nov prenosnik z windowsi
Nabavila sem nov prenosnik z windowsi, pa sem doma ugotovila, da so windowsi nainštalirani, CD pa ni priložen. Ker že zelo dolgo nisem nabavljala računalnika v kompletu z windowsi, ne vem, ali bi CD moral biti zraven (včasih je bil) ali zdaj to kaj drugače laufa? Naj mi kdo pove, preden kličem v štacuno in se blamiram s teženjem brez veze.
Aja, pa še to – a se da angleške win7 home premium kako nastavit na slovenščino? Sem bila do sedaj na xp-jih (slo) in mi je program čisto tuj, pa na angleščino tud nisem navajena …
Najbolje je prebrati na računu oz. embalaži kaj je dejansko kupljeno in plačano.
Morda je res »gol« računalnik brez kakršnega koli operacijskega sistema.
Morda so res pozabili priložiti cd (skrita napaka).
Morda je (pred)inštaliran kakšen drug operacijski sistem (npr. Linux).
Zakaj ne poklicati trgovine? To ni nobena blamaža, temveč pravica in priložnost,
da se zadovoljivo razčistijo morebitni nesporazumi okrog nakupa.
Po moje ni nujno, da je cd zraven. Lahko, da so Windows (pred)inštalirani brez priložene cedejke.
Če je zraven koda (serijska številka) za operacijski sistem, to pomeni, da je operacijski sistem legalen in da se ga normalno posodablja in dograjuje preko spleta.
Saj so zraven najbrž kakšna navodila! Kaj piše na računu?
Še vedno je najbolje poklicati trgovino in se dokončno prepričati, ker oni vedo kaj so prodali.
ponavadi je sedaj res tako da ni CD-ja ker:
-je OS že predinstaliran
-je OS v več variantah in se tisti za katerega SE NE odločimo ob prvem zagonu avtomatsko izbriše( npr WIN XP 32bit /64bit, WIN7 32bit/64bit)
-ker WIN omogočajo BACKUP stanja oz povrnitve v prvotno stanje/ naredimo zagonski CD in backup sistema.
pravijo pa, da beseda ni konj, tako da komot vprašate štacuno..naj še kaj mignejo za denar ki ste ga potrošili..
lp
Oz. npr. za Win / je opisano tukaj http://www.sevenforums.com/tutorials/2083-system-repair-disc-create.html
Oz. npr. za Win / je opisano tukaj http://www.sevenforums.com/tutorials/2083-system-repair-disc-create.html%5B/quote%5D
Hvala.
Sem že včeraj sama našla eno funkcijo na računalniku, bom zdaj še preverila, če je tole isto.
Forum je zaprt za komentiranje.