Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nov poklic (in študij) pri 40+?

Nov poklic (in študij) pri 40+?

No, tole je še najbolj realen pogled na vso stvar. Kaj ti pomaga izobrazba, če nimaš nobenih delovnih izkušenj iz tega področja. Še mladih brez izkušenj nikjer ne zaposlujejo, 40+ pa itak odpadejo.

Res je, da se vse da, če se hoče, in dejansko ni problem končati študija, če se le malo zavzameš, vprašanje pa je, če je smiselno, če nimaš pojma, niti katerega študija se lotiti, niti kje potem s to izobrazbo iskati delo.

In to je pri tebi ključno, ker ne veš kaj hočeš, kot je ena že napisala, vrtiš se v krogu in iz tega kroga ti tudi tehnična ali pa naravoslovna izobrazba ne bosta pomagali.

Prvo si najdi cilj, kaj bi v življenju rada počela, s čim bi se rada ukvarjala, potem pa boš našla tudi pot za uresničitev tega cilja, pa če bo to nov študij, doktorat na podobni smeri kot si diplomirala, ali pa samo NPK.[/quote]

Veš kako je, ne iščem kaj bi rada počela. To vem, ampak zdaj iščem nekaj, kjer bi dobila zaposlitev.
Ko sem bila mlada in neumna, sem se izobraževala za tisto, kar me veseli. Zdaj pa, ko sem zrela, sem pa ugotovila, da se moraš izobraziti za tisto, kar prinaša denar.

Hja imaš kak boljši predlog? Ker tole, kar ti predlagaš jaz razumem takole: pri tvoji starosti ni smiselno še kaj se izobraževat, torej čakaj kaj bo. POtem pa jokaj, ko boš brez službe in čakaj na socialko.
Meni pa ni do take poti. Zavedam sem, da sem pri študiju zgrešila. Zavedam se, da imam še več kot 30 let za oddelat v službi. In da pač moram nekaj narediti v to smer, da bo pot bolj uspešna kot do sedaj.

Jaz sem pregledovala oglase. Iščejo recimo orodjarje, ključavničarje, navadne delavce, upravljavce CNC strojev, električarje, zdravnike, natakarje, kuharje, kaj drugega pa že bolj redko.
Če najdeš kako idejo oz. jo že imaš, bom vesela, če napišeš kak namig.

No, tole je še najbolj realen pogled na vso stvar. Kaj ti pomaga izobrazba, če nimaš nobenih delovnih izkušenj iz tega področja. Še mladih brez izkušenj nikjer ne zaposlujejo, 40+ pa itak odpadejo.

Res je, da se vse da, če se hoče, in dejansko ni problem končati študija, če se le malo zavzameš, vprašanje pa je, če je smiselno, če nimaš pojma, niti katerega študija se lotiti, niti kje potem s to izobrazbo iskati delo.

In to je pri tebi ključno, ker ne veš kaj hočeš, kot je ena že napisala, vrtiš se v krogu in iz tega kroga ti tudi tehnična ali pa naravoslovna izobrazba ne bosta pomagali.

Prvo si najdi cilj, kaj bi v življenju rada počela, s čim bi se rada ukvarjala, potem pa boš našla tudi pot za uresničitev tega cilja, pa če bo to nov študij, doktorat na podobni smeri kot si diplomirala, ali pa samo NPK.[/quote]

Veš kako je, ne iščem kaj bi rada počela. To vem, ampak zdaj iščem nekaj, kjer bi dobila zaposlitev.
Ko sem bila mlada in neumna, sem se izobraževala za tisto, kar me veseli. Zdaj pa, ko sem zrela, sem pa ugotovila, da se moraš izobraziti za tisto, kar prinaša denar.[/quote]

Lej, kot začetnica v katerikoli panogi na začetku lahko upaš na največ minimalca, če boš delo sploh dobila. Razumem tvojo željo, da bi rada imela službo, ki bo prinašala denar, ne verjamem, pa da boš do nje prišla samo z drugo izobrazbo.

Recimo, trenutno se iščejo elektro monterji pa recimo kuharji, pa upravljavci CNC strojev. Pri nas v društvu takoj zaposlimo trenerja gimnastike, kolega išče slaščičarko – ampak vsi iščejo z izkušnjami in verjemi, da bi zaposlili tudi diplomiranega filozofa, če bi znal opravljat katerokoli od naštetih del. Torej, išči znanja (mogoče jih celo imaš) in ne izobrazbe.

Minilo je že nekaj let kar sem izredno diplomiral na fakulteti za management kot VŠ dipl.ekonomist. Zdaj sem že malo ven iz tega in ne vem več kako to poteka. Star sem nekaj čez 30 let.

Mi lahko kdo pove kakšna je možnost, da se vpišem na podiplomski študij pri svojih letih na Ekonomski Fakulteti, poleg tega pa sem doštudiral na drugi fakulteti in ne EF?

Kako to poteka, je velik vpis, so omejitve?
Je to zdaj samoplačniško, ali pa je še vedno možno študirati redno na stroške države? Glede na to, da še nisem izkoristil rednega študija in sem si sam plačal celotni študij…bi morda bil upravičen do tega?

Kot sem že napisala, če nekdo išče medicinsko sestro, bo iskal tudi papir.
Bodo starši dali diplomiranemu filozofu trenirat svoje otroke? Verjamem, da bi zaposlil diplomiranega filozofa za minimalca kot trenerja za gimnastiko. Ne verjamem pa, da bi kdo vpisal otroke k takemu trenerju. Razen, če je slučajno nekdanji reprezentat v gimnastiki.

Bodo starši dali diplomiranemu filozofu trenirat svoje otroke? Verjamem, da bi zaposlil diplomiranega filozofa za minimalca kot trenerja za gimnastiko. Ne verjamem pa, da bi kdo vpisal otroke k takemu trenerju. Razen, če je slučajno nekdanji reprezentat v gimnastiki.[/quote]

Ja za medicinsko sestro, res rabiš papir, ampak za veliko drugih poklicev pa, vsaj na začetku ne. Glede trenerja gimnastike, ne bi zaposlili niti diplomanta fakultete za šport, če ne bi imel ustreznih znanj in izkušenj iz gimnastike, bi pa zaposlili diplomiranega filozofa z ustreznimi znanji in izkušnjami, ker edino to šteje. Žal brezposelnih gimnastičnih trenerjev, ne glede na izobrazbo v Sloveniji ni. Lahko sicer zaposlimo diplomanta fakultete za šport, ampak da bo iz njega nastal tak gimnastični trener, ki ga trenutno potrebujemo, bo potrebnih še vsaj 4 do 6 let izkušenj in izobraževanj v tej smeri.

Hočem ti dopovedati samo to, da neka končana šola še ni zagotovilo, da boš potem tudi dobila službo, sploh če nimaš nobenih izkušenj na tem področju. Je dosti lažje najti službo, če imaš izkušnje, morebitno manjkajočo izobrazbo pa lahko pridobiš tudi naknadno. Sploh v tehniških poklicih, kamor očitno ciljaš.

Recimo, kolega, ki išče slaščičarko, njemu je vseeno ali ima šolo ali ne. Važno, da ima znanje, ki ga išče. Tiste certifikate, ki jih potrebuje, si bo pa že pridobila spotoma, ko jih bo potrebovala. V prvi vrsti pa mora obvladati stvari.

Lahko greš recimo na fizioterapijo, fizioterapevtov manjka in če ne drugače greš lahko na svoje. Ali pa se zaposliš pa kakšnem, ki ima privat. Samo koliko je pa to realno, je pa vprašanje. In kakorkoli obračaš imaš 20 let minusa pri izkušnjah. Osebno, če bi sama iskala fizioterapevta, bi iskala takega z izkušnjami in referencami, ne pa nekoga, ki je ravno končal šolo. Ti žal nimaš 10 oz. 20 let časa, da si pridobiš potrebne izkušnje, ki žal ne pridejo čez noč. Lahko pa si pridobiš izobrazbo, samo smo spet tam, kaj boš z njo?

Bodo starši dali diplomiranemu filozofu trenirat svoje otroke? Verjamem, da bi zaposlil diplomiranega filozofa za minimalca kot trenerja za gimnastiko. Ne verjamem pa, da bi kdo vpisal otroke k takemu trenerju. Razen, če je slučajno nekdanji reprezentat v gimnastiki.[/quote]

Ja za medicinsko sestro, res rabiš papir, ampak za veliko drugih poklicev pa, vsaj na začetku ne. Glede trenerja gimnastike, ne bi zaposlili niti diplomanta fakultete za šport, če ne bi imel ustreznih znanj in izkušenj iz gimnastike, bi pa zaposlili diplomiranega filozofa z ustreznimi znanji in izkušnjami, ker edino to šteje. Žal brezposelnih gimnastičnih trenerjev, ne glede na izobrazbo v Sloveniji ni. Lahko sicer zaposlimo diplomanta fakultete za šport, ampak da bo iz njega nastal tak gimnastični trener, ki ga trenutno potrebujemo, bo potrebnih še vsaj 4 do 6 let izkušenj in izobraževanj v tej smeri.

Hočem ti dopovedati samo to, da neka končana šola še ni zagotovilo, da boš potem tudi dobila službo, sploh če nimaš nobenih izkušenj na tem področju. Je dosti lažje najti službo, če imaš izkušnje, morebitno manjkajočo izobrazbo pa lahko pridobiš tudi naknadno. Sploh v tehniških poklicih, kamor očitno ciljaš.

Recimo, kolega, ki išče slaščičarko, njemu je vseeno ali ima šolo ali ne. Važno, da ima znanje, ki ga išče. Tiste certifikate, ki jih potrebuje, si bo pa že pridobila spotoma, ko jih bo potrebovala. V prvi vrsti pa mora obvladati stvari.

Lahko greš recimo na fizioterapijo, fizioterapevtov manjka in če ne drugače greš lahko na svoje. Ali pa se zaposliš pa kakšnem, ki ima privat. Samo koliko je pa to realno, je pa vprašanje. In kakorkoli obračaš imaš 20 let minusa pri izkušnjah. Osebno, če bi sama iskala fizioterapevta, bi iskala takega z izkušnjami in referencami, ne pa nekoga, ki je ravno končal šolo. Ti žal nimaš 10 oz. 20 let časa, da si pridobiš potrebne izkušnje, ki žal ne pridejo čez noč. Lahko pa si pridobiš izobrazbo, samo smo spet tam, kaj boš z njo?[/quote]

Slaščiarstvo se res lahko priučiš.
Ne moreš se pa priučiti biti trener. Razen mogoče nekdanjih vrhunski športniki. Za tako resno zadevo pa brez zamere, ne moreš vzeti nekoga, ki ne pozna anatomije človeka, ne pozna nekaj osnovne medicine, delovanje telesa in seveda vseh športnih zadev. Eno je speči torto in zadevo zamočiti na celi črti ali pa se it trenerja in se zaradi tebe nekdo resno poškoduje. Tako, da trener brez neke ustrezne izobrazbe… ne gre ravno.
Isto kot fizioterapevt ne more biti nekdo, ki je diplomiral iz zgodovine ali pa nekdo, ki je končal poklicno kovinarsko.
In dvomim, da bo nekdo, ki išče ing. strojništva zaposlil nekoga, ki pravi, da ima izkušnje iz tega področja, ima pa končano gimnazijo in recimo diplomo iz zgodovine. Bodo hoteli nek ceglc.
Verjamem pa, da bodo v gradbeništvu vzeli nekoga za pomočnika zidarju, da bo delal kot črna živina za minimalca, tak pa res ne bo rabil papirjev. Če bodo pa iskali projektanta za pripravo PGDjev in podobnih zadev pa vsekakor ne bodo vzeli nekoga, ki nima diplome gradbene smeri oz arhitekture.

Lahko greš recimo na fizioterapijo, fizioterapevtov manjka in če ne drugače greš lahko na svoje. Ali pa se zaposliš pa kakšnem, ki ima privat. Samo koliko je pa to realno, je pa vprašanje. In kakorkoli obračaš imaš 20 let minusa pri izkušnjah. Osebno, če bi sama iskala fizioterapevta, bi iskala takega z izkušnjami in referencami, ne pa nekoga, ki je ravno končal šolo. Ti žal nimaš 10 oz. 20 let časa, da si pridobiš potrebne izkušnje, ki žal ne pridejo čez noč. Lahko pa si pridobiš izobrazbo, samo smo spet tam, kaj boš z njo?[/quote]

Slaščiarstvo se res lahko priučiš.
Ne moreš se pa priučiti biti trener. Razen mogoče nekdanjih vrhunski športniki. Za tako resno zadevo pa brez zamere, ne moreš vzeti nekoga, ki ne pozna anatomije človeka, ne pozna nekaj osnovne medicine, delovanje telesa in seveda vseh športnih zadev. Eno je speči torto in zadevo zamočiti na celi črti (ne išče se slaščičar, ki bi zamočil na celi črti, ampak nekdo, ki tega ne bo storil, se pravi nekdo z izkušnjami) ali pa se it trenerja in se zaradi tebe nekdo resno poškoduje. Tako, da trener brez neke ustrezne izobrazbe… ne gre ravno.
Nisem napisala, da je brez ustrezne izobrazbe. Lahko ima kakršno koli vsaj srednjo izobrazbo in potem kvalifikacije za trenerja. Obstajajo tečaji in izpiti za to. Ne potrebuje fakultete za šport.

Isto kot fizioterapevt ne more biti nekdo, ki je diplomiral iz zgodovine ali pa nekdo, ki je končal poklicno kovinarsko.
In dvomim, da bo nekdo, ki išče ing. strojništva zaposlil nekoga, ki pravi, da ima izkušnje iz tega področja, ima pa končano gimnazijo in recimo diplomo iz zgodovine. Bodo hoteli nek ceglc. (mogoče ja, mogoče ne, odvisno za kaj iščejo tega ing. strojništva, če gre za CNC upravljalca, bodo iskali takega s CNC kvalifikacijo, tudi, če je dipl. zgodovinar)
Verjamem pa, da bodo v gradbeništvu vzeli nekoga za pomočnika zidarju, da bo delal kot črna živina za minimalca, tak pa res ne bo rabil papirjev. Če bodo pa iskali projektanta za pripravo PGDjev in podobnih zadev pa vsekakor ne bodo vzeli nekoga, ki nima diplome gradbene smeri oz arhitekture (res je, ampak tudi ne bodo vzeli nekoga, ki je ravnokar diplomiral, tega bodo vzeli za minimalca, da si pridobi izkušenj in bo potem čez 10 in več let lahko pripravljal PGDje).[/quote]

Zato ti pa pravim, da moraš vedeti, kaj je tvoj cilj, da potem najdeš pot. Se vsekakor da, tudi sama sem šla po njej, ampak ne kar na vrat na nos, ker eno je, če začenjaš brez izkušenj pri dvajsetih +, drugo pa pri štiridesetih +. Ko si boš pridobila potrebne izkušnje, boš že zrela za penzijo, do takrat boš pa delala bolj ali manj za minimalca, izobrazbi navkljub.

Zato pa razmišljaj v smeri, kjer boš lahko svoje dosedanje izkušnje in predvsem znanja, ki jih imaš, karkoli že to je, lahko unovčila. Da bo pridobljena izobrazba nadgradnja, ne pa spet začetek na dnu, razen če si tega želiš. Samo iz tvojih sporočil je razvidno, da te delo za minimalca ne zanima.

Aha, končno priznavaš, da so papirji vendarle pomembni.
Ne, delo za minimalca me res ne zanima. Sem mislila, da sem bila dokaj jasna, da me to ne zanima. Ampak očitno večina misli, da se sedaj moraš veseliti, če dobiš vsaj minimalca. No jaz ciljam dosti višje.

Se pa strinjam, da delodajalec, ki cilja samo na to, da bo zaposlil nekoga za minimalca, recimo trenerja gimnastike pa izkušnega slaščiarja pa CNC upravljavca… res težko dobi kader.
Kdor sanja, da bo ljudi zaposloval za minimalca in jim obljubil, da čez 10 let bodo pa kaj več zaslužili, res verjamem, da ne dobi delavcev.

Avtorica, dala skozi. Mi ni žal, čeprav imam diplomo s področja, ki je tudi dobro zaposljivo ( farmacija), vendar je bilo dokončanje študija želja že odmladih let ( ni zneslo oba študija hkrati dokončat).

jaz ti svetujem takole:

naredi si tudi izračun in plan vnaprej, ali boš takoj po zaključku izobraževanja dobila zaposlitev s pričakovanoim plačilom tudi glede na investicijo , ki jo boš imela (šolala se boš verjetno izredno, torej tisoč, dva tisoč ali celo več tisoč eur na letnik šolanja – pokrivaš iz lastnega žepa verjetno).

Pa še nekaj: če je to poklic, ki si ga pripravljena opravljati in ga boš zmožna opravljati z veseljem do 70. leta ( generacija 40+ bomo delali vsaj do 70. leta, ker se tudi življenska doba in preživetje daljšata), potem ne razmišljaj predolgo in čimprej v akcijo.

Ja, šolnine so še višje. Višje šole tam okrog 2000 na letnik, ponvadi zaračunajo tri leta. Faksi pa okrog 3 jurje na letnik. Mogoče je kak družboslovni cenejši, samo to nisem čekirala.

Ne vem ali res ne razumeš, ali se samo delaš butasto. Vsi zgoraj našteti poklici so deficitarni in za izkušen kader dobijo precej več kot minimalca. Ampak poudarek je za izkušen kader. Ne za kader, ki je ravnokar končal šolo.

Ne vem ali res ne razumeš, ali se samo delaš butasto. Vsi zgoraj našteti poklici so deficitarni in za izkušen kader dobijo precej več kot minimalca. Ampak poudarek je za izkušen kader. Ne za kader, ki je ravnokar končal šolo.[/quote]

Noben pošten delodajalec, ne bo nikogar, ki korektno in pridno dela plačeval samo z minimalcem. Pa čeprav gre za čisto navadno čistilko brez izkušenj ali pa navadnega pobiralca smeti.

Ne vem ali res ne razumeš, ali se samo delaš butasto. Vsi zgoraj našteti poklici so deficitarni in za izkušen kader dobijo precej več kot minimalca. Ampak poudarek je za izkušen kader. Ne za kader, ki je ravnokar končal šolo.[/quote]

Noben pošten delodajalec, ne bo nikogar, ki korektno in pridno dela plačeval samo z minimalcem. Pa čeprav gre za čisto navadno čistilko brez izkušenj ali pa navadnega pobiralca smeti.[/quote]

v Sloveniji tole ne drži ravno: ker tvoja dvaomenjena zadnja poklica nista deficitarna – dosti lažje dobijo delodajalci zamenjavo za snažilko, smetarja, takoj kot pa za nekoga, ki je odličen strateg, vodja manjše ali večje skupine ljudi, ima boagte delovne izkušnje v deficitarnem poklicu in za katerega se potegujejo tudi headhunting agencije, ga želijo speljati trenutnemu delodajalcu za druega delodajalca 🙂

Pri odločitvi za nov študij v zrelih letih je prioriteta: ali bom hitro zaposlljiv kader, ko dokončam, se mi bo investicija vsaj 10k eur za “študij” povrnila hitro ( zamortizirala z zaslužki), bomto delal nadlajnih 30 let? Če si odgovoriš na večino z da, potem je to zmaga.

Noben pošten delodajalec, ne bo nikogar, ki korektno in pridno dela plačeval samo z minimalcem. Pa čeprav gre za čisto navadno čistilko brez izkušenj ali pa navadnega pobiralca smeti.[/quote]

No, potem pa energijo raje usmeri v iskanje “poštenega” delodajalca, namesto v novo diplomo, ki bo prinesla isto kot stara – zaposlitev za določen čas ob minimalni mezdi oziroma brezposelnost.

Če bi to vedela, ne bi oklevala :).

No, potem pa energijo raje usmeri v iskanje “poštenega” delodajalca, namesto v novo diplomo, ki bo prinesla isto kot stara – zaposlitev za določen čas ob minimalni mezdi oziroma brezposelnost.[/quote]

Nisem za določen čas, sem NDČ, nisem na minimalcu. Lahko se pa kljub NDČ zgodi brezposelnost. Nič ni gotovo.

No, potem pa energijo raje usmeri v iskanje “poštenega” delodajalca, namesto v novo diplomo, ki bo prinesla isto kot stara – zaposlitev za določen čas ob minimalni mezdi oziroma brezposelnost.[/quote]

Nisem za določen čas, sem NDČ, nisem na minimalcu. Lahko se pa kljub NDČ zgodi brezposelnost. Nič ni gotovo.[/quote]

No, zdaj razumem. Ti bi rada, da ti svetujemo, katero šolo moraš končati, da bi takoj, brez ustreznih izkušenj in vsega kar prinesejo, dobila dobro službo z visoko plačo, samo na podlagi enega papirja?

Vse , kar ti lahko svetujem je, da se spusti na realna tla, nehaj sanjati in odrasti. Pri 40 je pa že čas za to.

Nisem za določen čas, sem NDČ, nisem na minimalcu. Lahko se pa kljub NDČ zgodi brezposelnost. Nič ni gotovo.[/quote]

No, zdaj razumem. Ti bi rada, da ti svetujemo, katero šolo moraš končati, da bi takoj, brez ustreznih izkušenj in vsega kar prinesejo, dobila dobro službo z visoko plačo, samo na podlagi enega papirja?

Vse , kar ti lahko svetujem je, da se spusti na realna tla, nehaj sanjati in odrasti. Pri 40 je pa že čas za to.[/quote]

Zakaj smetiš temo?
Tu vas večina smeti temo. Da bi pa napisal kaj uporabnega pa seveda ne.
Tu in tam se je oglasil kdo, ki je napisal svoje izkušnje. Ostali pa samo neko smetenje teme. NImate nobenih izkušenj na tem področju oz. samo to vidite, da mora nekdo delat za minimalca.
Dajte se malo skulirat in raje sodelujte na področju, ki ga poznate. Ne pa, da v vsaki temi širite svojo negativno energijo.
Hvala pa tistim, ki ste napisali svoje izkušnje.

Vse , kar ti lahko svetujem je, da se spusti na realna tla, nehaj sanjati in odrasti. Pri 40 je pa že čas za to.[/quote]

Zakaj smetiš temo?
Tu in tam se je oglasil kdo, ki je napisal svoje izkušnje. Ostali pa samo neko smetenje teme. NImate nobenih izkušenj na tem področju oz. samo to vidite, da mora nekdo delat za minimalca.
Dajte se malo skulirat in raje sodelujte na področju, ki ga poznate. Ne pa, da v vsaki temi širite svojo negativno energijo.
Hvala pa tistim, ki ste napisali svoje izkušnje.[/quote]

Zakaj misliš, da tisti, ki ti podajo svoj pogled na tvoje (meni se tudi zdi malce naivno) razmišljanje smetijo temo? Meni se zdi, da si ravno od njih dobila več uporabnih vidikov o katerih moraš razmislit, kot od tistih, ki ti rožice sadijo, da se vse da, če se hoče.

In kako veš, da nimajo nobenih izkušenj na tem področju?

Drugič pa napiši, da te zanimajo samo tisti, ki se strinjajo s tabo.

Pa oprosti, ker (po tvoje) smetim.

Zakaj smetiš temo?
Hvala pa tistim, ki ste napisali svoje izkušnje.[/quote]

Zakaj misliš, da tisti, ki ti podajo svoj pogled na tvoje (meni se tudi zdi malce naivno) razmišljanje smetijo temo? Meni se zdi, da si ravno od njih dobila več uporabnih vidikov o katerih moraš razmislit, kot od tistih, ki ti rožice sadijo, da se vse da, če se hoče.

In kako veš, da nimajo nobenih izkušenj na tem področju?

Drugič pa napiši, da te zanimajo samo tisti, ki se strinjajo s tabo.

Pa oprosti, ker (po tvoje) smetim.[/quote]

Če si opazila, sem se zahvalila tistim, ki so dali konkretne svoje izkušnje. Torej ena je opisala kako je naredila poklicno šolo, druga… Nisem se zahvaljevala tistim, ki so pisali vse se da, če se hoče, zraven pa nisi napisali svojih konkretnih izkušenj.
Ko začne pa drugo žvižat napev o minimalcu, me pa res mine. O takih ljudeh, delodajalcih, nimam prav dobrega mnenja. Kdor razmišlja v smer, da je treba ljudi tako malo plačevat, je zame zelo slabo zapisan pa naj gre za najbolj enostavno in nezahtevno delo.

Plača CNC programerja/operaterja po 10 letih dela je 900€ Neto, tolk o deficitarnosti, vse je deficitarno z razlogom, plačilno se napreduje po 0,01{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} letno . Ne sanjarite preveč, danes vsi težko dobijo službo (kolega dipl matematik-2 leti iskal zaposlitev-štartna plača 800€, kolegica arhitektka-po 5 letih komaj do spodobne službe, za dobro plačo pa moraš bit vsaj mal hinavca in sodelavce tožit, tut če v resnici niso nič krivi.Sam sem dipl. inž.str. Po 5 letih delavne dobe ( 1000 Neto , na faksu povprečje 8,5 ter lastni razvojni projekt za diplomo), razmišljam o prehodu v ekonomijo.

Študij vsake smeri, ki je odmik od dela, ki ga opravljaš (razen, da ti bo to hobi), napaka.
Zakaj razmišljaš o študiju?
Poklicno se usmeri in še tukaj bo verjetno “pogreb”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close