Nov računalnik!
Najbolj ugodne ponudbe še niso najbolj kakovostne. Kakovosten računalnik danes (itak ni bil nikoli) še vedno ni poceni. Če boš izbral boljšo matično ploščo, hitrejši procesor, večji in hitrejši disk, več rama, zmogljivo grafično karto – potem kar pripravi vsaj 180.000.
Najbolj ugodne ponudbe pa boš našel tudi na netu: Sparr, Merkur, Big bang, Comtron, Tuš – od. 69.000 naprej. To so seveda vnaprej sestavljene konfiguracije, namenjene povprečnim uporabnikom, ki čarunalnike kupujejo na podoben način kot banane in računalniške mizice.
Skratka, za kakovosten računalnik ti predlagam konfiguracijo po meri – in sicer od ohišja (tudi ta ni od muh, ena so prav grda in nefunkcionalna) dalje. Odločitev pa je seveda tvoja Rok.
Rok, v tvoje mestu poglej kje so kakšne trgovine z računalniško opremo (NE zdej gledat Sparr…, če hočeš imeti res dober računalnik, kot je rekel Tajfun). In malo poglej cenik komponent, malo med seboj primerjaj in se odloči. Seveda nam lahko tudi poveš, kje boš kupil oziroma kaj naj bi kupil in ti bomo tudi svetovali če je OK.
Lp, Max
Jaz kot vedno priporočam seveda hp , lahko ga dobiš
COMTRON,BOFEX,ANNI,HARVEY,GAMBIT,ZUPO,…..
Če si končna stranka ti pridejo v poštev zgoraj navedene trgovine , če pa imaš fermo si pa lahko pogledeš našo spletno stran http://WWW.DISS.SI in malo pogledaš po midelih PC-a.
Želim ti ugoden nakup.
lp
Toplo ti odsvetujem Comtron. Danes sem nesel njihov dva meseca star računalnik višjega cenovnega razreda(RAID,big tower itd.) na njihov servis v Mariboru, kjer so mi razložili, da je čakalna doba za garancijsko popravilo 14 dni !!!!!! Če pa plačaš 7000 SIT, pa, čudež, zadevo zrihtajo v 24 urah. Pač ciganska posla, kot pri naših vrlih dohtarjih.
sem gledal na intrnetu ponudbe od nekega možakarja na http://www.bolha.com pa se mi zdi da ima kar ugodne ponudbe pa dost kvalitetne stvari. recimo kaj takega http://www.bolha.com/oglas1303530 sam lahko mu pa tud naročiš konfiguracijo po meri in ti sam sestavi računalnik, kaj si kaj mislite o tem??
Kaj pa praviš na to, kaj se meni zgodilo? Kupila sem računalnik pri privatniku in baje garancija velja 2 leti. Čez 6 mesecev pridem v trgovino
(kje naj bi bil tudi servis ) in vidim, da si je vzel “dopust”. Potem si je “podaljšal dopust” in potem čez en mesec je zaprl trgovino?
Vidiš, lahko je še huje!
lp
Rok, preberi si zgornji post Deteljice… Ne bo škodilo, preden se odločiš. HP-jevi računalniki so bili včasih vedno vsaj za nekaj čukov dražji od ostalih. Sumljivo nizka je cena iz te ponudbe.
Mar ti še ni kapnilo, da se računalniki ne kupujejo prek Bolhe, Tuša, Sparra in podobnih variant. To niso banane ali mikserji dragi moj Rok! Katera resna računalniška firma bi kupce iskala prek Bolhe, madonca?? Prej bi rekel, da je ta možakar zrel za obisk tržne inšpekcije, če so njegovi podatki sploh pravi? Da ne bi bil slučajno tako naiven, da bi mu na poslani TRR nakazal gotovino za čarunalnik in nato čakal na hitro pošto, ki je v najslabšem primeru niti ne boš dočakal.
Sploh pa: le zakaj bi te mi tukaj učili kozjih molitvic in te prepričevali o možnostih za nakup solidnega računalnika. Verjetno si se že odločil, zato nas kar nehaj moriti s to temo.
Podobno je na forumu Fotografija. Posamezniki najprej povprašajo za nasvet, kmalu za tem se izkažejo za silne poznavalce fotografske opreme in omenijo kakšen noname dig. aparat… Tuga je to, res!!!
Dovoli še eno opombico: Ni se mi še pripetilo, da bi nov računalnik komu pošiljal po pošti. Če kupec toliko odšteje (prodajam namreče le za gotovino), pa menda že zasluži toliko pozornosti, da mu računalnik odpeljem na dom, ga priključim, da sam preveri, da vse brezhibno deluje. Izročim mu vso potrebno dokumentacijo, kupljeno programsko opremo z računi, gonilnike in mu na kratko predstavim, kaj vse mu nova oprema omogoča.
Na takšen odnos in način prodaje PC-jev doslej še nisem imel reklamacij – in na srečo tudi okvar ne. Kupci se radi vračajo k nam, tudi kasneje, ko potrebujejo nadgradnjo ali se odločajo za nakup dodatne opreme: skenerja, digitalnega aparata, namestitev lokalnega omrežja ipd. Opremo pa jim dobavljamo v sodelovanju z Gama Computers iz Naklega.
Le tako lahko od strank odidemo brez občutka, da so bili na kakršen koli način ogoljufani ali kako drugače nategnjeni.
Heh, SRCE, očitno še nisi slišal/a za t. i. javna naročila. V teh primerih gre za večje naložbe, kjer tudi provizija in pranje denarja odigrata svojo vlogo. Tudi kranjska SAVA je še nedavno kupovala svojim delavcem le Compaqove računalnike – vse dokler delavci sami niso jasno in glasno terjali drugačne. Večino so veze in poznanstva v ozadju, potem šele kakovost. Kar spomni se kakšna IBM jajca so slovenskim neukim ljudem pred leti ponujali v tv oglasih…
Čeprav nisem “sručko”, ga prav gotovo ne bi kupila takole prek bolhe, praktično na lepe oči. Tudi meni se zdi cena nekam nizka. Če si iz Prekmurja, se oglasi tam, drugače pa… ni računice. Pa še po pošti pošiljat?! Si se vprašal, kaj bo, če boš rabil servis in kje je?
Ti raje zavij v eno računalniško trgovino, kjer jih lahko vidiš, preiskusiš, se pogovoriš itd… Ostalo so ti pa itak že povedali fantje. Razen, če nisi tako bogat, da lahko kupuješ vsak krš ali mačka v žaklju.
160 GB disk = cca. 25.000 sit
1 GB rama = cca. 25.000 sit
huda grafična = odvisno – lahko tudi 100.000 in več
pač odvisno kaj imaš sedaj doma za ene komponente..
Če boš malce napisal kaj imaš se da pogledat kaj se ti splača menjat
in koliko te ppride 🙂
če ni potem ceneje kupiti novega
lp
Rok, napiši kakšno konfiguracijo imaš sedaj in bomo vidli kaj se da menjati. Če imaš zelo star računalnik, se verjetno ne bi splačalo delati nadgradnje, ampak samo na novo kupiti cel računalnik, da ga boš spet imel za nekaj časa.
Je pa res, da se izogibaj raznih Bolh in podobnih prodajalcev… Če si iz prekmurja najdi kakšno znano računalniško hišo tam okoli, pojdi v trgovino, si oglej računalnike in posvetuj s prodajalci.
V tvojem koncu naj bi bile tele trgovine, kakor sem uspel najti:
Lp, Max
Forum je zaprt za komentiranje.