Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nov poklic (in študij) pri 40+?

Nov poklic (in študij) pri 40+?

Moje mbenje, da taki podvigi v reali niso dosegljivi mnogim.
Parim kostem, ki jih vržejo med bedake češ njemu je uspelo, zajaj ne bi,še vam
Na ta račun tržijo plačljive študije in ustvarijo stotine diplomantov x smeri brez upirabne vrwdnosti.
Najdite mi uspešnega odvetnuka, ki je pri 42 letih duplomiral_predtem pa je bil
strojni tehnik,zaposlen v npr.Litostroju ali pa advokatinjo, ji je prwd diplomo opravljala delo kuharice in gospodinje

Ko ze ravno omenjas advokate…Ko sem se sama bila na pravni kot studentka, sem na izpitih srecevala tudi 20 in vec let starejse kolege. Za eno vem, da je iz gostinjstva prisla na pravno in je danes precej uspesna pravna svetovalka s svojo firmo. Verjemi, da tisti, ki se ze itak odloci, da bo nekaj spremenil v svojih zrelih letih, to naredi veliko bolj odgovorno in z vec ambicije kot nekdo pri rosnih 20-ih. Js sem se kar zabavala z izpiti, sem sla kakega veckrat delat, ker se mi ebostavno ni dalo. Magisterija se sem se lotila veliko bolj resno in odgovorni. Padla nisem nobenega izpita, vse nardila v roku in z kar lepim povprecjem. Sploh pa taki, ki nimajo resne zelje, se niti na fax v zrelih letih ne vpisejo, ker ne vidijo cilja pred sabo.

Pozdravljeni.

Malce obujam temo, saj sem tudi jaz v podobni situaciji. Sem sicer zaposlen na mestu vodje oddelka v JS. Plača bi bila lahko višja, recimo, da je razmeroma v ok. Imam družino. Težava je, (če temu lahko rečemo težava), da grem s težkim srcem v službo, saj me ne veseli. Po 15 letih delovne dobe sem ugotovil, da sem precej falil študij, ki je sicer naravoslovni, vendar precej ozko usmerjen. Takrat se mi je zdelo zanimivo, vendar je realnost drugačna, kot sem si predstavljal. Zamislil sem si, da bi šel izredno študirat sedaj, ko sem star 40, vendar preprosto ne vem, ali bom s tem kaj dosegel. Doštudiral bom recimo pri 45, pri takih letih pa verjetno noben ne bo vzel človeka brez vsakih izkušenj v čisto drugem fohu? Se mogoče motim?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close