Najdi forum

nov modem in XP

Kupil sem modem in iz priloženega cd-ja vzel gonilnik za XP. Ko sem ga nalagal je sicer javilo da ni digitalno podpisan ali nekaj takega, jaz sem pa vseeno nalozil. Rezultat je bil ta da mi je pc tako stekal da mi ni preostalo drugega kot da sem formatiral.

Zdaj sem sel na naslednjo stran kjer so gonilniki za moj modem:

Če greste na stran:

http://www.kobian.com/download_product.php?category_id=61&product_id=143

…lahko vidite da je poleg
Windows 2000
Windows Me
Windows 95/98
in
Windows NT

…krogec ki pomeni kopiranje gonilnika, poleg Windows XP pa krogca ni in me zdaj zanima ali modem ni pravi za win XP ali pa je mogoce vredu gonilnik od windows 2000 kot se mi je to zgodilo ko sem nekoč instaliral epsonov tiskalnik C42UX.
Hvala

Glede na dolžino datoteke, ki je enaka za XP in 2000 bi predvideval, da gre za isti gonilnik. Če gonilnik ni pravi, običajno sistem pove, da ne najde naprave oz. gonilnik ni pravi.

Lahko poiskusiš modem instalirati tudi kot standardni pa boš videl če dela.

Kar se tiče pa digitalnega podpisa pa se ne sekiraj. To pomeni, da proizvajalec modema ni dal Microsoftu preveriti gonilnika. Tako ni ugotovljeno, če so v gonilniku napake. Včasih se je dogajalo, da so bili gonilniki napisani izredno slabo in se je dogajalo, da so bremzali sistem.

V XP ti ni potrebno formatirati diska, če gre kaj narobe, saj vedno lahko narediš system restore.

Milan

Za gonilnik iz interneta je pc javil isto kot zadnjic da ni digitalno podpisan in sem pritisnil enter in se je potem pojavil še rdeč križec kot zadnjič in je pisalo da je možno da pride v sistemu do motenja delovanja zato sem raje nehal z instalacijo.

Kako se instalira ce instaliras kot standardni modem?
Moj modem je 56k in V90/V92

kje se naredi sistem restore?

Glede na to, da je modem res standardni uporabi standardni gonilnik za modem. Izbereš ga med modemi, tam najdeš standardni modem z ustrezno hitrostjo.

System restore najdeš pod Control Panel, Performance and maintenance. Levo zgoraj najdeš system restore. Tam izbereš na katerei datum in uro se vrneš.

Milan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close