izpogajal. Bila sem tudi sind. zaupnik in še danes po desetletjih se spomnijo kaj vse dobrega so bili deležni( pomoč delavcem z nižjimi dihodki, solidarnostne pomoči, pomoč delavcev v dolgotrsjni bolniški, pozornost delavcem ob razl. dogodkih, pomoč pri zbiranju dokumentacije za napredovanje delavcev, obdaritve delavcev 3 – 4 letno, preventivni pregledi in vikend druženja v sindikalnih kapacitetah, pa tudi možnosti sindikalnega nakupa…. ./

Seveda ima nov sindikat.

Sviz sonce.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close