Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nov pralni stroj

Nov pralni stroj

Me res zanima, če ta Miele sam razvrsti perilo, se sam nafila, sam vklopi, potem pa še sam obesi perilo, zlika ko je suho in zloži v omare?
Ker je 1x dražji od konkretno dragega stroja in me res zanima, s čim opraviči to ceno?

Gorenje.

Servis po celi slovenji, rezervni deli cenovno bistveno bolj ugodni kot od konkurence.

Ne moreš zgrešit z gorenjem.

Reci, da se hecaš. Ko smo nazadnje klicali Gorenje, so nam za eno piškavo žičko za hladilnik računali 70 evrov!!!! Del 20 evrov, delo 50! Za 5 minut posla. Naj se gredo slikat. Pa čakaš jih kot nor. Očitno drugih firm še nisi imela, da take bedarije pišeš. Vse, kar smo imeli drugih firm, so bili pri nas najpozneje v dveh dneh, in bistveno cenejši so bili od Gorenja.

Reci, da se hecaš. Ko smo nazadnje klicali Gorenje, so nam za eno piškavo žičko za hladilnik računali 70 evrov!!!! Del 20 evrov, delo 50! Za 5 minut posla. Naj se gredo slikat. Pa čakaš jih kot nor. Očitno drugih firm še nisi imela, da take bedarije pišeš. Vse, kar smo imeli drugih firm, so bili pri nas najpozneje v dveh dneh, in bistveno cenejši so bili od Gorenja.
[/quote]
Se opravičujem ampak moram zapisati…ali jas živim na drugem planetu?
vam se tako kvarijo naprave, da mate kar naprej obiske serviserjev????

Meni se nič ne kvari…no žarnice pa mi grejo non stop…to pa ja….

[/quote]

Lej, če so vas nategnili to še ne pomeni, da so drugi cenejši 😉

[/quote]

Pri nas so ne-Gorenjevi pralni stroji tudi potrebovali nekaj popravil, za obisk serviserja so različni servisi računali 30€ in več, potm pa naj bi trajalo še kak teden, da nabavijo del in popravijo, lahko tudi več kot teden dni. Čebi stroj sami odpeljali na servis, bi popravilo trajalo vsaj en teden.
Tako servisi delujejo pri nas. Zdaj kupujem samo še Beko aparate, če p petih letih crkne, gre v smeti in kupimo novega. Vem, da je to katastrofa za okolje, ampak sistem je tak, kot je, denarja pa tudi ne pobiramo z dreves in dokler bo tako, da te na vsakem koraku ocurijo, bomo tako delali.

Me res zanima, če ta Miele sam razvrsti perilo, se sam nafila, sam vklopi, potem pa še sam obesi perilo, zlika ko je suho in zloži v omare?
Ker je 1x dražji od konkretno dragega stroja in me res zanima, s čim opraviči to ceno?
[/quote]

Daj ne sračkaj ga za začetek, ok?

V življenju sem imela priložnost rokovati z res veliko različnimi stroji, sem se pač dosti selila, pa na dopustih, pri starših itd. Tako da je verjetno ni znamke, s katero ne bi imela opravka.

Lahko bi ti napisala roman, ampak meni se je res odprl nov svet s tem strojem. Za začetek je ne glede na učinkovitost pranja izjemno nežen do tkanin. Tkanine tudi pri visokih obratih ne prihajajo ven zmečkane. Samodejno doziranje pralnega sredstva glede na količino perila. Cel kup funkcij, od rahljanja s paro za občutljive / mečkljive tkanine, možnost ustvarjanja lastnih programov itd. itd. V tem stroju perem stvari, ki sem jih sicer nosila striktno v čistilnico. In še izjemno tih je tudi pri najvišjih obratih. Pa upravljam ga lahko tudi s telefonom;-)

Tako, kot sem že napisala, dokler ne poznaš, ne veš, kaj si pogrešal.

Imam 2 pralna stroja Beko, oba stara 6 let. Prvi je devetkilogramski in je bil v tistem času najdražji model, drugi je petkilogramski in je bil najcenejši model, oba delata kot urca, in sicer vsak dan, čez vikend tudi večkrat na dan.

V življenju sem imela priložnost rokovati z res veliko različnimi stroji, sem se pač dosti selila, pa na dopustih, pri starših itd. Tako da je verjetno ni znamke, s katero ne bi imela opravka.

Lahko bi ti napisala roman, ampak meni se je res odprl nov svet s tem strojem. Za začetek je ne glede na učinkovitost pranja izjemno nežen do tkanin. Tkanine tudi pri visokih obratih ne prihajajo ven zmečkane. Samodejno doziranje pralnega sredstva glede na količino perila. Cel kup funkcij, od rahljanja s paro za občutljive / mečkljive tkanine, možnost ustvarjanja lastnih programov itd. itd. V tem stroju perem stvari, ki sem jih sicer nosila striktno v čistilnico. In še izjemno tih je tudi pri najvišjih obratih. Pa upravljam ga lahko tudi s telefonom;-)

[/quote] Res je

Komaj čakam leteče avte, pritisneš na mobi in poletiš čez kolono :))))

[/quote]

Da bi mi stroj sam doziral pralno sredstvo, tega nočem, doziram sama in to 3/4 manj, kot je priporočeno, a je perilo vseeno oprano.
Stroj mečka perilo, če ga preveč nabutaš, če pereš zmerno količino, ni perilo nič zmečkano.
Večino stvari ne nosim v čistilnico, redko kaj, rekelce recimo ali kaj podobnega, fine stvari pa od nekdaj perem doma.
Moj popolnoma navadni pralni stroj za dobrih 400€ mi dovoljuje, da sama kreiram programe.

Telefonskega upravljanja pa res nima, ampak dokler nima funkcije razvrščanja perila in polnjenja stroja, mi tudi telefonsko upravljanje nič ne nuca, zmik vklopa povsem zadostuje.

Resno me zanima, kaj je to, da opraviči svojo ceno, ker vse kar si naštela, ni nič posebnega.

Deli svoje izkušnje. Tudi jaz se nagibam k pralnem stroju Miele.

Dosti bolje od Boscha so Siemens, Electrolux in AEG pralni in sušilni stroji. Zagotovo.

Vsak stroj bo po poteku garancije prej ko slej zatajil,gre se za vse firme,seveda… Hvalisanje kateri je dober in kateri dobro pere je isto kot se hvalisamo o znamkah vozil,katero vozilo je boljše…
Imeli smo gorenje,tudi bekota,sedaj smo pri boschu,ki smo ga kupili letos,ampak pri vseh,ko je potekla garancija se začnejo težave,preverjeno…Bosch ima 7 let garancije in me zanima kako dolgo bo sploh brezhibno pral,da bom lahko pol tukaj gor komentiral,če je ok ali ne…Ko je garancija bodite zadovoljni z bilokatero znamko,ko poteče,začnite premišljevat o nakupu novega…
Btw: vsak si pač ne more kupiti stroje ala Miele…ko slišim ali berem da so med vsemi stroji najboljši….

Dokler jaz kupim znamko Gorenje s potrjeno knjižico garancije Gorenje( še takrat, me baš briga s kom so kompenzirali, če meni zadeva dela brezhibno 18 let 🙂
[/quote]

Ahjej no. Kdaj se boste zbudili in ugotovili, da takšnih strojev že davno ni več? Kaj ti pomaga to, da ti stroj dela 18 let, če bo današnji iste znamke crknil kmalu po poteku garancije? Enako je z avti….

Ahjej no. Kdaj se boste zbudili in ugotovili, da takšnih strojev že davno ni več? Kaj ti pomaga to, da ti stroj dela 18 let, če bo današnji iste znamke crknil kmalu po poteku garancije? Enako je z avti….
[/quote]

In še to: si predstavljate, kako usrane, polne plesni in bakterij so lahko dovodne cevi in vse ostalo v njenem 12, 18 let starem stroju ? Ga ni kisa pa sredstva, ki to spuca, se z leti zarosta not. Povedal serviser.

nekje 8 let je življenska doba današnjih pralnih in sušilnih strojev – potem je pa že iz zdravstvenih razlogov dobro zamenjat 🙂

In še to: si predstavljate, kako usrane, polne plesni in bakterij so lahko dovodne cevi in vse ostalo v njenem 12, 18 let starem stroju ? Ga ni kisa pa sredstva, ki to spuca, se z leti zarosta not. Povedal serviser.

nekje 8 let je življenska doba današnjih pralnih in sušilnih strojev – potem je pa že iz zdravstvenih razlogov dobro zamenjat 🙂
[/quote]

Za higieno in podaljšanje živ. dobe stroja je nujno potrebno redno čiščenje. Pa ne mislim brisanje prahu iz ohišja, ampak posebno sredstvo, ki ga streseš v boben in opereš na visoki temperaturi. Tisti, ki peremo na nizkih temp. bi to morali početi še bolj pogosto. Jaz v svojega tako redno dajem sredstvo za čiščenje in tudi sredstvo za dekalcinacijo (vse od proizvajalca strojev). Enako velja za pomivalne stroje. Žal večina tega ne dela.

Za higieno in podaljšanje živ. dobe stroja je nujno potrebno redno čiščenje. Pa ne mislim brisanje prahu iz ohišja, ampak posebno sredstvo, ki ga streseš v boben in opereš na visoki temperaturi. Tisti, ki peremo na nizkih temp. bi to morali početi še bolj pogosto. Jaz v svojega tako redno dajem sredstvo za čiščenje in tudi sredstvo za dekalcinacijo (vse od proizvajalca strojev). Enako velja za pomivalne stroje. Žal večina tega ne dela.
[/quote]

Ni dovolj, žal. Povedal serviser, ko je pred mojimi očmi odprl 10 let star stroj…… Pa 2x mesečno dan skozi cikel na 90 stopinj s sredstvom za čiščenje, nikoli sredstva za pranje dozirana v dozirno posodo, tako da je bila tista cev od dozirke do bobna edina brez črne plesni, ampak direkt v boben.

Pralni stroj je nonstop vlažni medij, tudi če so cevi čiste, so vedno vlažne – idealno za razrast črne plesni in za bakterije…..verjemi, ne bi tole podelila, če ne bi videla na lastne oči…. In semmnenja, da je treba stroj nekje zamenjat na 5 do max. 7 let.

[/quote]To smo že obdelali, pozni ste… 🙂
Stroj Gorenje dela kot urca, nič se ni še pokvarilo….

je pa težko sprejeti, da nekateri raje kupimo naš proizvod in ohranjamo delavna mesta 🙂

hahahahahaaa tisto o čistoči je pa seveda res in to samo v primeru, če ste packi.
Stroj se po vsaki uporabi tudi očisti in se vsaj enkrat na mesec da na kuhanje, prazen boben brez perila….eni pač znamo 🙂 in še vedno smo zdravi brez alergij in ostalih bedarij ki jih naštevate :)))

Aja pa še neka..j zaradi mene lahko imate tudi robota s kamčatke, ki vam sam obesi perilo 🙂

To smo že obdelali, pozni ste… 🙂
Stroj Gorenje dela kot urca, nič se ni še pokvarilo….

je pa težko sprejeti, da nekateri raje kupimo naš proizvod in ohranjamo delavna mesta 🙂

hahahahahaaa tisto o čistoči je pa seveda res in to samo v primeru, če ste packi.
Stroj se po vsaki uporabi tudi očisti in se vsaj enkrat na mesec da na kuhanje, prazen boben brez perila….eni pač znamo 🙂 in še vedno smo zdravi brez alergij in ostalih bedarij ki jih naštevate :)))

Aja pa še neka..j zaradi mene lahko imate tudi robota s kamčatke, ki vam sam obesi perilo 🙂
[/quote]

Gorenje je v kitajski lasti že skoraj v celoti. Naredili še zadnji korak za iztis in morda tudi izplačilo malih ( slovenskih) delničarjev.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174562783

https://www.facebook.com/CasopisVecer/photos/pb.36443658182.-2207520000.1537284939./10156222723253183/?type=3

http://www.vzmd.si/novice/srecno-gorenje-iztisnitev-4-989-malih-delnicarjev-pri-cemer-jih-643-ne-bo-moglo-do-denarne-odpravnine-12-00-na-delnico-vabilo-v-delnisko-oporo

Slovenskega ni nič več. Samo še delovna sila, ki pa jo je veliko tudi najete že iz tujine preko zaposlitvenih agencij…..

Vse za tvojo iluzorno prepričevanje:
https://giphy.com/explore/waving-cat

Gorenje je v kitajski lasti že skoraj v celoti. Naredili še zadnji korak za iztis in morda tudi izplačilo malih ( slovenskih) delničarjev.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174562783

https://www.facebook.com/CasopisVecer/photos/pb.36443658182.-2207520000.1537284939./10156222723253183/?type=3

http://www.vzmd.si/novice/srecno-gorenje-iztisnitev-4-989-malih-delnicarjev-pri-cemer-jih-643-ne-bo-moglo-do-denarne-odpravnine-12-00-na-delnico-vabilo-v-delnisko-oporo

Slovenskega ni nič več. Samo še delovna sila, ki pa jo je veliko tudi najete že iz tujine preko zaposlitvenih agencij…..

Vse za tvojo iluzorno prepričevanje:
https://giphy.com/explore/waving-cat
[/quote]Blabla bla…lako imate tudi robota iz kamčatke, meni je za vas malo mar….

Blabla bla…lako imate tudi robota iz kamčatke, meni je za vas malo mar….
[/quote]

Lej, ko ti nekdo resnico predoči, se pa norca delaš in odreagiraš ko najstnica. Noben bla-bla-bla ni, da so novi lastniki Gorenja izločili male slovenske delničarje. Predvidevam, da imaš verjetno toliko pameti pri svojih letih, da veš, kaj to pomeni….

A ne zmoreš tega dojeti in boš še naprej svoje “gonila” v tej temi, ali kako?

Tako je!!! Za malo denarja malo muzike, če imaš Miele, imaš muzike na pretek in še poješ zraven!!

Lej, ko ti nekdo resnico predoči, se pa norca delaš in odreagiraš ko najstnica. Noben bla-bla-bla ni, da so novi lastniki Gorenja izločili male slovenske delničarje. Predvidevam, da imaš verjetno toliko pameti pri svojih letih, da veš, kaj to pomeni….

A ne zmoreš tega dojeti in boš še naprej svoje “gonila” v tej temi, ali kako?
[/quote]Da! teh marketinških zablod me ne zanima. Moje delnice so v Krki. 🙂 Dokler pa bo na aparatih napis Gorenje pa bom zvesta uporabnic in potrošnica te cenejene blagovne znamke sedaj pač v kooperaciji…hahahahaaa….:)

Da! teh marketinških zablod me ne zanima. Moje delnice so v Krki. 🙂 Dokler pa bo na aparatih napis Gorenje pa bom zvesta uporabnic in potrošnica te cenejene blagovne znamke sedaj pač v kooperaciji…hahahahaaa….:)
[/quote]

O si tupa..

Iztis delničarjev iz podjetja s strani lastnikov ni “nobena marketinška poteza”…..

O si tupa..

Iztis delničarjev iz podjetja s strani lastnikov ni “nobena marketinška poteza”…..
[/quote]NO jas se na primitivno raven Vas ne spuščam…. samo vam povem…mjawwwww 🙂
ahahahhaaaaaa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close