Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nov pralni stroj kateri??

nov pralni stroj kateri??

Če kupiš Miele pralni stroj, ki je nekaj malega čez jurja + 10 letno garancijo (229 EUR) imaš tudi enako število let mir. Sicer pa tudi kakšen dražji Bosch ali AEG niso za odmet (sploh če ga dobiš v kakšni akciji) saj so tudi to zelo dobri pralni stroji.

Mogoče še ta dodatek: Miele je pri pralni strojih v vrhu, ne pa nujno najboljši – pogledaš recimo zadnji teste zveze potrošnikov, ostali proizvajalci so se mu precej približali. Razlika ni več takšna, kot je bila 10 let nazaj. Je pa tako – vsaka prednost in podrobnost šteje. Kot pravijo ženske, ki rade sexajo: once you bo black, you never go back.

Oja, jaz mu jo že imam za očitat – LG, parno pranje, višji cenovni rang ( 1400 eur redna cena), še v garanciji. mu je odtrgalo os motorja ( inverter) – nikoli ožemanje na več kot 1200 v/min, dovoljeno je do 1600v/min. Nikoli preobremenjena teža 11 kg suhega perila po dovoljenem standardu….. So mi potem kar drug stroj ponudili namestno servisiranja, ker je bilo predrago za popravilo, pa ne zato, ker bi bili na servisu nestrokovni – proizvajalec se je tako odločil in umaknil potem stroj te serije iz proizvodnje. (!)- jasno, nisem izbrala potem enake znamke, ampak Smeg, najvišji cenovni rang ( 700 eur), enako inverter, parni programi, kratki programi, super stroj – top pere, že 6. leto.
[/quote]

podobno se je zgodilo znancu pri mieletu, ki pa so po vseh predpisih oh in sploh. Ja glej verjento si naletela na kak slab primerek, kt znanec z miletom. Kaj naj ti rečem? Vem da jih smeg kupuje pri beku, tudi piše made in turkey na njih, so pa zelo verjento narejeni boljše kot beko sam. z LG jem izkušenj nimam, so mi pa zanimivi strojčki. Je pa to definitivno bolj za ameriško-azijski trg

Vidim pa da je bla tam verjento cela serija fuč, nisi bila ti edini primer. Drugače je ne bil kar umaknil. Do sedaj sem bral bolj kot ne okej izkušnje okrog korejcev, ta mi je pa prva da se je nekomu stroj tako izjalovil. Sem pa vesel da si zadovoljna s smegom.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Košara za pribor je lahko snežno bela in postane rjasta, ker se umazanija ni počistila.
In razžira sloj. Cela košara je bila umazana in ne rjasta.
Sem prav dobro videla in ker sem ti to napisala si postal užaljen.
[/quote]

ja res je. lažem, zato da kupce odvračam od nacionalnega interesa..hvala bogu za tulipane ki vedo kaj je dobra roba in kaj ne

mimogrede če je gorenje tolk okej, zakaj so skoraj šli v stečaj? Zakaj smeg ne kupuje več pri njih? Zakaj ne fulgor milano?

zakaj ne Gorenja? Meni dela vsa aparatura brezhibno nova že vsa leta.
še nisi prebolel, da mi moj pomivalni stroj po dvajsetih letih še ni crknil. Si pripopal pomivalni stroj nekoga, ki je fuč zadnjič.Tako zanmarjene aparature še nisem videla. Aparat je potrebno tudi čistiti. Najlažje je reči pokvaril se je.
Prav tako se bo pokvaril tvoj miele, kot bi se Gorenje…Pha…aja Gorenje propada….
saj ni čudno, zaradi takih kot si ti ki si v bajte vlačite tuje korporacije kao fensi šmensi.
jas pravkar kupujem novo pečico in ploščo Gorenje…..cukrček od aparata 🙂
[/quote]

ajd nalimaj fotko čelne plošče pa ti povem čigav stroj maš..se razume z logotiopm gorenja..ker gorenje do pred par let ni delalo pomivalcev, ampak so jih kupovali

Miele je zakon.

ja res je. lažem, zato da kupce odvračam od nacionalnega interesa..hvala bogu za tulipane ki vedo kaj je dobra roba in kaj ne

mimogrede če je gorenje tolk okej, zakaj so skoraj šli v stečaj? Zakaj smeg ne kupuje več pri njih? Zakaj ne fulgor milano?
[/quote]Ti si pa najmanj verodstojen vir.
Zame je kvalitetna aparatura tista, ki se meni ne kvari, ne tista, ki jo ti hvališ in krati ponižuješ domač izdelek.
Čisto enostavno si lahko napisal, priporočam tega in tega, nimaš pa pravice napisati tega pa ne kupujte. Vedno prav vedno udrihaš Čez Gorenje in pozivaš h bojkotu Gorenja.
Pripomoreš tudi k izgubi delovnih mest. Ja, ker pišeš take nebuloze in neresnice.
jas sem rojena pod srečno zvezdo, ne kvarijo se mi aparature, vsem drugim pa ja…dej ne nakladaj.

kaj si ti meni pisalo mene prav nič ne briga.

Pišem, da imam po dolgih letih prav tako” nove” aparature Gorenje in se nič ne kvari.
Je težko sprejeti resnico?
Kaj si ti meni pisalo kdaj, mi je prav malo mar.
Kadarkoli bom zasledila ponavljajoče litanije kravce bom tudi kot protiutež komentirala kar želim. Tu ti nimaš nobenega vpliva. Kravca Ni nobena strokovna oseba, da bo napeljevala ljudi h bojkotu Gorenjevih aparatur. Sedaj pa lahko delaš z njim prevale od besa, napačno si komentiral. Razmišljam in sprejemam odločitve nakupa s svojo glavo in kupujem s svojim denarjem, zato ti tu nimaš besede.
[/quote]

najprej nehaj lagati, ker litanij nimam. Povem na podlagi izkušenj, mnenj, kar je daleč od litanije. amapk za take kt si ti je itak vse eno in isto. Mimogrede a si politično bolj levo usmerjena? Ker tak sliko dobim ko berem tvoje poste

To da napeljujem h bojkotu gorenjevih aparatur…kako je že rekel bobi…da za Slo trg delajo en teden v letu in to je to….torej kaj zdaj? Tudi če bi me cela Slo ubogala, ne bi bilo pretirane škode, ker so itak izvozno naravnani. No vsaj bili so. To da napeljujem k bojkotu….ja tale je malo huda se ti ne zdi. Napisal sem stran od gorenja, ker znajo biti stroji problematični. Isto za candy, sam to si verjento spregledala? Avtorici nisem zabičal da gorenja ne sme kupiti, amapk raje ne, kar ni ravno eno in isto…

ampak ja ti že veš. Kt moje teta s tistimi njenimi rijastimi, pardon usranimi košarami. Ja ko ga je nabavla sem se križal pa sem bil vse tud od janše, pa za tujce, zame itak domače ni dost dobro itd… itd..isto kt pri tebi..no gospa so zdaj modro tiho, ker stanejo novi košari tolk kt najcenejši beko

podobno se je zgodilo znancu pri mieletu, ki pa so po vseh predpisih oh in sploh. Ja glej verjento si naletela na kak slab primerek, kt znanec z miletom. Kaj naj ti rečem? Vem da jih smeg kupuje pri beku, tudi piše made in turkey na njih, so pa zelo verjento narejeni boljše kot beko sam. z LG jem izkušenj nimam, so mi pa zanimivi strojčki. Je pa to definitivno bolj za ameriško-azijski trg

Vidim pa da je bla tam verjento cela serija fuč, nisi bila ti edini primer. Drugače je ne bil kar umaknil. Do sedaj sem bral bolj kot ne okej izkušnje okrog korejcev, ta mi je pa prva da se je nekomu stroj tako izjalovil. Sem pa vesel da si zadovoljna s smegom.
[/quote]

Na našem Smegiju piše made in Poland, ne Turkey :)))

najprej nehaj lagati, ker litanij nimam. Povem na podlagi izkušenj, mnenj, kar je daleč od litanije. amapk za take kt si ti je itak vse eno in isto. Mimogrede a si politično bolj levo usmerjena? Ker tak sliko dobim ko berem tvoje poste

To da napeljujem h bojkotu gorenjevih aparatur…kako je že rekel bobi…da za Slo trg delajo en teden v letu in to je to….torej kaj zdaj? Tudi če bi me cela Slo ubogala, ne bi bilo pretirane škode, ker so itak izvozno naravnani. No vsaj bili so. To da napeljujem k bojkotu….ja tale je malo huda se ti ne zdi. Napisal sem stran od gorenja, ker znajo biti stroji problematični. Isto za candy, sam to si verjento spregledala? Avtorici nisem zabičal da gorenja ne sme kupiti, amapk raje ne, kar ni ravno eno in isto…

ampak ja ti že veš. Kt moje teta s tistimi njenimi rijastimi, pardon usranimi košarami. Ja ko ga je nabavla sem se križal pa sem bil vse tud od janše, pa za tujce, zame itak domače ni dost dobro itd… itd..isto kt pri tebi..no gospa so zdaj modro tiho, ker stanejo novi košari tolk kt najcenejši beko
[/quote]Ne, za Candy nisem spregledala, toda ne morem podati mnenja, ker teh aparatov ne poznam.
Da pisariš litanije je moje mnenje, da globoko fantaziraš je tudi jasno, ker me vpletaš v politiko.
Hvali ti svoje proizvode kolikor te je volja, koboš pa oporekal in napeljeval h bojkotu Gorenja se bom pa oglasila, vedno.
Saj sem ti dala vmes kako leto mir, lahko preveriš, ker si registriran.

Na našem Smegiju piše made in Poland, ne Turkey :)))
[/quote]

lahk nalimaš sliko stroja al pa čelne plošče da vidim za katero zadevo gre?

ajd nalimaj fotko čelne plošče pa ti povem čigav stroj maš..se razume z logotiopm gorenja..ker gorenje do pred par let ni delalo pomivalcev, ampak so jih kupovali
[/quote]

Tole čist drži, mi je povedal njihov serviser. Pred 10 leti sem kupila pomivalca, ki je imel eno od funkcij tudi blokado proti izlitju vode. Po enem mesecu delovanja, sem imela vodo po kuhinji. Prvi Gorenjev serviser je prišel, pogledal in kao nič ni narobe. Čez 14 smo ponovili vajo. Tokrat je bil serviser bolj strokoven, je našel napako in mi je na dolgo razlagal o tem da jih ne delajo v Gorenju, ampak jih kupujejo.
Glede na izkušnje bi jaz od Gorenja kupila le pralni stroj, drugih aparatov ne. Indukcija je po 4 letih nehala delat na najmanšem delu. Pa pregrevala se je na polno. Namontirana po pravilih pa sem morala imet zgornji predal odprt zaradi zračenja. Pečica – po 5 letih je žar delal samo še na eni strani. Ker je bila ven iz garancije, smo jo menjali. Zaradi slabih izkušenj s pomivalcem v bivšem stanovanju, Gorenjevega nismo vzeli. Imamo Elektroluks, dela b.p. skoraj vsak dan že več kot 10 let.
Pralni stroj imela LG inverter. Lepo pral, dosti programov. Po koncu garancije šla črpalka. Zdaj imam AEG. Nimam pritožb. Mi je bil pa LG bolj prijazen uporabniku.

Al pa kupis Beko za 400e, mogoce zamenjas 2 v teh letih in si se vedno na 800e in ne na 1.200?

Ti si pa najmanj verodstojen vir.
Zame je kvalitetna aparatura tista, ki se meni ne kvari, ne tista, ki jo ti hvališ in krati ponižuješ domač izdelek.
Čisto enostavno si lahko napisal, priporočam tega in tega, nimaš pa pravice napisati tega pa ne kupujte. Vedno prav vedno udrihaš Čez Gorenje in pozivaš h bojkotu Gorenja.
Pripomoreš tudi k izgubi delovnih mest. Ja, ker pišeš take nebuloze in neresnice.
jas sem rojena pod srečno zvezdo, ne kvarijo se mi aparature, vsem drugim pa ja…dej ne nakladaj.
[/quote]
Danes je Gorenje pri nas škart roba, pa če se na glavo postavljaš. Poznam štiri, ki so se nasrali z Gorenjem v zadnjih 12 letih. En s pomivalcem (pa je prejšnji delal 23 let super), dva s pralnim strojem, ki je bil več na popravilu kot pa je delal. Zadnji z vgradnim hladilnikom, ki je crknil po dobrem letu. Ja, saj je garancija 5 let, ampak tistega, da si vmes najmanj en teden ali več brž stroja, pa ne upoštevate? Skoraj 14 dni je bil brat brez hladilnika, ker so ga morali naročiti. Obup.
Gorenje je le še senca stare slave.

Danes je Gorenje pri nas škart roba, pa če se na glavo postavljaš. Poznam štiri, ki so se nasrali z Gorenjem v zadnjih 12 letih. En s pomivalcem (pa je prejšnji delal 23 let super), dva s pralnim strojem, ki je bil več na popravilu kot pa je delal. Zadnji z vgradnim hladilnikom, ki je crknil po dobrem letu. Ja, saj je garancija 5 let, ampak tistega, da si vmes najmanj en teden ali več brž stroja, pa ne upoštevate? Skoraj 14 dni je bil brat brez hladilnika, ker so ga morali naročiti. Obup.
Gorenje je le še senca stare slave.
[/quote]Imam prijateljico in ti povem ni upala nobenmu povedat da ji je po treh letih crknil stroj prestižne znamke za 1370 eur. ker ga je imela v garanciji in še neko dodatno zavarovanje so ji ga kar menjali, ker je šla celotna elektronika. Potem se ji je novi spet kvaril non stop. Toliko o tvoji škart robi. O njej se ne piše, ker je lastnike sram, da se nasankajo za velik denar in prestižno znamko.

Imam prijateljico in ti povem ni upala nobenmu povedat da ji je po treh letih crknil stroj prestižne znamke za 1370 eur. ker ga je imela v garanciji in še neko dodatno zavarovanje so ji ga kar menjali, ker je šla celotna elektronika. Potem se ji je novi spet kvaril non stop. Toliko o tvoji škart robi. O njej se ne piše, ker je lastnike sram, da se nasankajo za velik denar in prestižno znamko.
[/quote]
Čisto verjamem. Ker danes praktično nobena stvar ni delana za daljše obdobje. Tudi Miele ni več to, kar je včasih bil. Zato pač jaz ne pričakujem, da bodo zadeve delale kaj bistveno dlje od garancije. Je pa šit, če ti crkne že prej.

Jaz imam od Iskra in sem zelo zadovoljna z njim.

Že 8 let imamo Beko, bil je okoli 300 Eur. Dela kot urca :). Ostale gospodinjske aparate imamo Candy, Best, Elektrolux, pa so bili pri vseh že potrebni servisi.

Tole čist drži, mi je povedal njihov serviser. Pred 10 leti sem kupila pomivalca, ki je imel eno od funkcij tudi blokado proti izlitju vode. Po enem mesecu delovanja, sem imela vodo po kuhinji. Prvi Gorenjev serviser je prišel, pogledal in kao nič ni narobe. Čez 14 smo ponovili vajo. Tokrat je bil serviser bolj strokoven, je našel napako in mi je na dolgo razlagal o tem da jih ne delajo v Gorenju, ampak jih kupujejo.
Glede na izkušnje bi jaz od Gorenja kupila le pralni stroj, drugih aparatov ne. Indukcija je po 4 letih nehala delat na najmanšem delu. Pa pregrevala se je na polno. Namontirana po pravilih pa sem morala imet zgornji predal odprt zaradi zračenja. Pečica – po 5 letih je žar delal samo še na eni strani. Ker je bila ven iz garancije, smo jo menjali. Zaradi slabih izkušenj s pomivalcem v bivšem stanovanju, Gorenjevega nismo vzeli. Imamo Elektroluks, dela b.p. skoraj vsak dan že več kot 10 let.
Pralni stroj imela LG inverter. Lepo pral, dosti programov. Po koncu garancije šla črpalka. Zdaj imam AEG. Nimam pritožb. Mi je bil pa LG bolj prijazen uporabniku.
[/quote]

Oja, so delali, v velenju , ampak za Bosch – Boscheve stroje 🙂 – so pa občasno nalepili gor kakšno serijo Gorenje nalepke- imela tak pomivalec Gorenje – top takrat, kupljen leta 2004, je delal do 2016. Mi je serviser sam rekel, da je bil to Bosch, delan za nemški trg…

Čisto verjamem. Ker danes praktično nobena stvar ni delana za daljše obdobje. Tudi Miele ni več to, kar je včasih bil. Zato pač jaz ne pričakujem, da bodo zadeve delale kaj bistveno dlje od garancije. Je pa šit, če ti crkne že prej.
[/quote]

Takoje bravo – še nekdo, ki RAZUME današnjo strategijo proizvodnje in prodaje bele tehnike v Evropi 🙂

Brezveze je kupovat nek “brend” ala Miele po kosu za 1700+ eur;

Kupiš takega, ki ima karakteristike, ki jih potrebuješ ( jaz za pralnega potrebujem: kratke programe,ker nimam zelo umazanega perila in malih otrok, ki zamažejo veliko, možnost višanja nivoja vode da ne drgne na suho in da ravno ne vlivaš s kanglo dodatno noter, parni program in ivverter motor ( odpade potrošni material krtačk, jermenov, ležajev, ipd – to je najprej hin ponavadi, poleg kakšne črpalke)

Elelkotrniko pa dandanes vgrajujejo vsi ( to je seveda samo določeno število ciklov pranja, z namenom ;), mehanike na gumb pri pralnih ni več, kot včasih – ker bi predolgo delali 🙂

Tako da: 5 letna tovarniška garancija + dodatno dokupim še tisto garancijo za dodatno zavarovanje do 7 let ( nikjer ni višja od 50 eur), kar se zelo splača – če stroj škripne po izteku tovarniške znotraj teh dodatnih 2eh let, dobiš zamenjavo, tudi nov stroj, če se kvari še v času garancije – pa kakšen tak kvar, da sploh ne popravljajo al pa ena in ista našaka – tvarniši feler…. – in izbereš čez 2-3 leta drugo znamko, boljšo naprednejšo, ker te je ta pač razočarala -tifinancirajo v znesku nabavne cene stroja 🙂 Je pa res, da kupujem stroje vedno okoli 700 eur+ponavadi dajo še ene 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta, ko je kakšna akcije, ne kupujem tistih pod 400 eur redne cene…. In če je OK, se ti v 7ih letih vse povrne, če pa škripne znotraj teh 7ih let, dobiš pa novega…. Imam take izkušnje in tako prakticiram s pralnimi in sušilnimi stroji, enako s hladilnikom, ker kupujem vedno ameriškega – cena nekje 1400+ eur novi.

Imam prijateljico in ti povem ni upala nobenmu povedat da ji je po treh letih crknil stroj prestižne znamke za 1370 eur. ker ga je imela v garanciji in še neko dodatno zavarovanje so ji ga kar menjali, ker je šla celotna elektronika. Potem se ji je novi spet kvaril non stop. Toliko o tvoji škart robi. O njej se ne piše, ker je lastnike sram, da se nasankajo za velik denar in prestižno znamko.
[/quote]To da se stroji gorenja bolj kvarijo kot elitni je en navaden pamflet konkurence.
Vsi so ista pakunga le eni tržijo znamko.

Veliko je odvisno tudi kakšno vodo imate, kateri prasek uporabljate, kateri mehčalec uporabljate. Koliko perete. Vse to vpliva na življenjsko dobo vešmasine. Drugače ja vse to isto sanje. Samo drugo pakovanje.

[/quote]Za gospo iz posta kjer sprašuje o menjavi pralnega stroja.

Mi imamo že skoraj 8 let gorenje steklokeramično in pečico, dela vse bp

Ravno toliko časa imamo LG pralni stroj, dela bp, peremo pa ogromno, smo imeli tudi pralne plenice pri dveh otrocih
Glede na vse pranje, ki ga je dal skozi, samo čakam, da bo združil skupaj, pa nič, še kar dela
🙂

ah, zružil, ne združil 🙂
pa ni bil med dražjimi, mislim, da je stal okoli 500 eur

zakaj ne Gorenja? Meni dela vsa aparatura brezhibno nova že vsa leta.
še nisi prebolel, da mi moj pomivalni stroj po dvajsetih letih še ni crknil. Si pripopal pomivalni stroj nekoga, ki je fuč zadnjič.Tako zanmarjene aparature še nisem videla. Aparat je potrebno tudi čistiti. Najlažje je reči pokvaril se je.
Prav tako se bo pokvaril tvoj miele, kot bi se Gorenje…Pha…aja Gorenje propada….
saj ni čudno, zaradi takih kot si ti ki si v bajte vlačite tuje korporacije kao fensi šmensi.
jas pravkar kupujem novo pečico in ploščo Gorenje…..cukrček od aparata 🙂
[/quote]
Gorenjev pralni stroj je šel po 4. letih, pa smo takrat kupili najdražjega. Zdaj imamo Bekota, od tega je 3 leta, zaenkrat deluje brez težav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close